Weer lekker schrijven na de zomerstop

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik Ellen dat ik weer zin heb om lekker te gaan schrijven na de zomerstop.

Brief 135 – 13 september 2022

Hoi Ellen,

Wat ontzettend leuk om vorige week jouw brief weer te mogen ontvangen! Het voelde inderdaad echt alsof het al een eeuwigheid geleden was, haha. Zoals jij al zei: we zijn weer terug! Ik heb er veel zin in om ons schrijfavontuur weer op te pakken.

Zomerstop

Ik heb genoten van een heerlijke zomer en zomerstop. Even helemaal niks moeten en geen vaste afspraken hebben, dat is genieten. Dat zegt natuurlijk niet dat ik niet geniet van schrijven en van ons schrijfavontuur, maar vakantie is gewoon fijn. Wij zijn halverwege de vakantieperiode twee weken naar de Eifel geweest, in Duitsland. We wilden graag de grens over, maar niet te ver moeten rijden. Dat is goed gelukt. En ondanks dat het maar 3,5 uur rijden is, waren we op en top in het buitenland. Wat is de Eifel toch een schitterend gebied! Zo totaal anders dan dat wij hier in de buurt hebben. We hebben genoten!

Schrijfstop

Ik weet dat ik vorige zomers steeds van tevoren dacht dat ik met 5 weken vakantie toch genoeg tijd zou hebben om lekker veel te kunnen schrijven. Inmiddels weet ik dat dit in theorie misschien helemaal waar is, maar dat ik mij er in de praktijk gewoon niet toe kan zetten. Ik schrijf nou eenmaal het fijnst als ik niet in de mama-modus zit – en in de vakantie heb ik gewoon de jongens veel om mij heen. Waar ik overigens super van geniet! Maar het verlegt wel mijn focus van het schrijven af.

Gelukkig had ik van tevoren al bedacht dat ik waarschijnlijk niet aan schrijven toe zou gaan komen, dus voelde ik hier ook geen stress of spijt van. Ik heb gewoon genoten van mijn schrijfstop.

Het schrijven weer opstarten

Ik moet echter wel bekennen dat ik nu na de vakantie een beetje moeite heb om het schrijven weer op te starten. Beetje bij beetje laat ik de vakantiemodus los. Twee weken geleden zijn bij ons de scholen weer begonnen en ik ben dus ook alweer drie weken aan het werk. Toch heb ik de afgelopen drie weken die vakantiemodus nog een mini-beetje proberen vast te houden door op schrijfgebied nog even niks te hoeven.

Ons schrijfavontuur als opstart

Met het opnieuw opstarten van ons schrijfavontuur, heb ik ook het schrijven weer opgepakt. Ik ben begonnen met het – letterlijk, haha – afstoffen van mijn manuscript. Echt, geen grapje – er lag een laagje stof op.

Ik ben gestart met het terugblikken op het laatste hoofdstuk waar ik mee bezig ben geweest. Het was heel fijn om te merken dat ik gelijk weer in mijn eigen verhaal gezogen werd. Ik zag precies voor mij hoe de situatie in dat stukje van het verhaal is en had gelijk zin om weer verder te gaan.

Manuscript herschrijven

Toen 2022 startte had ik mijzelf voorgenomen inmiddels – op dit punt van het jaar – mijn manuscript helemaal herschreven te hebben. Dat is niet gelukt. Maar dat geeft niks. Nu zit de zomervakantie erop en is het tweede deel van 2022 gestart. Het is voor mij dan altijd weer even tijd om te kijken naar wat ik nog wil doen en wil bereiken de rest van het jaar.

Ik heb mijzelf voorgenomen dat ik mijn manuscript voor het einde van 2022 opgestuurd wil hebben naar een paar uitgeverijen. Met nog ruim drie maanden te gaan, zou het moeten kunnen. Wel heb ik mijzelf ook voorgenomen dat ik het echt pas ga opsturen wanneer ik er 100 procent tevreden mee ben en wanneer ik vind dat ik er echt niks meer aan kan verbeteren. Ik hoop echt dat dit gaat lukken.

