Verhaal van de maand

Degenen van jullie die mij ook volgen op de social media, hebben ongetwijfeld al meegekregen dat ik op 1 november ben gestart met een nieuwe uitdaging (of eigenlijk 2). In deze blogpost wil ik je wat meer vertellen over één daarvan: het verhaal van de maand.

Hoe is het begonnen?

Ik heb mij aangesloten bij de Weightloss Mastery van Kim Munnecom. Gecoacht door een energieke vrouw die zeer bevlogen over een heleboel interessante onderwerpen weet te vertellen. Ze helpt met haar business andere mensen met het manifesteren van hun droomleven, droomcarrière en in mijn geval ook nog met mijn droomlichaam, hihi.  Ze leert je de law of attraction te masteren, waardoor je eigenlijk een soort magneet wordt voor alles wat je wilt bereiken. Dat klinkt toch geweldig?!

Elke week maakt ze nieuwe podcasts over diverse onderwerpen en afgelopen weekend ging het over een bepaalde challenge. De challenge is dat je 365 dagen online zichtbaar bent. Met het idee erachter dat je na die 365 dagen financieel onafhankelijk bent.

Ik ben de challenge aangegaan

Zelf vind ik het altijd wel leuk om een uitdaging aan te gaan en besloot gelijk om hieraan mee te gaan doen. Ik moest alleen nog wel bedenken hoe ik dat wilde gaan doen. In het begin had ik nog geen idee. Wel wist ik dat ik op 1 november wilde beginnen en dat was de volgende dag al. Over uitdagingen gesproken, haha. Al vrij snel wist ik dat ik de challenge wilde aangaan op schrijfgebied en begon het idee steeds meer vorm te krijgen. Het idee werd: Het verhaal van de maand.

Het verhaal van de maand

Ik ga een jaar lang elke maand een verhaal schrijven. Dit verhaal plaats ik dan in korte stukjes, elke dag eentje. Op de laatste dag van de maand is het verhaal dus ook echt afgesloten. Dit geeft mij de mogelijkheid om mijn creativiteit in diverse korte verhalen te stoppen en om dingen uit te proberen. Zo ben ik voor mijn eerste verhaal van de maand een genre ingedoken waarin ik tot nu echt nog niks geschreven heb. Wel heb ik gigantisch veel boeken in dit genre verslonden als lezer, dus ik heb wel een beetje een idee wat ik doe ? … Het genre? Chicklit! Chicklit staat eigenlijk voor Engelse chick literature. Het zijn luchtige boeken over verliefdheden. Een beetje feelgood romans.

Wat maakt het verhaal van de maand uniek?

Ik zou mezelf niet zijn als ik niet een bepaalde draai aan mijn eigen schrijfidee wilde geven. Dit heb ik gedaan door de verhalen een beetje interactief te maken. Ik plaats de verhaalstukjes op Instagram en Facebook en stel daarbij elke dag een vraag aan de lezers. Dit kan van alles zijn: een vraag over wat de lezers zou doen in een bepaalde situatie of iets dergelijks. Maar ik vraag ook regelmatig lezers een keuze te maken tussen 2 dingen en die keuze verwerk ik vervolgens weer in het verhaal.

Zo konden de lezers afgelopen week al mee kiezen over de naam van het bedrijf waar de hoofdpersoon werkt. Maar ook stelde ik ze deze week een vraag over een dilemma van mijn hoofdpersonage. De vraag was of ze met een bekende acteur mee zou gaan naar Ibiza om daar een video op te nemen. Mijn voorgevoel was dat de lezers merendeel voor “ja” zouden kiezen. Ik had de volgende 2 dagen dan ook al geschreven, maar wel met een plan B in mijn hoofd, of eigenlijk een plan “Nee”… Gelukkig was mijn voorgevoel goed en kan ik de volgende stukjes gewoon gebruiken in mijn verhaal van de maand.

Verhaal van de maand november

Deze maand ben ik een verhaal over Lizzy aan het schrijven. Lizzy werkt met haar beste vriendin Dana bij een bedrijf dat dieettrainingen verkoopt, “Bye Bye Belly”. De baas van het bedrijf doet eigenlijk maar wat, maar gelukkig heeft hij goed personeel rondlopen. Haar baas heeft haar net een voorstel gedaan. Ze mag met Lars Lucas naar Ibiza. Nou dat wil ze wel (hebben de lezers een paar dagen geleden bedacht ?)! Wat zal ze op Ibiza gaan beleven? Is die Lars eigenlijk wel te vertrouwen? Vind Lizzy deze maand de liefde van haar leven? Er is maar één manier om daar achter te komen – lekker gaan meelezen!

Ideeën voor het volgende verhaal van de maand

Ik hoop natuurlijk dat jullie net zo enthousiast zijn als ik ben over dit idee. Stiekem ben ik alweer een beetje aan het nadenken over de andere maanden. Natuurlijk heb ik nog geen hoofdpersonen bedacht, want dat zou voor mij nu erg verwarrend werken. Alhoewel de gedachte wel al door mijn hoofd geschoten is om de volgende maand Dana als hoofdpersoon te kiezen, Lizzy’s beste vriendin. Maar waarschijnlijk kies ik toch voor een heel nieuw personage.

Thema’s voor het verhaal van de maand

Het lijkt mij ook leuk om bepaalde thema’s te gebruiken in het verhaal van de maand, die passen bij die specifieke maand. In december kan natuurlijk het kerstfeest niet ontbreken. Misschien start ik januari wel met oud & nieuw. Februari is uitermate geschikt om iets met Valentijnsdag terug te laten komen. In de zomermaanden spelen de verhalen zich misschien wel af op zonnige plekken. En ga zo maar door. Wat vinden jullie daarvan? Is dat een goed idee?

Ik ben echt super nieuwsgierig naar jullie ideeën over mijn schrijfchallenge en het verhaal van de maand. Laat mij hieronder vooral weten wat je ervan vindt!

Wil je lekker meelezen? Kijk dan op mijn social mediakanalen! En doe mee met het verhaal…
Je kunt natuurlijk ook nog meer lezen over Law of Attraction… Klik op de link hiervoor en je ontdekt welke boeken hierover geschreven zijn.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.