Geld verdienen met schrijven

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief schrijft Ellen over dromen over geld verdienen met schrijven!

Brief 202 – 2 juli 2024

Hey Sandy,

Ik heb genoten van jouw terugblik op onze eerste tweehonderd brieven. Of, zoals jij het mooi noemde, de eerste van de volgende tweehonderd. Uiteraard heb ik ook genoten van jouw lieve, mooie woorden aan het einde van je brief. Dank je wel! En inderdaad, terugkijkend en lezend is er in die paar jaar een heleboel gebeurd. Hebben we mooie, maar ook vervelende, verdrietige dingen  met elkaar gedeeld.

Goede terugblik

Reflecteren is mooi, het roept herinneringen op waardoor je je nostalgisch voelt. En al zijn onze plannen en verlangens misschien niet allemaal uitgekomen zoals we hadden gehoopt, we zijn gegroeid als mens. Anders, omschreef jij het, en zo is het. Niet altijd zoals verwacht, maar toch zo gekomen. Dat moeten we accepteren en dat doen we ook.

Nieuwe plannen

Bij reflecteren op oude plannen hoort ook vooruitkijken naar nieuwe ideeën. Heerlijk is dat. Het geeft mogelijkheden en kansen. Je kunt fantaseren en dromen over de toekomst. Al blijft het leven in het nu het belangrijkste wat er is. Dat is wat het is. Niet meer en niet minder. Natuurlijk blijft het ook super fijn om te fantaseren over van alles en nog wat. Dat is nu eenmaal wat wij mensen graag doen.

Dromen over geld verdienen met schrijven

Een van de dingen die we gemeen hebben is ons verlangen om geld te verdienen met onze schrijfsels. Jij bent op dit moment bezig met het bedenken van een plan rondom jouw feelgoodverhalen. Ik met het verschijnen van mijn herschreven autobiografie.
NB: Ik heb nog even getwijfeld of ik deze brief vandaag of morgen (dinsdag 2 juli) zou schrijven. In mijn volgende brief zal ik meer vertellen over mijn boekpresentatie. Dat houdt de spanning er nog even in 😊.

Minder werken

Heel gaaf en stoer dat je voor jezelf kiest en dus minder op school gaat werken. En hoe heerlijk dat je je creativiteit voelt stromen en eraan kunt toegeven. Het is zo bevrijdend om te kiezen voor datgene je energie geeft en waar je gelukkig van wordt. Geloof me, ik kan het weten, hihi 😉.

Onrust

Ik snapte helemaal wat je bedoelde met de onrust die je voelt als je niet precies weet hoe je dag eruit ziet. De variatie die voor anderen misschien heel fijn is, zou voor mij helemaal niet prettig zijn. Ik hou ook niet van continu moeten schakelen en niet weten wat je moet doen. Dus, ik denk dat je een heel goede beslissing hebt gemaakt door te kiezen voor twee dagen met een vaste groep. Behapbaar en overzichtelijk. Als je duidelijke afspraken maakt, is het goed te doen en prima te combineren met je andere creatieve hobby’s (nou ja, nu nog, dan 😉).

Afgebakende schrijftijd

Wat een slim idee om voor jezelf een vaste schrijftijd in te plannen. Eerlijk gezegd doe ik dat niet, al heb ik de tijd aan mezelf. Ik betrap mezelf erop dat ik dat doe als inspiratie of zin heb. Dat betekent ook dat ik lang niet iedere dag schrijf. Nou ja, ik ben er wel iedere dag in meer of mindere mate mee bezig. Echt heel actief iedere dag een vaste tijd om te schrijven heb ik niet. Misschien is het juist veel fijner om dat gewoon in te plannen en je eraan te houden. Toevallig weet ik dat jij in jouw planning gedisciplineerder bent dan ik. En omdat jij ook nog je werk op school hebt, is het voor jou wel nodig om die tijd in te plannen en je eraan te houden.

Betaalde schrijfopdrachten

Grappig dat jij dit benoemt. Een tijdje terug zei Henk tegen mij dat hij dat iets voor mij vindt. Wellicht liggen daar ook nog onontdekte kansen, haha. En nee, wij beseffen zeker dat het verkopen van boeken/verhalen ons niet stinkend rijk zal maken. Toch blijft er een verlangen om die bestseller te schrijven. Of om ontdekt te worden door een grote uitgever. Dromen mag, toch?

Genieten van mijn dag

Ik wil deze brief eindigen om alvast in voren te genieten van mijn speciale moment. Het officiële uitkomen van mijn herschreven autobiografie en de bijbehorende boekpresentatie. Ik heb er ontzettend veel zin in. Met een beetje gezonde spanning. Vooral of er mensen zullen komen (en dan bedoel ik andere mensen dan mijn familie, hihi). Maar goed, ik wacht het gewoon af en laat het over me heen komen. De vorige boekpresentatie, die inmiddels bijna zeven jaar geleden is, was super goed bezocht en daar heb ik toen zo van genoten. Echt een adrenalinekick!  

Hier ga ik het voor vandaag bij laten.
Ik wens je een mooie week en tot snel. Het zal niet lang duren voor we onze zomerstop inlassen.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook en Instagram?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto van Ellen Kusters

Bol AlgemeenBol Algemeen

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.