Weer met plezier aan het herschrijven

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik Ellen dat ik weer met plezier aan het herschrijven ben.

Brief 137 – 27 september 2022

Hoi Ellen,

Ik heb weer echt genoten van jouw brief van vorige week. Leuk om te lezen waar jij mee bezig bent en nog steeds zo bijzonder om mijzelf in dingen te herkennen. Ik kijk dan ook altijd weer uit naar een nieuwe brief.

Manuscript herschrijven

Ik moest innerlijk lachen toen ik las dat jij op jouw beurt weer moest lachen over het letterlijke afstoffen van mijn manuscript. Ergens had ik al zo’n vermoeden toen ik het opschreef. Gelukkig ben ik momenteel mijn manuscript met regelmaat aan het inkijken (en krijgt de stof geen kans) en aantekeningen erbij aan het maken – oftewel herschrijven dus. Ik ga nog niet zo hard, omdat ik ook merk dat ik momenteel erg afgeleid ben door alle andere leuke dingen die ik op mijn vrije dagen aan het doen ben (lees: bezig zijn met etherische oliën ?). Maar dat geeft niet, want zoals jij ook al opmerkte, is het belangrijk dat het niet een ‘moeten’ wordt. Schrijven is mijn hobby en dan moet het wel leuk blijven. Ik sluit mij dan ook helemaal aan bij jou.

Toch zie ik ook dat elk stapje herschrijven, nog steeds een stapje de goede richting in is en dat maakt het nog steeds heel leuk om te doen. Zo ga ik straks ook weer vrolijk verder met herschrijven. Ik kan gewoon niet wachten tot mijn manuscript “klaar” is en ik het kan gaan opsturen.

Schrijfwedstrijd

Ik vertelde in mijn vorige brief dat ik een schrijfwedstrijd op het oog heb van uitgeverij Loft Books. Gisteren wilde ik hieraan beginnen, ik had zelfs de titel al getypt en toen… niets. Ik was gewoon compleet inspiratieloos! Dat is een primeur voor mij, moet ik je zeggen. Niet dat ik nou altijd overloop van de inspiratie, maar ik ben wel gewend dat het toch wel gaat stromen (in meer of mindere mate) zodra ik eenmaal begin. Maar gisteren dus gewoon niet. Helemaal niet! Ik wist even niet wat mij overkwam… Heb jij dat ook wel eens gehad?

Ik besloot er niet te lang bij stil te staan, want blijkbaar was ik gewoon nog niet klaar voor dit verhaal. Misschien komt het nog binnen nu en half oktober – de deadline. En anders, nou, dan gewoon niet. Zoals ik al eerder vertelde, ga ik meedoen met deze wedstrijd als ik een goed idee heb. En dat heb ik nu duidelijk dus nog niet. Mocht ik toch nog een verhaal bedenken, dan vertel ik hier in mijn volgende brief meer over.

Selflove Mastery

Jij was opgelucht toen je las dat ik de Selflove Mastery ook even op een laag pitje heb staan. Nou dat opgeluchte gevoel is wederzijds, haha. Het is inderdaad misschien wel zoals jij schreef dat we met de Weightloss Mastery zoveel resultaat merkten en hier wellicht wat minder. Het verschil zit hem natuurlijk ook dat de ene echt meetbaat is – ga maar op een weegschaal staan – en de andere niet. Dat moet je vooral gaan merken, denk ik. Ook merkte ik dat niet alles bij mij “past” om het zo te zeggen en hierdoor bleef ik dan steeds even hangen.

Ik wil het zeker wel weer gaan oppakken, maar ik merk dat mijn eigen prioriteit daar nu even niet ligt. En dan heb ik ook geleerd – middels de Selflove Mastery – dat je vooral naar je eigen gevoel moet luisteren. Ik wil nu gewoon alles in mij opnemen over etherische oliën en mijn opleiding aromatherapie eerst afmaken. Dus misschien moet ik dat dan ook gewoon doen. De Selflove Mastery loopt niet weg ?…

Nieuwe energie

Het is fijn om te lezen dat jij weer beter in je vel zit. Dat je meer energie hebt en dat je het traject waar je in zat op een goede manier hebt afgerond. Ik merkte dat het toch lastig was om vanaf een afstand “toe te kijken” naar hoe jij het moeilijker had en niet echt te kunnen helpen. Waarom wonen we nou ook alweer zo ver bij elkaar vandaan?

Op de één of andere manier trek ik dat aan. Wet van aantrekking, hihi.  Een schrijfmaatje in het zuiden van het land… Maar het kan nog verder hoor, want ik heb ook een resin-art-maatje en die woont in België!!! Misschien moet ik maar een oliemaatje dichter bij huis gaan zoeken ?.

Tot zover weer mijn brief. Ik hoop dat je hem weer met veel plezier hebt gelezen. Fijne week weer en tot de volgende keer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto van Unsplash

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.