Chakra's en Scensy - nieuwe uitdagingen

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik meer over mijn nieuwe uitdagingen rondom chakra’s en Scentsy.

Brief 185 – 6 februari 2024

Hé Ellen,

Leuk om jouw brief vorige week weer te lezen! Grappig om te zien hoe we allebei veranderd zijn sinds onze eerste brief, nu 185 brieven geleden…! Dit jaar gaan we gewoon de 200 brieven halen. Wauw…

Inspiratie

Ik vertelde jou in mijn vorige brief over Dzanella en ik heb moest wel gniffelen om jouw reactie. Ik had niks teveel gezegd over dat zij wel een beetje too much is. Toch vind ik haar vaak rake dingen zeggen, die iets in mij triggert. En mij idee is: als iets je triggert, dan is dat niet voor niets.

En nee, je moet zeker niet doorklikken naar haar website en haar aanbod… Dat heb ik uit nieuwsgierigheid één keer gedaan en toen wist ik niet hoe snel ik het weer weg moest klikken, haha. Van die bedragen kun je heerlijk een weekendje of weekje weg. Waar ik het dan ook liever aan uitgeef 😉… Gelukkig is Instagram gratis…

Van je geloof gevallen

Jij schreef dat je een beetje van je geloof gevallen was en klaar bent met al die law of attraction coaches. Het is inderdaad zo dat ze allemaal hetzelfde zeggen, maar dan net even anders of vanuit een andere hoek. Ik probeer het tegenwoordig gewoon lekker op mijn manier te doen. Als je alles doet op de manier die al die coaches zeggen, dan is het echt een soort dagtaak en mijn gevoel zegt dat het geen moeite moet kosten.

De ene keer ben ik dus meer bezig met het visualiseren van dingen en een ander moment trekken affirmaties mij heel erg. Ik moet dan altijd denken aan de woorden van Kim Munnecom, dat het “fun and ease” moet zijn. Zodra het op “werken” gaat lijken, ga je volgens mij je doel voorbij en werkt het alleen maar averechts.

Chakra’s

Ik ben mij momenteel meer aan het verdiepen in chakra’s. Chakra’s trekken mij al een aantal jaren en ik heb in die tijd al regelmatig van alles hierover gelezen, maar iets in mij zegt dat ik hier iets mee moet doen. Eerste stap is dus om nog meer informatie tot mij te nemen. Dat is ook het stukje persoonlijke ontwikkeling waar ik toch altijd wel mee bezig ben.

Chakra’s hebben raakvlakken met human design en ook met de wet van aantrekking, plus dat het daarnaast gewoon heel goed is voor je als je chakra’s in balans zijn.

Chakra’s carddeck

Naast dat chakra’s mij erg interesseren, heb ik ook al tijden het idee in mijn hoofd dat ik een eigen carddeck wil ontwikkelen. Eentje waar mensen ook echt iets aan hebben en niet alleen voor de leuk, zoals ze dat noemen. Als je chakra’s in balans zijn, zit je lekkerder in je vel, waardoor je makkelijk kunt leven vanuit je human design, wat ervoor zorgt dat de wet van aantrekking beter voor je gaat werken… Een mooie missie, toch?

Daarnaast kan ik al mijn creatieve vaardigheden hierin kwijt, zowel op schrijfgebied als tekengebied. Ik wil namelijk alles zelf ontwikkelen. Een groot project dus… waar ik mijzelf lekker de tijd voor geef.

Manuscript

En dat mijzelf de tijd geven, moet ook wel, omdat ik daarnaast ook weer bezig ben met het herschrijven van mijn manuscript. What else is new? 😉

Ik heb al enige tijd niks gedeeld over de ontwikkelingen van mijn manuscript. Dat was o.a. doordat het een paar maanden heeft geduurd voordat ik reactie kreeg van de uitgeverij waar ik het naar op had gestuurd. En toen werd ik ziek en was mijn manuscript niet mijn prioriteit.

