Schrijven in de zomervakantie

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertel ik over schrijven in de zomervakantie.

Brief 99 – 14 september 2021

Hoi Ellen,

Wat ontzettend leuk om na een heerlijke zomer weer gezellig verder te gaan met onze briefwisseling. Ik heb dan ook weer met veel plezier jouw brief gelezen vorige week. Dit keer is het mijn beurt om te vertellen over mijn (schrijf)zomer.

Feelgoodschrijfwedstrijd

Ondanks dat mijn schrijven deze zomer op een lager pitje heeft gestaan, is er toch wel een heleboel gebeurd. Iedereen die mij kent of die mij volgt via de social media, heeft het al gehoord – net als jij – maar toch wil ik het hier ook nog een keertje benoemen.

Terwijl ik aan het genieten was van onze heerlijke vakantie in een prachtig vakantiehuis in Limburg, kreeg ik het nieuws te horen dat ik één van de winnaars was van de feelgoodschrijfwedstrijd waarover wij het in onze brieven al vaker hadden gehad. Dat nieuws hoorde ik trouwens als eerste van jou, omdat ik mijn mail niet zo trouw lees als ik weg ben. Grappig! Het was een superleuke verrassing.

Gratis e-book “Zon, Zee en Zomerkriebels”

In augustus was het dan zover; de gratis feelgoodverhalenbundel “Zon, Zee en Zomerkriebels” kwam uit. Hierin kun je naast mijn verhaal, ook de verhalen lezen van de andere winnaars en van Lianne en Annemieke – de bedenkers van dit hele project. Het is echt super gaaf om mijn naam op de voorkant van het boek te zien staan! Een gevoel waar ik best aan kan wennen.

Het leuke is dat de bundel gratis te downloaden is, via o.a. hier mijn eigen website. Er zijn dan ook al een heleboel mensen die hem hebben gelezen. De recensies en andere reacties zijn tot nu toe ook allemaal positief, voor zover ik weet. Hoe gaaf is dat?

Imposter syndroom

Ik merkte dat ik het toch ook wel heel spannend vond om in deze bundel te verschijnen. Naast mij zitten er auteurs bij met veel meer ervaring en boeken op hun naam. Ik had een beetje last van het imposter syndroom. Wie denk ik wel dat ik ben dat ik een verhaal geschreven heb? Tot op de dag van vandaag durf ik mijzelf ook nog steeds niet echt een auteur of schrijver te noemen. Voor mijn gevoel moet je dan toch zeker wel een aantal boeken hebben uitgegeven. Terwijl ik ook wel in mijn hart geloof dat ik mijzelf best schrijver mag noemen. Zoals mijn schrijfvriendin ook steeds zegt: je hebt toch ook al een paar boeken geschreven? Maar dan knaagt er altijd dat kleine stemmetje in mijn hoofd dat zegt: maar die zijn niet uitgegeven… Herken jij dat?

Kwetsbaar

Daarnaast was ik ook een beetje bang dat de lezers mijn verhaal niet leuk zouden vinden. Het maakt je als schrijver toch een beetje kwetsbaar: iedereen die je verhaal leest en daar van alles van kan vinden. Dan komt toch dat stukje onzekerheid weer even naar boven. En ik weet dat ik mij daar niks van aan moet trekken, dat er altijd mensen zullen zijn die je verhaal niet leuk vinden. Ik heb een paar keer tegen mijzelf moeten zeggen dat mijn verhaal vast niet voor niks gewonnen heeft en dat er in ieder geval al een paar mensen zijn die het leuk vinden.

Nieuwe schrijfwedstrijd

Inmiddels ben ik ook weer bezig met wat nieuws. Een tijdje geleden kwam ik de schrijfwedstrijd van Loft books tegen. Dat is een e-only uitgeverij. Hiervoor kon je kiezen uit drie beginzinnen en daar een verhaal van maximaal 3000 woorden mee schrijven. Ik heb gekozen voor de volgende beginzin: Toen ik vanochtend opstond had ik duizend scenario’s in mijn hoofd over hoe deze dag zou kunnen verlopen, maar wat er zojuist is gebeurd hoorde daar absoluut niet bij… En ben je al benieuwd wat er in mijn verhaal gebeurde? ?

Dat ga ik hier natuurlijk nog niet verklappen! De deadline is woensdag 15 september. Mijn verhaal is af, maar ik moet het alleen nog even een laatste keer controleren voordat ik het ga opsturen. Mocht het nou niks worden, dan zet ik het op mijn website. Wie weet kan ik er dan toch nog iemand mee vermaken. Maar stiekem hoop ik natuurlijk op een goede afloop. Duim je met mij mee? Toevallig weet ik dat jij op dezelfde dag een deadline hebt voor een andere schrijfwedstrijd. Ik duim gewoon lekker voor ons allebei.

Schrijven in de zomervakantie

Ik had stiekem allerlei schrijfplannen voor deze zomer. Zo wilde ik vooral verder met mijn manuscript voor het kinderboek dat ik aan het schrijven ben. Ik heb voor mijzelf de deadline van 1 november losgelaten, maar dat zegt niet dat ik het niet af wil krijgen. Voor de zomervakantie had ik daar simpelweg de tijd en energie niet voor. De keuze om het uit te stellen is dan ook een heel goede geweest. De schrijfplannen voor de zomer waren erg enthousiast. Gelukkig ken ik mijzelf, want de plannen waren er dan wel – de uitvoering was er niet, haha. Maar dat geeft niet, want daar had ik natuurlijk al rekening mee gehouden. Op schrijfgebied heb ik dan ook een beetje vakantie gehouden, op de feelgood voor de verhalenbundel na. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik het nu weer op kan pakken.

Gezondheid

Jij vroeg in jouw vorige brief al hoe het nu met mij gaat. Onze trouwe lezers hebben wel meegekregen dat ik last heb van long covid-klachten. Gelukkig kan ik je zeggen dat het momenteel een stuk beter lijkt te gaan. Ik durf het niet te hard te zeggen, want het nieuwe schooljaar is pas net begonnen, maar het lijkt wel echt beter te gaan. Natuurlijk merk ik nog wel dat ik nog steeds sneller moe ben en dat ik dan ook vermoeider ben dan dat ik vroeger was, maar het is niet meer zo erg als vorig schooljaar. Niet meer een totaal uitgeput gevoel. Hierdoor lijk ik ook wat sneller te herstellen hiervan en dat is wel zo prettig.

Ik denk dat het een combinatie geweest is van verschillende factoren. In juni ben ik gevaccineerd en toen ben ik ook met mijn fysio begonnen. Verder heb ik natuurlijk vijf weken heerlijk bij kunnen tanken en mijn batterij weer even kunnen resetten. Ik durf nu voorzichtig te hopen dat ik echt op de goede weg zit. De tijd gaat het leren.

Tot zover mijn verhaal over de zomervakantie! Ik ben weer heel nieuwsgierig naar jouw antwoord.

Spreek je snel weer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.