Andere schrijvers helpen

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer reageert Ellen op mijn nieuwtje van vorige week en vertelt over het helpen van andere schrijvers.

Brief 116 – 1 februari 2022

Hey Sandy,

Wat was het weer een leuke brief. Ik werd helemaal enthousiast tijdens en na het lezen van al jullie plannen. Heerlijk om die passie met iemand te kunnen delen. En jij hebt het geluk dat je in je directe omgeving iemand hebt waarmee je dat kunt doen.

HEEL LEUK IDEE

Ja, ik had het goed geraden en jullie nieuwe account op Instagram al gevonden voordat ik van jullie plan op de hoogte was, haha. Ik denk dat dat iets te maken heeft met mijn nieuwsgierige aard! ? Superleuk wat Bernice en jij willen ontwikkelen voor andere, nieuwe schrijvers.

Ik denk dat er zeker behoefte is aan een laagdrempelige cursus waarin nieuwe, onervaren schrijvers aan het handje worden meegenomen. Bijkomend voordeel is dat jullie allebei goed weten hoe het is om net te beginnen, maar ook hoe het is als je al gepubliceerd bent. Dan weet je in ieder geval waar je het over hebt. Hoe vaak zie je niet iets voorbij komen op internet, maar weet je niet of de maker van de cursus zelf ervaring heeft. Ik bedoel, papier is geduldig…

WERK AAN DE WINKEL

Ik verbaas me vaak over hoe jij het toch voor elkaar krijgt om zoveel dingen te doen. Ik kan daar best jaloers op zijn. Niet op een vervelende manier, hoor ?. Ergens herken ik ook wel mezelf van een aantal jaren geleden. Jammer genoeg heb ik aan den lijve ondervonden dat ik het rustiger aan moest doen.

Nu het idee er is, is het tijd om stappen te zetten. Te lezen in jullie berichten zijn jullie daar ook al volop mee bezig. Ik ben uiteraard erg benieuwd hoe het er uiteindelijk gaat uitzien. Het belangrijkste is natuurlijk het plezier en afgaande op je verhalen hebben jullie dat meer dan genoeg.

EEN HECHTE COMMUNITY

Eén van de andere dingen die jullie willen bereiken, is het opbouwen van een hechte community waar andere gelijkgestemden (denk aan schrijvers, journalisten, recensenten, lezers, enz.) elkaar kunnen ‘ontmoeten’ en met elkaar in gesprek kunnen gaan over wat ze zo leuk vinden: alles wat met schrijven (en lezen) te maken heeft.

Dat is inderdaad een heel mooi streven en ik hoop dan ook van harte dat jullie de komende tijd een mooie community gaan opbouwen. De eerste honderd volgers zijn er al, dus dat is een mooi begin. Ook de invalshoek met de wet van aantrekking (oftewel ‘Law of attraction) is een mooie aanvulling en geeft de community een diepere laag. Ik hou er in ieder geval van!

EEN LEKKER GEVOEL

Het geeft een heel fijn gevoel om anderen te kunnen en mogen helpen met iets waar je zelf dolenthousiast over bent en waar je heel gelukkig van wordt en energie van krijgt. Dat gevoel op anderen te kunnen overbrengen, is magisch.

Zelf heb ik ook nog een idee om iets met een online programma of cursus te doen. Ik heb dat al eerder wel eens uitgesproken naar jou. Omdat het nog echt een heel klein idee is (een zaadje), ga ik er verder nog niet op in, maar het combineert twee van mijn passies. Niets mooier dan anderen te kunnen helpen op hun reis, toch?

SAMENWERKEN IS GOUD WAARD

Waar ik het in de schrijfwereld aan vind schorten, is de onderlinge concurrentie. Althans, zo ervaar ik het. Iedereen zit op zijn/haar eigen eilandje en doet z’n ding. Er is veel jaloezie, al doet men het misschien anders overkomen. Natuurlijk is dat op alle gebieden in het leven, maar aangezien wij allebei in het schrijversvak zitten, richt ik daar mijn aandacht op en zie ik die dingen vaak terugkomen.

Het lijkt mij zoveel waardevoller en leuker, wanneer men meer zou samenwerken en elkaar meer zou gunnen. Ik bedoel (en dat zegt de wet van aantrekking ook), er is meer dan genoeg. Er is ruimte voor iedereen. Je moet het alleen wel willen zien en ook echt voelen. Als je denkt in tekort, ervaar je tekort.

EEN IDEALE WERELD

In een ideale wereld zou er geen concurrentie meer zijn, zouden we elkaar upliften en aanmoedigen. Zou er geen jaloezie meer zijn en was er meer dan genoeg voor iedereen. Dat zou pas geweldig zijn, niet?

Jammer genoeg is de werkelijkheid anders. En daarin ligt voor mij ook een kans. Ik zie het zelf op deze manier, dus wanneer ik mijn realiteit kan shiften, zou mijn verhaal er ook anders uitzien. Het is dus een mooie reminder voor mezelf, haha.

GENOEG TE DOEN

Met al deze mooie plannen en gebeurtenissen die op het programma staan, hebben wij voorlopig onze handen vol. Er is meer dan genoeg te doen. Ik heb er zin in en kijk uit naar al het moois dat komen gaat.

Heel veel succes en vooral plezier met het uitwerken van al jullie geweldige ideeën.

Tot de volgende keer.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.