Happy Juice avontuur!

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik onder andere over mijn Happy Juice avontuur.

Brief 193 – 9 april 2024

Hoi Ellen,

Ik heb weer met veel plezier jouw brief gelezen! Ja, wat zijn het al veel brieven, gevuld met lief en leed, zoals het echte leven ook is. Ik ben benieuwd of we dit over vijf jaar nog steeds doen… Vast wel 😉…

Verhaal van de maand

Wat leuk om jouw reactie te lezen op mijn idee om het “Verhaal van de maand” weer op te pakken. Ik heb geleerd van de vorige keer en ik denk echt dat deze nieuwe opzet goed gaat zijn. Vorige week woensdag heb ik deel 1 online gezet en konden alle lezers kennismaken met Jasmijn. De eerste reacties zijn positief en er is deze eerste keer alweer meteen flink meegedacht. Diverse opmerkingen hebben mij inspiratie gegeven. Een aantal daarvan gaat, op mijn manier, een plekje krijgen in het verhaal. En dat is het leuke aan dit hele concept, vind ik 😊…

Happy Juice

Misschien heb je het via Instagram meegekregen, maar ik ben iets nieuws aan het proberen. En nee, niet iets nieuws op creatief gebied, haha, maar iets nieuws voor mijn gezondheid. Enige tijd geleden kwam ik in aanraking met iemand die elke dag Happy Juice drinkt. De eerste keer dat ik de naam las, heb ik even een wenkbrauw opgetrokken, want het klinkt toch wel een beetje apart… Toch werd mijn nieuwsgierigheid direct gewekt, doordat ik er zoveel goede verhalen over las.

Ik was het alweer bijna vergeten, tot ik via iemand anders opeens wéér over Happy Juice hoorde. Toen ben ik mij wat meer erin gaan verdiepen en werd ik heel blij 😉 van wat ik allemaal las. Het is een soort voedingssupplement – waar ik over het algemeen juist niet zoveel mee heb – dat je lichaam op allerlei manieren ondersteunt. Het ondersteunt o.a. de groei van goede bacteriën in je lichaam en “verdrijft” de slechte bacteriën. En dit heeft effect op je hele lichaam.

Meer energie

Eén van de eerste positieve resultaten die ik las was: het geeft meer (stabiele) energie. Nu is dat momenteel mijn nummer 1 struggle, zoals je weet. Het is ook goed voor een betere weerstand, nou dat kan bij mij ook geen kwaad… En zo zijn er meer positieve resultaten, zoals; het helpt met je spijsvertering, het helpt met meer evenwicht in je hormonen, het helpt je beter te slapen, het helpt je om beter met stress om te gaan, en nog meer van dit soort dingen. Snap je al dat ik dit wilde proberen?

Baat het niet, schaadt het niet

Het klinkt misschien een beetje suf, maar ik worstel nu al zoveel jaar met mijn energielevel, mijn corona-brein en prikkelverwerking, dat ik het de moeite waard vind om het uit te proberen. Mijn missie van 2024 – het enige “doel” van mijn briefjesceremonie, dat voor mijzelf overbleef – is mijn lichaam in balans krijgen. En wie weet is dit wel de manier om mijn lichaam te helpen.

En anders… baat het niet, schaadt het niet. Happy Juice is niet zomaar iets, maar echt wetenschappelijk onderzocht en goed bevonden. Het kan geen kwaad. Het is nu alleen nog afwachten wat het precies voor mij kan doen, welke effecten het op mij heeft. Ieder lichaam is weer anders. Uiteraard zal ik je op de hoogte houden van mijn Happy Juice avontuur 😉!

De stoute schoenen aangetrokken

Wat leuk dat jij weer de stoute schoenen had aangetrokken en Joris Linssen een mail hebt gestuurd. Ik vind dat echt dapper van je. En nog leuker dat hij gewoon gereageerd heeft en jullie met elkaar in gesprek zijn gegaan voor je podcast! Zo bijzonder en wat fijn dat dit zo bij het onderwerp van jouw podcast past. Uiteraard heb ik de aflevering geluisterd en ik vond het heel interessant!

Jij schreef dat je zelf wat kritiekpuntjes hebt op jouw aandeel, maar dat is niet nodig hoor. Je deed het goed! Maar ik herken dat wel hoor. Over het algemeen ben je zelf altijd je grootste criticus, haha. Dat zullen de meeste mensen wel hebben.

Wie niet waagt, wie niet wint.

Jij eindigde jouw brief met het kopje “wie niet waagt, wie niet wint”. Dat je soms een sterk onderbuikgevoel kunt hebben, dat je gewoon moet volgen. Daar geloof ik ook echt in. Dat past ook heel goed bij human design. De meeste mensen ondernemen actie vanuit hun hoofd. Er wordt dan van tevoren goed over nagedacht en alle voors en tegens tegen elkaar afgewogen. Maar eigenlijk moet je handelen vanuit je gevoel, bij volgens mij alle designs die er zijn.

Zelf ben ik een emotionele generator, dus ik moet echt voelen wat iets met mij doet. Voelt het niet goed, dan moet ik het niet doen, ook al zegt mijn hoofd dat dit goed is voor mij. En in mijn geval is dat nog belangrijker, omdat ik een “triple split definition” heb. En nee, dat is geen gespleten persoonlijkheid 😉, maar dat houdt in dat mijn hoofd centra, niet gekoppeld zijn aan mijn gevoelscentra, om het even simpel uit te leggen. Ik moet dus heel goed naar mijn lichaam luisteren, wat makkelijker gezegd is dan gedaan. Maar daarom is het extra belangrijk om mijn lichaam in balans te krijgen.

De cirkel in deze brief is weer rond, hihi, en daar wil ik hem ook gelijk mee afsluiten. Ik kijk alweer uit naar jouw antwoord.

Tot snel!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook en Instagram?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

Bol AlgemeenBol Algemeen

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.