Oefenen, oefenen, oefenen

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertelt Ellen over de wet van aantrekking en dat het betekent dat je moet oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Brief 110 – 7 december 2021

Hey Sandy,

Dank je wel voor jouw mooie brief. Ik glunderde tijdens het lezen. Zo fijn om iemand te hebben die precies weet waar ik mee bezig ben en dezelfde dingen (angsten, onzekerheden, twijfels, frustraties, maar ook euforie, blijdschap, trots, enz.) meemaakt. Dat schept een band en het is gewoon leuker om dit soort dingen met iemand te kunnen delen.

NANOWRIMO 2021 DE EINDUITSLAG

Op het moment van schrijven is het december en is de NaNoWriMo 2021 dus officieel voorbij. Jij zit aan een mooi rond getal van 10.000 woorden en ik ruim 34.000 woorden. Hoewel we volgens de voorwaarden van de NaNoWriMo niet voldaan hebben aan het aantal te schrijven woorden, wij vinden zelf dat we geslaagd zijn! En daar gaat het om.

Het was flink aanpoten, maar ik moet bekennen dat het hebben van zo’n strakke deadline mij wel bovenmatig stimuleert, haha. Uiteindelijk heb ik mijn verhaal voor de Kobo Schrijfwedstrijd keurig op tijd ingeleverd. Zelfs een dag te vroeg ?. In de bevestigingsmail stond dat er maar liefst 85 novelles zijn ingeleverd. Het wordt dus flink duimendraaien en nagelbijten. Hoe het ook afloopt, ik ben super blij met en trots op het eindresultaat, ongeacht de uitkomst.

HETZELFDE LEESVOER

Ik vind het super leuk dat wij ook nog eens dezelfde boeken lezen. Jij bent nu nog volop bezig om het boek van Willemijn Welten (‘Manifesteren kun je leren’) te lezen en ik ben er inmiddels voor de tweede keer aan begonnen. Ik merk dat ik dat soort boeken vaak meerdere keren moet lezen om de inhoud goed tot me te laten doordringen. Alsof het de eerste keer niet helemaal binnenkomt. Misschien een beetje gek, maar zo is het wel.

Tot nu toe is het inderdaad een erg interessant boek. Willemijn beschrijft op een prettige, nuchtere manier hoe zij de wet van aantrekking en het manifesteerproces in haar leven integreert. Zoals jij het mooi benoemde: ‘manifesteren is de kunst om je dromen te realiseren’. Toch is dat niet zo gemakkelijk als het lijkt, tenminste dat vind ik. Iets verlangen, erop vertrouwen dat het komt en vervolgens loslaten is voor mij geen piece of cake. Precies wat je schreef, als het zo gemakkelijk was, zou iedereen zijn droomleven leven en dat is gewoon niet realistisch.

LEKKER OEFENEN EN ERMEE BEZIG ZIJN

Hoewel ik heel ver wil en kan meegaan in de wet van aantrekking heb ik toch ook mijn bedenkingen. Al ben ik er wel honderd procent van overtuigd dat jij invloed hebt op je leven. Dat je zelf voor een groot gedeelte kunt bepalen hoe het verloopt. Belangrijk daarbij is wel dat je gelooft in jezelf en jouw talenten/kwaliteiten. Als jij dat namelijk niet doet, hoe kunnen dingen dan lukken?

Ik ben er gewoon lekker mee bezig, lees er veel over, oefen ermee en soms lukken dingen wel en andere keren niet. Het is heerlijk om te weten dat je hiermee kunt en mag experimenteren. Dat het niet moet, maar dat het mag. Extra leuk is het natuurlijk als bepaalde dingen precies zo uitkomen als je van te voren had bedacht, al is vaker zo dat dingen net even anders uitpakken en dat is ook helemaal oké.

SIGNALEN VAN HET UNIVERSUM

Grappig dat jij het daarover hebt. Ik zie ook heel regelmatig dubbele getallen. Ik hoop dat het inderdaad tekenen zijn dat ik op de goede weg zit, maar eigenlijk heb ik daar geen signalen voor nodig. Ik voel het gewoon, al klinkt dat misschien ietwat wazig, hihi.

Het andere wat je benoemde is dat je bij anderen ziet dat hun manifestaties uitkomen en hoe dat ook iets zegt over jouw manifestaties. Daar ben ik het helemaal mee eens. Als anderen het kunnen, waarom zou het ons dan niet lukken, toch? Wij zijn super goed bezig en daar mogen we best trots op zijn. Of we nu wel of geen signalen van het universum ontvangen.

NIEUWE CURSUSSEN

Ja, ik heb het mezelf weer eens niet gemakkelijk gemaakt, haha. Dat doe ik mezelf aan en dat is prima. Ik houd wel van een uitdaging en ik houd ook van afwisseling. Mezelf vervelen doe ik dan ook zeker niet. De schrijfcursus is echt érg leuk en waardevol. Helemaal wanneer de resultaten zo goed zijn. Dat scheelt ook.

De cursus over stress en burn-out is er één die me op het lijf is geschreven. Ik weet namelijk precies wat stress met je lichaam (en geest) kan doen. Om in mijn podcast zoveel mogelijk waarde te kunnen bieden, leek het me een mooie aanvulling om deze cursus te volgen. Wie weet wat het me nog brengen zal. Ik denk altijd maar zo: het is niet voor niets op mijn pad gekomen…

Ik ga weer snel verder met manifesteren, studeren, schrijven en lezen. Kortom; ik hoef me geen seconde te vervelen.

Ook voor jou een heel fijne week met mooie manifestaties en andere fijne dingen. Geniet van het proces.

Tot de volgende keer.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.