Klein beetje inspiratieloos met schrijven

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik dat ik een klein beetje inspiratieloos ben…

Brief 177 – 21 november 2023

Hoi Ellen,

Dank je wel weer voor een leuke brief vorige week! Altijd iets om naar uit te kijken. Vandaag is het weer mijn beurt.

Batterij opgeladen

Wat fijn om te lezen dat jullie hebben genoten op Madeira. Je schreef dat je batterij weer helemaal is opgeladen. Soms heb je zo’n oplaadmomentje gewoon even nodig. En als ik het zo lees, is Madeira een perfecte plek om dat te doen. Een tip om te onthouden, want ik ben daar zelf nog nooit geweest. Ik hoop dat je er weer flink tegenaan kunt… met de plannen die je hebt voor de komende tijd.

Klein oplaadmomentje

Zelf ben ik afgelopen weekend een paar dagen weggeweest met een goede vriendin. We hebben een beetje cultureel gedaan, lekker gegeten, een mini beetje geshopt (in de pepernotenwinkel… jammie, jammie) en vooral veel gelezen en gerelaxt. Het was ook een beetje een klein oplaadmomentje. Heerlijk is dat!

Human Design

Ik ben gisteren alweer gestart met les 2 van de cursus ‘Living Your Design’. Het is echt mega interessant, vind ik tenminste. Stukje bij beetje ontdek ik hoe mijn eigen design in elkaar zit. Het mooie van Human Design vind ik dat “ze” steeds zeggen dat het niet iets is wat je zomaar moet geloven. Ga het experiment maar aan en dan zul je het ontdekken, is het idee. Die gedachte bevalt mij wel.

Met deze cursus ben ik dus het experiment aangegaan. Het mooie is dat ik al veel dingen herken uit mijn bodygraph, maar nog lang niet alles. Er zijn altijd dingen in je design die je (nog) niet herkent, omdat wij als mensen vanaf onze kindertijd op allerlei gebieden geconditioneerd worden. En als je iets maar vaak genoeg hoort, dan ga je het geloven. Als je maar vaak genoeg hoort hoe iets “zou moeten” dan denk je dat dit echt zo is. Hier ga je vervolgens naar handelen. Maar we vergeten daarbij vaak dat ieder mens uniek is. Waarom zou je dan hetzelfde moeten doen of denken als alle anderen?

In de komende brieven ga ik hier vast nog veel meer over vertellen, hihi. Zeker nu ik weet dat jij dit onderwerp ook interessant vindt… 😉

Edelsteentherapie

Inmiddels heb ik mijn opleiding edelsteentherapie succesvol afgerond en ik heb mijn diploma binnen. Ondanks dat ik steeds nieuwe dingen wil uitproberen, rond ik gelukkig ook dingen af. Ik heb geleerd hoe ik mensen het beste kan helpen met edelstenen (en eerder al met etherische oliën). Het was erg interessant en bruikbaar. Geen idee nog wat ik er precies mee ga doen, maar de kennis is in huis 😉…

Schrijven

En hoe gaat het nu op schrijfgebied? Net als bij jou, staat het even op een lager pitje. Alsof ik het na het afronden van mijn jeugdverhaal nog even geen energie heb om mij op een ander project te storten. Misschien kan ik beter iets zoeken wat minder “groot” is dan meteen weer een manuscript… Ik ben er voor mijzelf nog niet helemaal uit.

Kerstverhaal schrijven

Jij vertelde dat je een kerstverhaal gaat schrijven. Dat is voor mij ook wel een idee. Vorig jaar heb ik in december mijn “Verhaal van de maand” weer een keertje opgepakt. Ik weet dat ik dat heel leuk vond om te doen. Iets om verder over na te denken. Wordt vervolgd…

Hopelijk lukt het jou om je kerstverhaal te schrijven. Ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat maken. Jou kennende kan het alle kanten op gaan. Inmiddels heb ik al verschillende soorten verhalen, in verschillende genres, van je gelezen. Leuk hoor!

Beetje inspiratieloos

Deze keer is het een kortere brief geworden. Ik merk dat ik een klein beetje inspiratieloos ben… Maar goed dat ik deze maand niet mee doe aan NaNoWriMo, haha. Volgende keer komt het vast weer goed.

Tot dan!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto van Pixabay

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.