Herschrijven

De uitgeverij was op zich wel positief over mijn verhaal, maar nog niet overtuigd om de volgende stappen te zetten. Wel heb ik uitgebreide feedback gekregen waar ik mee aan de slag kan gaan, en inmiddels dus ook al een beetje mee ben gestart. Ik ben dus niet binnen, maar de deur is ook nog niet helemaal dicht, als je snapt wat ik bedoel.

De komende weken (maanden) ben ik dus bezig met herschrijven. Het zijn geen schokkende dingen, maar ik moet nog wel hier en daar bedenken hoe ik dingen ga doorvoeren. Eén van de grootste wijzigingen is mijn vertelperspectief, dus daar gaat veel tijd inzitten. Maar dat is tijd die voor het verhaal zeker de moeite waard gaat zijn, want het kan haast niet anders als dat dit het verhaal nog beter gaat maken. Dit valt vooral onder het kopje: waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht…?

Nieuwe uitdagingen

Jij schreef in jouw vorige brief over jouw nieuwe uitdaging. Jij mag een lezing gaan geven in het Engels. Dat gaat jou ongetwijfeld lukken, daar ben ik van overtuigd. Net als het verhaal voor de Alice in Spiegelland bundel, die je ook aan het vertalen bent naar het Engels. Jij vertelde heel enthousiast over jouw droom om door te breken als internationale schrijver. Een heel mooi streven… En wie zegt dat je niet groots mag dromen? Zo zie ik al helemaal voor mij dat mijn boek verfilmd wordt tot een serie en in de hele wereld via Netflix te zien is. Ik droom gewoon lekker met je mee!

Scentsy

Even iets heel anders… Naast alle creatieve uitdagingen waarmee ik mijzelf heerlijk omring elke dag, ben ik ook met iets heel nieuws gestart. En het is dan wel nieuw, het heeft toch ook raakvlakken met waar ik al eerder mee bezig was. Sinds 1 februari mag ik mijzelf onafhankelijk Scentsy consulent noemen. Mocht je nieuwsgierig zijn, dan vind je hier mijn persoonlijke Scentsy website

Scentsy is een bedrijf dat allerlei geurproducten verkoopt. Je weet misschien nog wel dat ik enige tijd geleden ben gestart met het zelf maken van wax melts, van die kleine wax blokjes die je kunt laten smelten via een brandertje. Superleuk om te maken, maar ik had al snel door dat ik daar businesswise niet veel mee zou kunnen. Of althans, dat kan wel, maar als je zelf dat soort dingen maakt en verkoopt, dan moet je aan allerlei regels en wetgeving voldoen. Lees: niet haalbaar voor een klein bedrijf. Maar geurproducten trekken mij nog steeds. Ik heb toen niet voor niks “Sandy’s geurcreaties en kristallen” in het leven geroepen.

Wax bars

Via iemand ontdekte ik een paar maanden geleden Scentsy. Bij Scentsy kun je o.a. wax warmers kopen die je kunt gebruiken om wax bars te laten smelten, waardoor er een heerlijke geur losgelaten wordt in je huiskamer – of waar dan ook. Het voordeel van deze wax warmers is ook nog eens dat het beter is voor het milieu en voor jezelf. Ik zal de details voor nu laten zitten, maar ik was gelijk fan!

En bij Scentsy kun je jezelf als consulent aanmelden. Dat betekent dat andere mensen, via mij, bij Scentsy producten kunnen kopen. Bij Young Living kan dat ook, daar ben ik ook al 1,5 jaar brandpartner (andere naam, dezelfde betekenis), maar daarvan heb ik persoonlijk een beetje moeite met de prijs van de producten en voelt het voor mij niet goed om dat echt te gaan promoten.

Scentsy daarentegen is gewoon zo leuk en fijn, dat ik het heel leuk vind om te laten zien wat ik zelf heb. En wie weet, maak ik anderen ook wel nieuwsgierig. Een nieuwe uitdaging dus…

Tot zover mijn brief, die weer veel te lang geworden is, zie ik nu. Haha…

Tot snel weer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook en Instagram?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.