Plannen genoeg op schrijfgebied

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer reageer ik weer op de vorige brief van Ellen en schrijf dat ik plannen genoeg heb.

Brief 117 – 8 februari 2022

Hoi Ellen,

Ik heb vorige week weer met veel plezier jouw brief gelezen. Altijd leuk om te zien hoe jij dan reageert op bepaalde dingen die ik de week ervoor in mijn brief geschreven heb.

Druk, druk, druk met allerlei plannen

Jij geeft vaker aan dat je wel eens een beetje jaloers bent dat ik zoveel dingen kan doen. Als ik dat dan lees, moet ik altijd een beetje gniffelen bij mijzelf. Natuurlijk heb ik altijd veel plannen en ben ik – in principe – met veel tegelijk bezig. Het is echter zo dat het vooral is dat er meerdere dingen tegelijkertijd lopen en in mijn hoofd zitten, maar in de praktijk doe ik echt niet alles tegelijk. Dat heb ik nooit gekund en dat trekt mijn lijf nu gewoon nog niet helemaal. Het komt er in de praktijk meer op neer dat ik mij eerst focus op 1 ding, terwijl ik de rest even “parkeer” en al snel daarna mij focus op één van die andere dingen. Als je een beetje snapt wat ik bedoel.

Dat is dan ook gelijk de reden dat ik wat langer over dingen doe. Misschien zou het verstandiger zijn om mij eerst op 1 ding te focussen en dat dan eerst af te maken voordat mijn aandacht naar iets anders gaat, maar zo zit ik niet in elkaar. Denk maar aan onze brieven, nu zo’n anderhalf jaar geleden, over het feit dat wij allebei multipotentials zijn. Af en toe zou het handiger zijn als we dat niet waren, haha. Maar het komt er gewoon op neer dat ik veel wil.

Manuscript

Zo heb ik bijvoorbeeld vorige week, sinds een paar maanden, weer eens mijn manuscript opgepakt. Ik denk dat het november is geweest dat ik daar voor het laatst naar gekeken had. Aangezien ik dit jaar in de planning heb mijn boek daadwerkelijk echt uit te gaan geven, is het voor nu slim om mij de komende periode vooral op mijn manuscript te gaan focussen.

Dit gaat dan ten koste van andere schrijfactiviteiten. Zo hebben wij het samen over een leuke schrijfwedstrijd gehad waar ik graag aan mee had willen doen, maar ik weet gewoon dat ik daar simpelweg nu de tijd niet voor heb. Ik heb nu andere plannen voor het verhaal wat ik daarvoor wilde gaan schrijven, want ja dat verhaal zit nog steeds in mijn hoofd en het wil eruit ?. Ik heb het beloofd een ander mooi plekje te gaan geven, hihi.

Schrijfbuddies

Buiten mijn werk als leerkracht en mijn manuscript is er nog één ding dat mijn volledige focus heeft en dat is Schrijfbuddies. We zijn voor nu vooral bezig met onze Instagrampagina. Het is leuk om daar (bijna) elke dag iets op te posten en op die manier onze mede schrijfbuddies te vinden. Natuurlijk willen we die schrijfcursus nog verder gaan ontwikkelen waarover ik je al had verteld, maar ook daarvoor geldt dat onze focus daar nu nog niet het meest op ligt.

De reden daarvan? Simpel: tijd. Zoals ik al vertelde, is de komende tijd vooral mijn manuscript aan de beurt, ook voor Bernice geldt dat zij eerst een andere focus heeft, namelijk de deadline voor haar derde thriller. Hopelijk zijn we ongeveer gelijk klaar en kunnen we daarna de focus verschuiven naar onze cursus, want we hebben allebei veel zin om daarmee aan de slag te gaan. En tot die tijd zijn we lekker bezig met het opbouwen van een leuke community, in de hoop dat daar misschien ook wel onze toekomstige klanten zitten.

Plannen genoeg

Ik ben niet de enige met “wilde” plannen, want jij bent ook met van alles bezig. En dan zeg jij dat ik het druk heb ?… Als ik mij niet vergis komen deze maand jouw boeken uit. Ontzettend gaaf en spannend! En jij vertelde dat jij ook bezig bent met een idee voor een online programma of cursus. Je hebt er nog niet veel over verteld, maar ik weet dat daar nog wel verandering in gaat komen, jou kennende. Ik ben heel benieuwd naar jouw plannen. Het is, zoals jij al zei, heel mooi om anderen te kunnen helpen met hun reis.

Mijn SuccesPlanner

Het is nu februari en dat betekent dat ik alweer een maand mijn SuccesPlanner in gebruik heb. Jij vroeg je in een eerdere brief af hoe mijn ervaringen daarmee zou zijn. Tot nu toe kan ik zeggen dat ik de planner elke week weer netjes invul en terugkijk op de vorige week. Ik vind het fijn om dat te doen en het geeft mij overzicht in mijn plannen en structuur. Dat kan geen kwaad.

Nu de eerste maand erop zit, heb ik ook al mijn eerste “check-up” ingevuld. Aan het einde van elke maand is het de bedoeling dat je even terugkijk naar je doelen en wat je allemaal hebt gedaan en bereikt. Dit is heel fijn. Natuurlijk zag ik wel dat ik dingen niet gehaald of gedaan had, maar een heel aantal dingen ook wel. Deze check-up is ook om te kijken welke dingen je mee wilt nemen naar de volgende maand. Erg handig. Ik ben tot nu toe dus erg tevreden met mijn nieuwe planner.

Zo ben ik dan weer aan het einde van deze brief gekomen. Hopelijk vond je hem weer leuk om te lezen. Ik ben benieuwd naar jouw antwoord straks.

Tot snel!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.