Laten we gaan knallen in 2022

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer schrijft Ellen over dat we gaan knallen in 2022. Lees snel verder!

Brief 114 – 18 januari 2022

Hey Sandy,

Superleuk om jouw brief te lezen, de eerste van 2022. Toevallig heb ik pas een podcast opgenomen over nieuwjaar en het hebben (of niet) van goede voornemens. Voorheen was ik ook altijd erg bezig met 1 januari en wat ik vanaf dat moment zou willen veranderen.

Tegenwoordig heb ik dat losgelaten. Want waarom zou je wachten tot een bepaalde datum als je ook nu meteen kunt beginnen, toch? ?
Maar ik ben het me je eens dat een nieuw jaar altijd speciaal voelt, al is het maar voor even…

PLANNEN MAKEN

Leuk dat je weer aan het werk gaat met een planner. Ik heb er inmiddels ook een aantal ‘versleten’, maar ben tot de ontdekking gekomen dat het voor mij niet werkt. En nu kan ik zeggen dat dat flauwekul is en een kwestie van gewoon doen, maar in de praktijk komt het er op neer dat ik beter functioneer zonder.

Zo’n succesplanner klinkt trouwens wel heel gaaf. Zo hoorde ik ook iets over de Happinez planner en die ziet er ook heel mooi uit. Ik ben ook gevoelig voor dat soort dingen hoor. Als het er mooi uitziet en er staat van alles en nog wat extra’s in, ben ik al verkocht, hihi. Ik ben benieuwd hoe die planner je gaat bevallen. Daar hoor ik vast meer over, denk ik. ?

DROMEN OF VISIONBOARD

Inmiddels zijn we allebei wel bekend met het maken van een dromen- of visionboard. Het is heel fijn om visueel te maken wat er in je hoofd speelt. Nog leuker om aan het einde van het jaar terug te kijken en te zien welke dromen zijn uitgekomen.

Dit jaar heb ik nog geen visionboard gemaakt, maar ik sluit niet uit dat ik er geen ga maken. Als ik het in mijn hoofd krijg, kan het zomaar gaan gebeuren. Het geeft vaak wel wat meer focus en helderheid en daardoor wordt het uiteindelijk gemakkelijker om doelgerichte stappen te zetten.

HET JAAR OM UITGEGEVEN TE WORDEN

Hoe dan ook, er gaat sowieso iets gebeuren op het gebied van uitgegeven worden. Bij mij is dat op zeer korte termijn en ik kijk daar natuurlijk erg naar uit. In mijn hoofd speelt nog een leuk idee om mijn boek te promoten. Daar wordt aan gewerkt, zullen we maar zeggen.

Ik kijk ook heel erg uit naar jouw boek en ben benieuwd wanneer je het precies gaat uitgeven. Ik vind het erg slim dat je je niet vastpint op een datum. Je weet immers maar nooit wat er onderweg nog kan gebeuren. Hoewel het aan de andere kant ook prettig kan zijn om een streefdatum te hebben, zodat je in ieder geval ergens naartoe kan werken.

NIEUWE AVONTUREN

En dan zijn er natuurlijk nieuwe ideeën die in je hoofd ontstaan om uitgevoerd te worden. Dat herken ik heel erg, haha. Ik krijg in de loop van het jaar ook vaak de wildste plannen en ideeën, maar weet ook dat het in de praktijk niet altijd loopt zoals je had verwacht of gehoopt. Maar daarover hoef ik jou niets uit te leggen.

Ik denk dat ik wel een klein beetje weet waar jouw nieuwe avontuur over gaat en heb dat ook op je bord gezien. Op Instagram heb ik hier ook al een en ander van mogen bekijken. Superleuk en ik hoop dat al jullie plannen zullen uitkomen.

MIJN ‘VOORNEMEN’

Al een paar jaar ben ik intussen bezig om mijn schrijfavonturen vorm te geven. Ik heb steeds gedacht dat mijn andere passie ‘spreken’ niet te combineren was met schrijven, maar heb ontdekt dat er juist wel een samenhang bestaat tussen die twee dingen.

Nu is het aan mij om hiermee veel meer naar buiten te treden en mensen mee te nemen in dit proces. Want als ik hierover niets met anderen deel, hoe kunnen ze dan begrijpen wat ik precies doe? Eigenlijk super logisch, maar voor mij toch een Aha-erlebnis.

12 MAANDEN OM TE KNALLEN

Ik wil deze brief afsluiten door positief te zijn over de twaalf maanden die voor ons liggen en waarin we veel stappen kunnen zetten om onze dromen na te jagen. Dat is het mooie, we kunnen weer aan de slag en verdergaan met onze schrijfavonturen.

Ik heb er vertrouwen in dat er ook dit jaar weer mooie dingen zullen gebeuren. Dat we onszelf als schrijver en als mens zullen ontwikkelen. Ik hoop dat we meer vrijheid krijgen om ook op andere manieren mooie dingen te kunnen doen. Om andere wensen waar te maken. De tijd zal het leren.

Ik wens je heel veel plezier en succes bij het uitwerken van al je plannen en kijk uit naar jouw brief.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.