Met nieuwe energie er tegenaan

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertelt Ellen dat we er weer met nieuwe energie tegenaan gaan.

Brief 136 – 20 september 2022

Ha Sandy,

Jippie, wat was het leuk om na die zes, zeven weken weer digitale post van je te krijgen. Ik had er echt naar uitgekeken. Het blijft toch bijzonder hoe leuk ik het vind om een kijkje in jouw leven te mogen nemen. Ik hoop dat jij datzelfde gevoel hebt? ?

ONTSPANNING

Ik lees in je brief dat je een heerlijke vakantie hebt gehad, maar dat had ik via Facebook al een beetje meegekregen, hihi. Je hoeft inderdaad niet ver weg te zijn om mooie dingen te zien en te beleven. Europa heeft genoeg geweldigs te bieden.

Het lijkt me duidelijk dat de vakantie bij ons allebei in het teken van ontspanning heeft gestaan. Daar is helemaal niets mis mee, sterker nog ik denk dat het af en toe heel hard nodig is om te doen. Tegenwoordig is het echter best lastig om je volledig te kunnen ontspannen, omdat je 24/7 “aan” staat.

SCHRIJFSTOP

Net als ik heb ook jij een schrijfpauze ingelast. Normaal gesproken blijf ik altijd bezig met verhaalideeen, maar afgelopen zomer lukte het simpelweg niet. Ik heb het laten gebeuren. Dingen gebeuren nu eenmaal niet zonder reden, daarvan ben ik overtuigd.

Soms moet je afstand nemen om weer hernieuwde (schrijf)energie te krijgen. Te dicht met je neus erop, kan voor blokkades zorgen. En die willen we natuurlijk niet! ? Nu ik weer meer in mijn ritme zit, heb ik ook meer zin om nieuwe verhalen te bedenken en uit te werken.

AFGESTOFT MANUSCRIPT

Ik moest lachen toen ik las dat er een laagje stof op je manuscript lag. Dat betekent dat je het al een tijdje niet meer hebt aangekeken. Gelukkig zat je er gelijk in, nadat je er weer in bent gedoken. Dat stimuleert om weer door te pakken, lijkt me.

Misschien was die afstand en pauze nodig om nieuwe inzichten te krijgen. Ik heb dat ook weleens gehad met een verhaal. Toevallig zal dat verhaal in november als e-book gelanceerd worden (?), dus je ziet het kan heel goed zijn…

GEEN MOETEN, MAAR WILLEN

Ik denk dat het vooral belangrijk is om jezelf niets op te leggen, zeker niet wat betreft schrijven. Dat laat zich niet dwingen. Hoewel ik het wel eens ben met de uitspraak dat schrijven een kwestie van doen is. Die grens is dun, maar is er wel.

Zodra ik mezelf ga opleggen om te schrijven, weet ik dat ik juist even een pauze mag inlassen. Als het naar “moeten” neigt, is het niet goed. Althans niet voor mij. Ik weet niet hoe jij hierover denkt? Na een vakantie is het toch een beetje anders. Je zit dan nog in een relaxmodus en daardoor kan het wat moeilijker zijn weer te beginnen.

NIEUWE SCHRIJFPLANNEN

Leuk om te lezen dat je bezig bent om een verhaal te bedenken voor de schrijfwedstrijd van Loft Publishing. Ik heb die natuurlijk ook voorbij zien komen, maar weet nog niet of ik daaraan mee ga doen. Momenteel heb ik twee andere schrijfwedstrijden waaraan ik mee wil doen.

Een verhaal is al bijna klaar en het andere vordert. Nu hopen dat ik ze goed genoeg vind om in te sturen. Als ik één les geleerd heb afgelopen jaar was het dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit, haha. Jou kennende ga je er voor. Veel succes met het bedenken en uitwerken van je verhaal. You can do this!

STUDEREN

Bijzonder dat we allebei druk zijn met het volgen van een opleiding. Weet je, een aantal jaren geleden had ik niet kunnen bedenken dat ik het leuk zou vinden om nieuwe dingen te leren, laat staan om te studeren.

Nu geniet ik met volle teugen van alles waar ik mee bezig ben. Ik heb het idee dat er nog zoveel te leren is, dat ik nog lang niet klaar ben, haha. Waarschijnlijk gaat het me niet lukken om alles te leren wat ik zou willen, maar dat is niet erg. Iedere stap is er één, nietwaar?

IN DE OLIE

Grappig dat jij zo enthousiast bent over het gebruik van etherische oliën. Ik zie het regelmatig voorbij komen bij andere mensen op IG, maar heb er verder niet veel verstand van. Nu het weer verandert, ga ik jouw proefpakketje testen (dat heb ik nog niet gedaan, oeps…).

Ik ben heel benieuwd wat het je zal opleveren en of jij/jullie er baat bij zullen hebben. Over het gebruik ervan lees en hoor ik goede verhalen, dus de verwachtingen zijn hoog ?. Ik weet zeker dat jij je uiterste best zult doen om alles wat er over te leren is te bestuderen.

SELFLOVE MASTERY

Hè, ik was een beetje opgelucht om te lezen dat ook jij de selflove mastery even op een laag pitje hebt staan. Als ik heel eerlijk ben, moet ik bekennen dat ik meer verwacht had. Misschien komt dat ook omdat ik zoveel resultaten heb behaald bij Weightloss Mastery. Toen was alles nieuw voor me.

De laatste jaren ben ik natuurlijk heel veel bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling en ik denk dat ik er best veel vanaf weet en dat ik al heel veel stappen heb gezet om te groeien als persoon. Maar ik ga het uiteraard wel afmaken. Als ik ergens aan begin, wil ik het afmaken. Dat krijg ik er waarschijnlijk niet meer uit, haha.

ENERGIE

Uit jouw brief straalde een heleboel energie en ook ik voel deze in mezelf. Ik kijk ernaar uit om te ontdekken wat voor moois er op ons pad zal komen. Studies, boeken die uitkomen, schrijfwedstrijden om te winnen, en nog veel andere leuke en spannende dingen.

Ik zou zeggen: KOM MAAR OP!

Dit was het voor vandaag. Ik wens je veel plezier en succes met je studie en alle andere dingen die je de komende week gaat doen. Natuurlijk ben ik, zoals altijd, benieuwd naar jouw brief.

Tot snel.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto van Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.