Een terugblik op 2,5 jaar brieven schrijven

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer schrijf ik onder andere over een terugblik op 2,5 jaar brieven schrijven en toekomstplannen.

Brief 101 – 28 september 2021

Hoi Ellen,

Wat was het ontzettend leuk om vorige week jouw jubileumbrief te lezen. Het is altijd al leuk, maar deze was echt een feestje. Wie had bijna 2,5 jaar geleden gedacht dat we al die tijd later nog steeds vrolijk bijna elke week een brief zouden schrijven? Superleuk!

Een terugblik op bijna 2,5 jaar brieven schrijven

Ik vond het leuk om via jouw brief weer even terug te gaan in de tijd en terug te denken aan het begin van onze briefwisseling. En om even stil te staan bij alles wat we al bereikt hebben en waar we toen nog geen weet van hadden. Soms wil ik dat alles sneller gaat en heb ik nog het idee dat we echte beginners zijn, maar als je dan kijkt naar wat we al gedaan en geschreven hebben, durf ik echt wel te zeggen dat we het echte beginnersstadium ver voorbij zijn. Ik ben nu zelfs al zover dat ik het aan zou durven om anderen, nog wel echt beginnende schrijvers, dingen te leren over ons “vak”. Iets waarvan ik soms stiekem hoop dat wij dat met onze briefwisseling al doen. En is het niet iets leren, dan hoop ik toch dat wij anderen in ieder geval inspireren.

Weer een stapje dichterbij die bestseller

Je hebt vast wel eens gehoord van die bekende uitdrukking “One step at a time”. Dat is echt wel een beetje mijn motto van de afgelopen maanden. Toepasbaar op schrijfgebied, maar ook op het herstellen van mijn lichaam op energiegebied. En elke stap is er weer eentje. Kim Munnecom, die wij allebei volgen, heeft het er ook regelmatig over dat de reis belangrijker is dan het einddoel. Als je niet van de reis kunt genieten, zul je ook nooit tevreden zijn wanneer je je doel hebt bereikt. Grote kans dat je alleen maar meer wilt zonder er echt bij stil te staan wat je hebt bereikt. Daarom zet ik ook steeds maar eén stap tegelijk. En elke stap brengt mij dichterbij mijn doel.

Einddoel: die bestseller schrijven. De reis: zoveel meer. Allebei hebben we een stap dichterbij die bestseller gedaan. Ik door mijn aandeel in de feelgoodverhalenbundel “Zon, Zee en Zomerkriebels” waardoor er mensen zijn die mijn verhaal hebben gelezen, terwijl ze waarschijnlijk daarvoor nog nooit van mij hadden gehoord. Hiermee ben ik aan het werken aan mijn naamsbekendheid. En jij hebt helemaal een grote stap gezet: je uitgeefcontract! Maar daar zal ik je volgende week lekker zelf over laten vertellen in jouw eigen brief… ? Bestseller – here we come!

Toekomstplannen

Nu ik weer een beetje in het werkritme zit en de schrijfwedstrijden die ik op het oog had klaar zijn, wordt het weer tijd om mijn manuscript op te pakken. En ik kan je zeggen dat ik er zin in heb. Misschien is het wel goed geweest om het even te laten liggen, maar nu ben ik zover dat ik het project graag wil afronden. Ik kan niet wachten om mijn allereerste schrijfkindje straks in mijn handen te kunnen houden. Het verhaal waar ik inmiddels zes jaar geleden mee begonnen ben.

Ik vond het leuk om in jouw brief te lezen dat je het dapper en stoer vindt dat ik een redacteur in de arm heb genomen. Het was inderdaad best even een stap, maar ook eentje die mij nu helpt om ook de volgende te zetten. En ondertussen probeer ik vooral van het hele proces te genieten. Mijn deadline van 1 november had ik allang laten varen en ik ben nog niet zover dat ik alweer een nieuwe durf te stellen, maar mijn doel is wel om het verhaal nog dit jaar helemaal herschreven te hebben, zodat dat stukje klaar is voor de drukker. Dan ga ik mij begin 2022 storten op alle andere dingen die dan nog moeten gebeuren.

Creatieve ingevingen

Jij vertelde in jouw brief dat jij ook in jouw hoofd allerlei nieuwe ingevingen hebt, maar dat je je vooral op één doel wilt richten. Ik herken dat heel goed. Zeker nu mijn hoofd en lijf langzaamaan weer een beetje zichzelf beginnen te worden, merk ik dat die ideeën ook weer meer in mijn hoofd gaan borrelen. Niet dat ik daar al veel mee doe, maar het is voor mij een teken dat mijn herstel de goede kant op gaat. En het is altijd leuk om die nieuwe ideeën te krijgen. Als het verhaalideeën zijn, noteer ik ze wel ergens, zodat ik er altijd later nog iets mee kan doen. En wie weet wat de toekomst nog gaat brengen als ik straks weer volledig hersteld ben… Ideeën en plannen genoeg, haha.

Op naar de volgende 100 brieven schrijven!

Nu we die schitterende mijlpaal hebben gehaald, wil ik alleen nog maar meer. Op naar de volgende honderd brieven! Het klinkt als heel veel, maar nu weet ik dat we het kunnen. En dan ben ik vooral heel benieuwd wat we allemaal in die komende 2,5 jaar gaan meemaken, beleven en bereiken. Hebben we dan allebei dat uitgeverscontract? Hebben we die bestseller op onze naam staan? Verdienen we dan een fulltime salaris met datgene dat we het allerleukste vinden om te doen – namelijk schrijven? We gaan het allemaal zien…

Tot zover weer mijn verhaal van deze week over o.a. 2,5 jaar brieven schrijven. Ik kijk alweer uit naar jouw nieuwe brief!

Tot snel!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.