2022 - Een nieuw schrijfjaar

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer schrijf ik over 2022 – een nieuw schrijfjaar.

Brief 113 – 11 januari 2022

Hoi Ellen,

De kerstvakantie is weer voorbij. Aan mij de eer om de eerste brief van het nieuwe jaar te mogen schrijven. Ik heb er weer veel zin in!

Nieuw (schrijf)jaar

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het altijd wel iets bijzonders hebben: zo’n nieuw jaar. Eigenlijk is het iets geks, want het is maar 1 dagje later dan 31 december, maar toch een wereld van verschil. Tenminste voor mijn gevoel. Dit jaar ook weer. Ik werd 1 januari wakker en had het gevoel dat er weer een heel nieuw jaar op mij lag te wachten. Helemaal blanco… Een nieuw jaar waarbij ik met allerlei nieuwe plannen aan de slag kan gaan of plannen van vorig jaar een nieuw leven in kan blazen. Op de één of andere manier voelde het even alsof alles mogelijk was.

Ik zeg was, want inmiddels is het alweer 10 dagen later en is de echte magie er wel weer een klein beetje af. Niet dat ik niet bruis van de plannen, hé je kent mij inmiddels langer dan vandaag, hihi, maar je snapt hopelijk wel wat ik bedoel.

Nieuw jaar = nieuwe planner

Ik heb een paar jaar een Purpuz Planner gehad, zoals je misschien nog wel weet. Daar heb ik altijd met veel plezier in “gepland”. Vorig jaar mocht ik van Purpuz de familieplanner uitproberen, maar daar kon ik toch niet echt mijn ei in kwijt, zoals in de planner. Daarom besloot ik voor dit jaar over te stappen op wat nieuws.

Succesplanner

Het is voor 2022 een SuccesPlanner geworden. Een prachtige planner, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, die best wat raakvlakken heeft met de Purpuz Planner, maar toch ook wel andere elementen bevat.

Maandag ben ik officieel gestart in deze nieuwe planner. Ik weet het, ik heb zo’n anderhalve week gemist, maar ik heb echt even gewacht tot na de kerstvakantie. Ik kon mij weer lekker uitleven met allerlei doelen die ik voor mijzelf heb, waarbij ik zelfs tot 5 jaar vooruit mocht kijken. Iets wat ik niet gewend ben van mijn vorige planners, maar het is wel erg interessant. Wat mijn plannen voor de komende 5 jaar zijn, ga ik hier nog niet verklappen – er kan immers nog een hoop veranderen – maar het was erg leuk om hierover na te denken. En het is vast geen verrassing dat ik uiteraard ook veel schrijfplannen heb ?…

Dromenbord

Wat ik ook vandaag gedaan heb in mijn nieuwe planner is het maken van een dromenbord. Bij de wet van aantrekking beter bekend als een visionboard. Vorig jaar had ik er al eentje gemaakt, tijdens het volgen van de Good Place van Cynthia Houben, maar dat is alweer een jaar geleden. Ik vind het mooi om het nieuwe jaar te starten met een nieuw dromenbord. Sommige dingen komen weer terug, omdat ik die “dromen” nog niet heb bereikt, maar ik heb er ook nieuwe dromen opstaan.

Ook heb ik het iets anders aangepakt dan de vorige keer en heb er ook meer kreten tussendoor geplakt, zoals “lekker genieten” en “rust” en “family time”. Het draait niet alleen maar om de grote dingen, het zijn namelijk de “kleine” dingen die er het meeste toe doen, in mijn ogen althans. Ik ben in ieder geval zeer tevreden met het resultaat. Nu alleen nog maar elke dag even lekker wegdromen bij mijn dromenbord ?…

Uitgeefdroom

Natuurlijk mag op mijn nieuwe dromenbord mijn uitgeefdroom niet ontbreken, want dit jaar wordt mijn jaar – het jaar waarin ik dan toch echt mijn boek wil gaan uitgeven. Met nog 355 dagen te gaan, moet dat toch gaan lukken. Ook heb ik op mijn dromenbord gelijk maar even een plaatje van een gouden griffel geplakt, onder het kopje: Durf te dromen!

Ik heb nog geen nieuwe deadline durven bepalen, maar ik zou het boek heel graag net voor of in de zomer willen uitgeven. Het is echt zo’n lekker vakantieverhaal, dus een betere timing dan dat kan eigenlijk niet. Duim je met mij mee dat het gaat lukken?

Nieuwe avonturen

En natuurlijk zou ik ik niet zijn, als ik niet nieuwe avonturen in mijn hoofd heb voor dit nieuwe jaar. Het is nog veel te vroeg om daar hier iets over te zeggen, maar zodra dit kan, zal ik dat uiteraard gaan doen. Maar als je heel goed naar mijn dromenbord kijkt, kun je misschien een kleine hint hiervan vinden…

Tot zover deze eerste brief van 2022! Op naar weer een nieuw jaar vol brieven. Ik kijk nu alweer uit naar de volgende!

Tot snel!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.