Een nieuwe uitdaging die aromatherapie heet!

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik over de nieuwe uitdaging die ik voor mijzelf ben aangegaan: aromatherapie.

Brief 131 – 21 juni 2022

Hoi Ellen,

Wat was het leuk om even ‘samen’ de kletsen over boekenseries! Ik had al zo’n vermoeden dat jij dit net zo leuk vindt als ik. Vandaag is het weer mijn beurt om een brief te schrijven. Fijn om te lezen dat je het nog altijd leuk vindt om een digitale brief te krijgen, haha. Wat mij betreft gaan we nog wel even door.

Alweer wat nieuws

Ik weet nog heel goed dat ik in mijn laatste brieven heb geschreven over niet teveel tegelijk willen doen, want ik heb natuurlijk ook altijd nog gewoon een baan ‘ernaast’, hihi. Maar soms komt er wat op je pad en dan moet je gewoon ‘ja’ zeggen. Ik denk dat jij dit gelijk herkent als ‘inspired action’.

Het grappige aan dit nieuwe ding is dat ik het zelf eigenlijk niet echt aan zag komen. Natuurlijk was de interesse er zeker al, maar ik had nooit gedacht zoiets te gaan doen als waar ik mij nu voor heb opgegeven. Volg je het nog?

Waar heb ik het dan over?

Ik weet dat jij het al op Instagram hebt gezien. Het was leuk om jouw enthousiaste reactie te ontvangen. Jij bent echt één van mijn cheerleaders… Als je module 5, les 5 van de Selflove Mastery al hebt gedaan, weet je precies waar ik het over heb. Dank je wel voor je altijd aanwezige enthousiasme!

Voor degenen die mij niet op Instagram volgen – schaam je ? – nee, grapje… Ik zal het in deze brief uitleggen. Ik heb mij namelijk vorige week opgegeven voor de opleiding aromatherapie. Iets dat helemaal niks te maken heeft met schrijven of lesgeven, maar wel met iets anders waar mijn interesse ligt.

Hoe ben ik bij aromatherapie gekomen?

Ik heb altijd al interesse gehad in dingen die andere mensen al snel wat zweverig zouden noemen. De wet van aantrekking is daar al een voorbeeld van. Maar ook werken met edelstenen, die ik bijvoorbeeld verwerk in mijn orgonites of die ik dagelijks gebruik als ketting. Ik geloof dat ik wel meer dan tien verschillende edelsteenhangers heb. Wat meer recent zijn daar de etherische oliën bijgekomen.

Zo heeft iedereen vast al wel eens gehoord dat lavendel ontspannend werkt en dat je heel goed de geur van eucalyptus kunt gebruiken wanneer je verkouden bent. Wie heeft er als kind niet boven een badje gehangen om te stomen? Ik wel in ieder geval. Maar er zijn nog véél meer etherische oliën – verschillende geuren/aroma’s – die je bij diverse dingen kunnen helpen. En dat wekte mijn nieuwsgierigheid.

Meer willen leren over aromatherapie

Ik heb afgelopen kerst een mooie aroma diffuser gekregen onder de boom, met daarbij diverse etherische oliën. Ik weet hoe dat ding werkt en hoe ik er lekkere geuren uit kan krijgen. Via Instagram (nee, ik heb echt geen aandelen ? ) volg ik een paar mensen die dingen verkopen voor Young Living (beter bekend door hun oliën). Op hun accounts zag ik wat er allemaal nog meer mogelijk is.

Ik heb geen interesse om voor één of ander bedrijf etherische oliën te gaan verkopen, maar ik had inmiddels wel de conclusie getrokken dat ik er meer vanaf wilde weten. Nu doe ik namelijk vooral lekkere geuren in mijn aroma diffuser, maar ik zou nog veel liever aroma’s gebruiken die daarnaast ook nog eens een fijne werking hebben. Maar ik heb momenteel nog geen idee wat ik daarvoor moet gebruiken.

Zoals ik op mijn Instagram al zei: ik wil graag van ‘ik doe maar wat’ naar ‘ik weet er alles vanaf’ gaan.

Inspired action

Waarom dan nú deze inspired action, vraag je je misschien af? Die mensen die ik volg op Instagram waren via Young Living in Kroatië (als één of andere beloning) en deelden van alles op hun accounts. Heel even heb ik zelfs overwogen ook producten van Young Living te kopen – met de mogelijkheid ook voor hen te verkopen. Maar zoals ik al eerder schreef, wil ik dat helemaal niet. Daarnaast zijn hun producten veel duurder dan in de winkel.

Toen ging ik googelen en kwam in mijn zoektocht bij Civas Opleidingen terecht. Buiten aromatherapie om hebben ze nog veel meer interessante opleidingen. Die zondag was de laatste dag waarop je een bepaalde korting kreeg op een nieuwe opleiding. En ik voelde gewoon aan alles: dit moet ik doen. Inspired action dus. Zo grappig vind ik dat. Met een paar klikken had ik mijzelf aangemeld.

Mijn eerste indruk van de opleiding aromatherapie

Inmiddels ben ik druk bezig met les 1 en heb ik de geschiedenis gelezen van de aromatherapie. Die gaat zelfs helemaal terug naar de prehistorie. Kortweg gezegd: zolang er al mensen zijn, bestaat er aromatherapie. Behalve dan dat men pas in de twintigste eeuw de basis heeft gelegd voor de moderne aromatherapie en het een nieuwe opleving kreeg. Erg interessant allemaal! Vind ik althans, hihi.

Deze week ga ik verder met les 1 en ga ik leren over de eerste oliën die worden besproken in de opleiding, waaronder mijn lievelingsgeur: lavendel.

Creativiteit en aromatherapie

Mijn creatieve gedachtes draaien inmiddels al overuren. Zoals je weet, vind ik het superleuk om dingen te creëren. Zijn het geen verhalen, dan is het wel resin art. Bij mijn eerste zoektocht via Pinterest naar aromatherapie – waarbij ik vooral benieuwd was naar ‘recepten’ – kwam ik allerlei producten tegen die je kunt maken met etherische oliën.

Denk daarbij aan dingen als: bad bombs, wax melts, geurkaarsen en shower steamers. Ja, van dat laatste had ik (ook) nog nooit gehoord, maar ik kan nu niet meer wachten om mijn eerste shower steamers te maken. Dat zijn eigenlijk een soort bruisballen, maar dan in een andere vorm, die bepaalde aroma’s laten vrijkomen wanneer ze in aanraking komen met de stoom tijdens het douchen. Zoals rustgevende aroma’s voor de avond-douchers onder ons en energieopwekkende aroma’s voor de ochtend-douchers.

Anderen helpen met aromatherapie

Zodra ik mijn opleiding afgerond heb – alhoewel opleiding wel heel gewichtig klinkt, hihi – kan ik ook andere mensen helpen. Hoe gaaf is dat? Dat ik andere mensen specifiek kan helpen met datgene waar ze wel een duwtje in de goede richting bij kunnen gebruiken. Zoals slecht slapen bijvoorbeeld, ik noem maar wat.

Ik zou zelfs na deze opleiding mijn eigen praktijk kunnen starten. Wie weet ligt daar wel een toekomst voor mij. You never know… Maar voor nu moet ik eerst verder met les 1. Ik houd je op de hoogte van de ontwikkelingen. Als je dat leuk vindt tenminste…

Tot snel weer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.