Aan de studie

In jouw vorige brief schreef jij al dat wij allebei gestart zijn met een opleiding. Leuk om te lezen dat jij goed bent gestart. Zelf ben ik ook lekker bezig, al zeg ik het zelf, hihi. Ik heb in de zomervakantie dan misschien niet geschreven, ik ben wel druk verder gegaan met mijn opleiding aromatherapie. Inmiddels ben ik al bij les 7 van de 10. Het einde is in zicht en ik heb al een hoop nieuwe dingen geleerd. Superleuk nog steeds. Wel heb ik het idee dat ik straks pas het ‘topje van de ijsberg’ geleerd heb – als je snapt wat ik bedoel. Ik ben dus stiekem al een beetje aan het rondkijken naar vervolgstudies of -cursussen.

Ik vond het trouwens een geruststelling om te lezen dat jij de afgelopen tijd ook niet zoveel hebt gedaan met de Selflove Mastery. Ik namelijk ook niet. Ook daar kon ik mij in de zomervakantie even niet toe zetten. Maar daar gaat de komende tijd ook verandering in komen. Het is veel te waardevol!

Schrijfwedstrijd

Jij vertelde in jouw brief over de schrijfwedstrijden waar je aan mee wilt doen. Leuk dat je dit nog steeds doet! Het levert toch elke keer een kans op. Zelf heb ik een schrijfwedstrijd van Loft Books op het oog. Ik ben nog niet begonnen, maar dat geeft niet. Het gaat om een verhaal van 3000 woorden en de deadline is pas over een maand. Mocht ik een goed idee krijgen, dan ga ik het proberen. Ik heb dit jaar nog niet aan een schrijfwedstrijd meegedaan en ik vind het toch altijd leuk om te proberen. De vorige wedstrijd heeft toch mooi een plekje in de feelgoodbundel “Zon, Zee en Zomerkriebels” opgeleverd. Dat smaakt naar meer!

Hernieuwde energie

Het was fijn om in jouw brief te lezen dat je weer met hernieuwde energie aan het werk gaat. Je zit volgens mij weer vol met plannen en ambities. Pas je wel een beetje op jezelf?

Zelf heb ik in de vakantieperiode ook weer even flink kunnen bijtanken. De start van een nieuw schooljaar vergt echter toch ook weer een hoop energie. Ik heb met mijzelf afgesproken dat ik goed naar mijn lichaam luister (makkelijker gezegd dan gedaan, maar zo belangrijk). Eind vorig schooljaar heb ik namelijk ontdekt dat mijn Long Covid toch nog niet helemaal over was, zoals ik wel hoopte (stiekem ook wel tegen beter weten in). De onverwachte terugval tijdens het schoolkamp kwam fysiek en mentaal even hard aan. Nu is een schoolkamp ook wel een extreme omstandigheid, maar het heeft mij wel weer even met beide beentjes op de grond gezet.

Etherische oliën

Nu ik steeds meer leer over aromatherapie en etherische oliën, ontdek ik steeds beter hoe ik mijzelf (in de eerste instantie – ik ben mijn eigen proefkonijn, haha) kan ondersteunen. Ik heb een hele collectie met etherische oliën die allemaal mooie werkingen hebben. In het begin heb ik voor goedkopere merken gekozen die ook als goede merken bekend staan. Via Instagram ben ik echter in aanraking gekomen met het merk Young Living. De prijs van hun producten heeft mij in de eerste instantie vooral verder laten zoeken, maar inmiddels heeft het mijn interesse gewekt.

Zo heb ik vorige week de starterskit besteld met een mooie diffuser erbij, even een investering in mijzelf (en mijn gezin). Vandaag kwam mijn pakket binnen en ik ben gelijk aan het uitproberen geslagen. Tot nu toe ben ik zeer tevreden. Ik zit hier heerlijk relaxed en zen op de bank deze brief te schrijven. De stress away en lavendel doen hun werk goed ?… Ik ben heel benieuwd naar mijn verdere ervaringen. Je ziet het vanzelf wel langskomen op Insta en Facebook, hihi.

Weer gezellig op schrijfavontuur

Ten slotte wil ik graag zeggen dat ik het superleuk vind dat we weer gezellig verder gaan op schrijfavontuur. Ik heb echt weer zo genoten van jouw brief vorige week! Volgens mij zijn we nog lang niet uitgeschreven. Ik kijk nu al weer uit naar jouw brief!

Tot snel weer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto van Pixabay

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.