energie om te schrijven

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertelt Ellen over energie en geeft ze waardevolle tips.

Brief 180 – 12 december 2023

Hey Sandy,

Ik voelde heel erg met je mee toen je in je vorige brief schreef dat corona je weer te pakken had. Ze moeten je wel steeds hebben. Erg vervelend, en nog vervelender dat het er steeds zo inhakt. Ik kan me ontzettend goed voorstellen dat je enorm baalt.

Decemberdrukte

Als voormalig juf weet ik maar al te goed hoeveel energie die drukke decembermaand kost. Het is zeker een heel fijne maand, maar o zo druk. Niet alleen qua activiteiten maar vooral de drukte in de kinderen en bij alle collega’s. Momenteel zul je alle zeilen moeten bijzetten om je er doorheen te worstelen. Klinkt misschien heel zwaar, maar ik denk dat het niet zal meevallen als je je niet topfit voelt. Blijf maar goed voor jezelf zorgen en aan jezelf denken.

Bijtanken

Heerlijk dat je jezelf de ruimte hebt gegund om lekker te Netflixen (en je niet schuldig te voelen, haha). Die serie waar jij het over had, heb ik overigens nog nooit gezien. Nu jij het benoemt, moet ik misschien toch eens gaan kijken. Op dit moment zit ik helemaal in de Koreaanse serie Sweet Home; een lekker apocalyptische serie over mensen die in monsters veranderen. Ook een aanrader, trouwens. 😉

Geheimzinnigheid

Ik moest lachen toen je heel cryptisch ons idee benoemde. Het kerstverhaal gaat er niet van komen. Niet bij jou, maar ook niet bij mij. Ik heb geen motivatie om eraan te beginnen. Bovendien ben ik nog volop bezig om het verhaal voor de Alice in Wonderland bundel te herschrijven en perfectioneren. Dat wil ik graag voor het einde van deze maand klaar hebben, zodat ik het kan insturen. Als het bijgeschaafd is, denk ik dat het echt een leuk feelgood verhaal is.

Actie

Nu we het allebei zien zitten om met ons idee verder te gaan, moeten we ook maar in actie komen, nietwaar? Anders ben ik bang dat het op de lange baan wordt geschoven en er niks van terechtkomt. Dat zou jammer zijn. Maar eerst zorgen dat je fit genoeg bent. Hoe we dat doen, komt vanzelf.

Human Design

Jouw aanbod vind ik zeer aantrekkelijk. Ik ben al een paar keer aan de slag gegaan om zelf wat meer achtergrondinformatie over mijn blauwdruk te zoeken, maar dit heeft eigenlijk tot niets geresulteerd. Ik zal mijn scan wel eens naar je toesturen, dan ben ik erg benieuwd of jij er meer wijs uit kunt. Maar jou kennende zal dat zeker lukken. Spannend.

Nieuws

Deze week is voor mij een drukke, spannende week. Aankomende woensdag mag ik namelijk een lezing over burn-out verzorgen voor een groep ambitieuze veelbelovende werknemers. Naar aanleiding van het krantenartikel een paar weken geleden werd ik benaderd door iemand die mij het voorstel deed. Natuurlijk was ik direct enthousiast en voelde me zelfs vereerd. Dit is precies wat ik voor ogen had, toen ik een jaar geleden begon met de opleiding ervaringsdeskundige. Alleen wist ik toen niet hoe ik aan opdrachten kon komen. Het universum werkt toch op een geheimzinnige manier, haha.

Laatste podcast

Ook gaan Henk en ik deze week onze laatste live podcastaflevering opnemen. Ik hoop dan ook dat er dit keer wat meer publiek aanwezig is, dat voelt toch wat specialer. Het is niet zo dat het anders een mislukking is, helemaal niet. Maar ons doel was: mentale gezondheid en psychiatrie bespreekbaar maken en uit de taboesfeer halen. Als wij in alle kwetsbaarheid onze ervaringen delen en anderen hiermee kunnen helpen, is dat toch een win-win situatie? Jammer genoeg blijkt in de praktijk dat veel mensen het nog altijd moeilijk en eng vinden om over hun eigen kwetsbaarheden te praten.

Omgaan met spanning

Ik voel me de afgelopen dagen wat gespannen. Ik wil het heel graag goed doen. Voor mijn gevoel hangt er wat vanaf. Als ik deze opdracht goed uitvoer, hoop ik meer van dit soort lezingen/presentaties te geven. Daardoor leg ik de lat hoog en voer ik de druk (onnodig) op. Ik weet dat ik dit zelf doe, maar het blijft lastig om mezelf helemaal hieraan over te geven. Toch weet ik dat ik het kan en dat het allemaal goed komt. Gezonde spanning is niet verkeerd.

Energie

Deze week zal ik dus meer energie nodig hebben en verbruiken dan normaal. In het weekend ga ik het daarom rustig aan doen. En op zondag gaan we met ons gezin surprise doen. Gezelligheid dus. Voorheen zou ik mezelf pushen en mezelf geen rust gunnen. Nu doe ik het anders. Ik pak meer tijd voor mezelf en luister naar mijn lichaam.

Uiteraard houd ik je op de hoogte van mijn avonturen. Volgende week staat er nog iets kei leuks op het programma: het zetten van mijn derde tattoo. Ik kan niet wachten. Zo benieuwd naar het eindresultaat. Natuurlijk deel ik het op social media, dan kun je meekijken. 😊

Nou, dit was het weer voor vandaag. Ik hoop dat je je deze week wat beter voelt en dat het allemaal lukt op school. Doe het maar lekker rustig aan.

Tot snel.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.