Schrijfbuddies - Een nieuw schrijfavontuur in schrijversland

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertel ik eindelijk over mijn nieuwe plannen – over Schrijfbuddies.

Brief 115 – 25 januari 2022

Hoi Ellen,

Wat was het weer leuk om jouw eerste brief van 2022 te lezen. Er liggen een aantal leuke dingen voor ons allebei in het vooruitzicht. We gaan er, zoals jij in jouw vorige brief al zei, een topjaar van maken.

SuccesPlanner en Dromenbord

Ik vertelde in mijn vorige brief over mijn nieuwe SuccesPlanner en je kon op de foto mijn dromenbord – vision board – zien. Ik kijk elke dag even naar mijn dromenbord en visualiseer hoe mijn uitgekomen dromen er dan uit zouden zien. Zoals ze zeggen in de wet van aantrekking: jouw hersenen kennen het verschil niet tussen werkelijkheid en fictie. Dus als je maar vaak genoeg denk aan je dromen alsof ze echt zijn, zullen je hersenen daarin gaan geloven. Nou, ik zeg: Gouden Griffel, kom maar op! Onder andere ?…

Nieuwe plannen

Ook had ik in diezelfde brief verteld dat mijn nieuwe plannen terug te vinden zijn op mijn dromenbord. Jij gaf in jouw vorige brief al aan dat je wel een idee had wat die plannen zijn. Je hebt gelijk! En dat weet ik, omdat jij mij/ons (vertel ik zo meer over) al op Instagram hebt gevonden. Leuk dat je erbij bent en met ons mee op avontuur gaat.

Wat zijn dan toch die nieuwe plannen?

Net zoals wij schrijven als gedeelte passie hebben, deel ik diezelfde passie met nog iemand. In mijn eerdere brieven noemde ik haar mijn schrijfvriendin. Dan heb ik het over mijn lieve vriendin Bernice Berkleef. De oplettende lezers zullen deze naam wellicht herkennen vanuit boekenland. Afgelopen jaar kwam zij landelijk in het nieuws doordat zij de “Gouden Strop” had gewonnen – een kleine meisjesdroom die uitkwam.

Bernice en ik hebben de afgelopen jaren wel vaker plannen bedacht en sommige daarvan hebben we ook ten uitvoer gebracht. Misschien ken jij nog wel ons project genaamd “Mystery Box TV”, waarbij we met veel plezier allerlei filmpjes maakten voor kinderen voor op ons YouTube-kanaal. Maar ja, toen kwam Corona en die 1,5m regel hielp nou niet echt met het maken van filmpjes. Met dat project zijn we toen gestopt tot we verder zouden kunnen gaan – inmiddels alweer 2 jaar geleden.

Toch bleef het kriebelen om samen iets te doen, iets waar we allebei blij van worden en waar we onze creativiteit in kwijt kunnen. Zo begonnen we een paar maanden geleden te brainstormen over wat ons volgende project zou kunnen zijn. Het moest iets zijn wat we allebei ontzettend leuk vinden en waar we niet over uitgepraat zouden raken. Alleen dan heb je iets te pakken wat je ook lang vol kunt houden. Er is één ding wat aan deze eisen voldoet en je raadt het al… dat is schrijven.

Schrijfbuddies

En zo is Schrijfbuddies ontstaan. Op Instagram zijn we te vinden onder dezelfde naam, zoals jij al hebt ontdekt ?. Met Schrijfbuddies willen we een groep mensen bij elkaar brengen. Een community van like-minded people (zoals Kim Munnecom dat altijd zo mooi zegt) – van schrijvers, lezers, bloggers, journalisten en andere geïnteresseerden – om met elkaar van gedachten te wisselen over schrijven, schrijven en nog eens schrijven. En ook een beetje over de wet van aantrekking, omdat wij dat ook allebei heel interessant vinden.

We hebben allerlei plannen met onze Schrijfbuddies. Zo kun je op ons Instagram account 2x per week een schrijftip vinden, zetten we 1x per week iets of iemand ‘in the spotlight’, delen we mooie spreuken en affirmaties, praten we over manifestaties op Manifestatie Maandag en leren onze volgers de gezichten achter Schrijfbuddies beter kennen.

Schrijfbuddies schrijfcursus

Daarnaast zijn we ook bezig met het ontwikkelen van een schrijfcursus, speciaal gericht op de beginnende schrijver. De schrijver die hongerig is naar alle informatie die hij maar kan vinden over schrijven. De schrijver die heel graag wil weten hoe hij dat geweldige verhaal wat in zijn hoofd zit, kan vertalen naar het digitale papier. Waarschijnlijk herken je de Ellen en Sandy van een paar jaar geleden hierin, van toen wij net begonnen waren. Met Schrijfbuddies willen Bernice en ik beginners graag hierbij helpen.

De schrijfcursus staat nog echt in de kinderschoenen. We zijn pas net bezig met het ontwikkelen hiervan en doen dit naast ons werk. Je kunt je voorstellen dat het nog niet zo snel gaat, maar dat geeft niet. Ook kleine stapjes brengen je vanzelf naar de finish en we hebben geen haast. Tot die tijd hebben we de grootste lol met het bedenken van allerlei plannen en het opbouwen van een gezellige community.

Nog een heel jaar in het vooruitzicht

Voor al onze plannen – Schrijfbuddies, boeken uitgeven en jouw voornemen om meer te gaan spreken – hebben we nog een heel jaar de tijd. Maar toch klopt dat eigenlijk niet, want zoals jij al heel goed aangaf in jouw brief: waarom wachten tot een nieuw jaar om nieuwe plannen te maken. Dat vertaalt zich ook gelijk in: je hebt echt niet maar 1 jaar om al je plannen uit te voeren. Maar het is mooi om vooruit te kijken en te dromen en plannen met zo’n “leeg” jaar voor ons. Ik ben benieuwd wat 2022 ons allemaal gaat brengen.

Tot zover weer mijn brief! Ik kijk nu alweer uit naar jouw antwoord.

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.