Terugblik op 200 brieven

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief beschrijf ik een terugblik op 200 brieven en blik ik vooruit.

Brief 201 – 25 juni 2024

Hoi Ellen,

Wat heb ik genoten van brief 200 vorige week! Wat bijzonder dat we die mijlpaal hebben behaald. Vandaag is het aan mij de eer om de eerste te schrijven van de volgende 200, haha…

Terugblik op 200 brieven

Wat is er inderdaad een hoop gebeurd de afgelopen vijf jaar. Vijf jaar alweer! Jij schreef het al… sommige plannen zijn uitgekomen, sommige geparkeerd en anderen inmiddels alweer verdwenen. We blijven in ontwikkeling en we blijven in beweging. En ook al komen niet alle plannen uit, het hoort toch bij die ontwikkeling. Je leert namelijk ontzettend veel van het proces. Soms lopen dingen zoals gehoopt en soms loopt alles anders… En anders is niet slechter, maar het is zoals het al zegt… anders.

Nieuwe plannen maken

Ik vind nieuwe plannen maken ook altijd zo leuk. Het geeft mogelijkheden en het zet mij aan het denken en dromen. Daarnaast helpt het mij dus met ontwikkelen en ik ben dol op mijzelf blijven ontwikkelen. Mijn nieuwste plannen gaan, zoals je inmiddels al weet, over mijn feelgoodverhalen en het bundelen van deze verhalen. Hoe ik dat ga doen, ben ik alleen nog steeds niet uit. Uiteraard zal ik je in een nieuwe brief op de hoogte brengen, zodra ik meer nieuws heb.

Geld verdienen

Jij schreef er ook al over in jouw brief n.a.v. mijn vorige brief… geld verdienen met schrijven. Soms voelt het een beetje gek om hierover te beginnen, want geld verdienen is natuurlijk niet de reden dat jij en ik schrijven. Voor mij is de reden om te schrijven, dat ik gewoonweg móet schrijven. Ik vind het ontzettend leuk om te doen en er komen steeds weer nieuwe verhalen in mijn hoofd, die eruit willen. En dan is het ook leuk om te merken, dat lezers je verhalen leuk vinden. En dán komt pas om de hoek kijken, dat het leuk zou zijn er ook nog iets aan over te houden.

Minder werken – meer tijd om te schrijven (1)

Voor komend schooljaar heb ik besloten om 2 dagen te gaan werken, dus weer iets minder dan dit huidige schooljaar. Ik weet eigenlijk niet of ik dat al heb verteld in een eerdere brief. Zoals je weet, was ik dit schooljaar al minder gaan werken (2,5 dag), zodat ik meer tijd zou krijgen om met mijn creatieve “werk” bezig te zijn. Ik merk ook echt dat dit lukt, nu al. Anders was het mij misschien wel niet gelukt om nu elke maand een “Verhaal van de maand” te schrijven.

Maar mijn huidige werktijdsfactor, zoals ze dat noemen, geeft mij veel onrust. Nu werk ik om de week op maandag en ik weet op het moment dat ik wakker word, nog niet hoe mijn dag precies gaat lopen. Soms moet ik invallen, soms met groepjes kinderen werken, soms voor een korte tijd een klas overnemen, soms… vul maar in. Ik weet dat er collega’s zijn, die deze dagen heerlijk vinden, maar ik weet inmiddels, dat het niks voor mij is. Geef mij maar duidelijkheid en lekker mijn eigen klas. Gelukkig heb ik op mijn 2 vaste werkdagen in de week, wel lekker die eigen klas. Heerlijk vind ik dat. En vanaf komend schooljaar zijn dat dus alleen nog maar die 2 vaste werkdagen en een eigen klas. Fijn…

Minder werken – meer tijd om te schrijven (2)

Hierdoor heb ik dus meer tijd “over”. Ik merk aan mijzelf, in de weken dat ik 2 dagen werk, dat ik veel productiever ben op creatief gebied. Die extra dag geeft mij meer lucht. Naast het feit dat ik minder moe ben van 2 dagen werken – wat mijn long-covid en dus mijn lijf ook wel fijn vindt – heb ik dus daadwerkelijk meer tijd.

En hoe fijn zou het zijn dat ik komend schooljaar een schrijfritme kan creëren, waarin ik bewust tijd kan vrijmaken voor betaalde schrijfopdrachten of voor schrijfsels die – op wat voor manier – geld opleveren. Zodat mijn droom weer een stapje dichterbij komt. En nee, jij schreef het ook al, ik weet dat ik van schrijven niet rijk ga worden, maar hoe gaaf is het om geld te kunnen verdienen met je hobby?

Bedankje

Jij eindigde jouw brief vorige week met een dankwoord naar mij. Dat was echt superlief van je! Fijn om te lezen, dat onze briefwisseling jou ook heeft gesteund in tijden dat je het schrijven even niet zag zitten. En wat een herkenning in die woorden! Zelf heb ik ook af en toe even een schrijfdip. Dan lees ik weer een brief van jou en die geeft mij dan weer even dat zetje om weer verder te gaan en het weer op te pakken. Dat we elkaar de moed geven om door te gaan en voor onze droom te blijven gaan, is één van de mooiste dingen aan onze briefwisseling.

Dus, ook jij enorm bedankt voor álles!

Tot snel weer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook en Instagram?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto van Pixabay

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.