De aantrekkingskracht van schrijfwedstrijden

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertel ik onder andere over de aantrekkingskracht van schrijfwedstrijden en dat je soms gewoon een beetje pech hebt in het leven.

Brief 95 – 22 juni 2021

Hoi Ellen,

Ik heb jouw openhartige brief van vorige week met veel plezier gelezen. En stiekem heb ik een beetje in mijzelf zitten grinniken. Elke keer komen we weer tot de conclusie dat we zoveel dingen met elkaar gemeen hebben, maar vorige week benoemde je iets (in de foto) waarin wij echt totaal verschillen van elkaar; staan en opvallen… Jij vindt het volgens mij heerlijk om lekker op te vallen (niet vervelend bedoeld hoor ?) en bent gemaakt voor op een podium terwijl ik mijn uiterste best doe om toch vooral in het publiek te mogen blijven zitten, hihi.

Schrijfwedstrijden

Jij vertelde dat je dit jaar aan zoveel mogelijk schrijfwedstrijden mee wilde gaan doen, omdat je ergens had gelezen dat iemand hiermee uiteindelijk dat felbegeerde boekencontract in de wacht had gesleept. Ik snap je heel goed. Het is goed om je naam zoveel mogelijk gepubliceerd te krijgen. En hoe kan dat nou beter dan via een schrijfwedstrijd? Hoe meer wedstrijden, hoe meer kans. Ik snap heel goed dat je vooral dit in gedachten had en niet het feit dat wanneer je aan meer wedstrijden meedoet, je ook waarschijnlijk meer afwijzingen zult krijgen. Maar houd vertrouwen in jezelf en geef niet op. Zoals we wel vaker tegen elkaar zeggen: onze tijd komt nog wel!

Feelgood schrijfwedstrijd

Je vroeg hoe het met mijn verhaal gaat voor de feelgood schrijfwedstrijd van Lianne en Annemieke. Het gaat de goede kant op. Gelukkig wel, want de deadline komt langzaam steeds dichterbij. En alhoewel het erg langzaam gaat – ik ben al twee weken bezig met het schrijven van een verhaal van 3.000 woorden – heb ik wel een goed gevoel bij dit verhaal. Mocht ik hiermee het e-book niet halen, ben ik toch zeer tevreden. En wie weet kan ik er dan nog een “verhaal van de maand” van maken ?…

Een wijze les

Ik vond het mooi om te lezen dat je voor jezelf de conclusie had getrokken dat je je beter kunt focussen op een paar wedstrijden en daar alles voor geven, dan aan heel veel wedstrijd meedoen met een mindere focus. Of dat de reden is dat je tot nu toe even wat minder geluk heb gehad, weet ik niet, maar ik denk dat je wel een punt hebt. Als je zoveel verhalen in een korte tijd schrijft, zullen ze misschien niet allemaal aan je eigen eisen voldoen. Lastig hè?

Jouw manuscript

Je schrijft dat je ook minder tijd hebt gehad voor je manuscript en dat je dat jammer vindt. Ik denk dat dit een waardevolle conclusie is voor jezelf. Het feit dat je het jammer vindt, geeft aan waar je hart ligt en dit zal waarschijnlijk weer een eerste stap zijn richting een afgerond manuscript. Stapje voor stapje kom je er wel. Net als ik, haha…

Ik ben trouwens ook benieuwd hoe het met jouw andere manuscript gaat – de vernieuwde versie van je al eerder uitgegeven boek. Volgens mij heb jij in een eerdere brief wel eens verteld dat die over niet al te lange tijd uit zal gaan komen, toch? Ik ben totaal niet nieuwsgierig hoor ?…

Soms heb je gewoon een beetje pech

Wij zijn allebei druk bezig met de wet van aantrekking en alles wat daarmee te maken heeft. Dan vind ik het soms wel lastig om met “negatievere” dingen om te gaan. Het idee is dat je krijgt wat je aantrekt, maar wat nou als dit iets is waar je eigenlijk niet op zit te wachten? Heb je dit dan ook zelf aangetrokken? Je vraagt je misschien af waarom ik hierover begin…

Inmiddels heb ik van de huisarts begrepen dat ik Long Covid heb, en nee, dat heeft niks met je longen te maken, zoals ik zelf eerst dacht, hihi. Ik behoor tot de groep mensen die nog lang last heeft van restklachten naar Corona. Mijn man heeft gelukkig de versie gehad van één dag last hebben en daarna niks meer – de bofkont. Afgelopen dagen zijn wij ook allebei gevaccineerd met hetzelfde vaccin en wat blijkt: hij heeft weer bijna nergens last van en ik lig al de hele dag met een griep-gevoel op de bank. Gelukkig voor hem vliegt hij hier voor een tweede keer soepel doorheen, begrijp mij niet verkeerd: ik ben echt super blij voor hem. Maar toch heb ik al de hele dag dat stemmetje in mijn hoofd met de vraag: waarom kan ik dan weer alle bijwerkingen van het lijstje afvinken? Heb ik dit aangetrokken? Ik ga denk ik maar voor de versie: ik heb gewoon pech.

Zonnige toekomst tegemoet

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik een beetje opzag tegen het vaccineren. Ik heb namelijk verschillende verhalen gehoord van andere mensen met Long Covid. De ene zegt dat ze na het vaccineren weer helemaal terug bij af zijn en ik heb ook verhalen gehoord van mensen die juist van hun klachten af kwamen. Ik ga uit van het positieve. Volgende week ga ik mijn eerste fysiotherapiebehandeling krijgen in de hoop mijn conditie weer een beetje terug te krijgen en over een paar weken is het zomervakantie. Een mooi moment om mijn batterij weer helemaal op te laden. Ja, toch? Ik ga ervoor!

Tot zover mijn brief van deze week.

Tot snel!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.