De honderdste brief

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer schrijft Ellen de honderdste brief en blikt terug op ons schrijfavontuur.

Brief 100 – 21 september 2021

Hey Sandy,

Super leuk dat we onze briefwisseling weer hebben opgepakt. Net als ik heb ook jij niet stilgezeten in je vakantie en is er een heleboel gebeurd. Vooral heel leuke dingen. Want wat een feest dat je één van de winnaars van de feelgoodwedstrijd was. Zo is het vandaag ook feest. Jij schreef het al, maar dit wordt de honderdste brief en ik heb de eer om deze te schrijven. Hoezo de druk opvoeren… ?

KLEIN BEGINNEN

Zoals het met alles gaat, geldt het zeker ook voor ons briefavontuur. Een idee, een voorstel, een kleine stap en kijk waar het ons heeft gebracht. Maar liefst honderd brieven hebben we elkaar geschreven (met deze meegeteld uiteraard). Ik vind dat een geweldige prestatie, zeker in een tijd waarin iedereen een vol programma heeft.

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet had gedacht dat ik het zo leuk zou vinden om dit avontuur samen met jou aan te gaan. Geen idee ook wat het ons zou brengen. Het enige wat ik dacht toen ik jou het voorstel deed, was hoe leuk het zou zijn om met iemand te kunnen delen wat we op onze reis in schrijversland allemaal tegen zouden komen. Ervaringen uitwisselen en elkaar aanmoedigen en tips geven. Elkaar steunen en elkaars cheerleader zijn. Nou, ik denk dat we daar aardig in geslaagd zijn, haha! ?

VEEL MIJLPALEN

Natuurlijk is er in die paar jaar een hoop gebeurd, zowel op schrijfgebied als op persoonlijk vlak. En zo is het leven. Het is een geweldige ontdekkingstocht met af en toe een hinderlijk obstakel en vaak met mooie ontmoetingen en belevenissen. In die paar jaar is het jou en mij gelukt om een van onze verhalen gepubliceerd te krijgen en heb ik een boek in eigen beheer uitgebracht met Kathleen, dat nog steeds door Nederland rondreist.

Jij hebt besloten om het heft in eigen hand te nemen en je eigen kinderboek te gaan uitgeven. Hierbij ben je voortvarend te werk gegaan en hebt zelfs een redacteur in de arm genomen, die je heel veel bruikbare tips heeft gegeven om je verhaal nog sterker neer te zetten. Ik vind dat ontzettend dapper en stoer van je. Het vergt moed en doorzettingsvermogen om ergens in te investeren waarvan je de uitkomst niet kunt voorspellen. Mooi!

TOEKOMSTPLANNEN

Behalve dat we al veel moois hebben mogen doen en beleven, zijn er altijd dromen en toekomstplannen. Ideeën te over. Ik krijg zo vaak een ingeving en meestal wil ik ze allemaal uitvoeren, maar dat lukt nu eenmaal niet. Of dat is althans wat ik mezelf voorhoud. Wellicht kan het best tegelijk, maar zeg ik tegen mezelf dat ik mijn focus op één ding moet leggen. Daarover hebben we het uitgebreid gehad.

De droom die we allebei nog steeds hebben, is het vinden van een uitgever en een bestseller schrijven. Zo simpel is het gewoon. Ik kan eromheen draaien en zeggen dat het niet zo is, maar dan zou ik liegen. Natuurlijk praat ik voor mezelf, maar ik denk dat ik je inmiddels goed genoeg ken om te zeggen dat dit ook voor jou geldt.

EEN ONTMOETING

We hebben het er al vaak over gehad en het is nog niet gebeurd. Hoe leuk zou het zijn om eens in real life met elkaar te kunnen kletsen over onze schrijfavonturen en andere dingen die we gemeen hebben. In de loop der tijd hebben we ontdekt dat we veel gemeenschappelijke interesses hebben en delen. En dat schept een band. Mooi dat dit online kan, maar nog leuker zou zijn om dit ook in het echt te kunnen doen.

Nu we hopelijk steeds meer terug kunnen naar hoe het was, komt die mogelijkheid vast een keertje. Ik ga er dan ook vanuit dat het helemaal goed komt met onze ontmoeting. Zeker nu we al zoveel gedeeld hebben, zou dit een mooie aanvulling zijn. Vind je niet?

ER VOL VOOR GAAN

Nu het gelukkig weer wat beter gaat met je gezondheid en de batterij na de zomervakantie flink is opgeladen, kan ik me voorstellen dat je ook weer staat te popelen om van alles te gaan doen. Om te gaan knallen en er vol voor te gaan, zoals dat gezegd wordt.

Het winnen van een schrijfwedstrijd geeft een geweldige boost en smaakt naar meer. Ik ben heel benieuwd hoe jouw verhaal het gaat doen bij de wedstrijd van Loft Publishing. De mijne is inmiddels ook ingeleverd (of nou ja, het zijn er de afgelopen weken twee geworden, hihi!).

MIJN PLANNEN

Ik ga verder met mijn schrijfproject ‘Meer dan menselijk’. Een bundel fantasyverhalen van diverse auteurs voor een goed doel. De opbrengst van de bundel gaat naar NVA (Nederlandse vereniging voor autisme). Ik vind dat een mooie gedachte.

Verder is er ook iets anders waar ik mee bezig ben, maar daar kan ik nu nog niets over vertellen. Lekker geheimzinnig, hè! ? Ik hoop daar binnenkort meer duidelijkheid over te hebben.
En natuurlijk zijn er een paar schrijfwedstrijden waar ik aan mee wil doen. Dus voorlopig hoef ik me niet te vervelen. Dat doe ik trouwens nooit.

EN WE GAAN VROLIJK VERDER

Ik wil deze brief eindigen met de hoop uit te spreken dat we deze briefwisseling nog lang mogen en kunnen volhouden. Het zou helemaal te gek zijn als we ooit iets met al deze brieven en wijsheid (?) kunnen doen. Als een literair agent of uitgever dit onder ogen zou krijgen en hiermee iets moois kan doen. Of in eigen beheer, dat is sowieso een optie.

Het zijn allemaal maar hersenspinsels natuurlijk, maar wie weet wat ervan komt. Zeg nooit, nooit!

Ik wil je onwijs bedanken voor alle gezellige, fijne brieven die ik van jou heb ontvangen. Iedere keer kijk ik reikhalzend uit naar een nieuwe en ik lees ze altijd met heel veel plezier. Uiteraard hoop ik dat onze lezers er net zo van genieten en dat ze ons trouw blijven volgen.
Veel leesplezier weer en tot de volgende keer.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.