Nieuwe dingen leren

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertelt Ellen over het leren van nieuwe dingen.

Brief 132 – 28 juni 2022

Hey Sandy,

Zoals altijd heb ik weer genoten van jouw brief. Tuurlijk vind ik het helemaal niet erg dat je een nieuw onderwerp hebt aangesneden. Inmiddels hebben we zoveel brieven geschreven over het onderwerp schrijven, dat het ook leuk is om het eens over een heel andere boeg te gooien.

NIEUWE UITDAGING

Toen je schreef dat je een nieuwe uitdaging bent aangegaan en waar die uitdaging in zit, dacht ik meteen: O, echt iets voor Sandy. Ik keek er niet van op, haha. En die inspired action waar je het over had, herken ik zeker. Nu we allebei geleerd hebben om daarnaar te luisteren en te handelen, is het fijn dat we weten hoe we dat beter kunnen doen. Of nou ja, ik spreek in ieder geval voor mezelf ?

AROMATHERAPIE

Het lijkt me erg interessant om bezig te zijn met etherische oliën. Ik heb daar al verschillende keren informatie over gekregen tijdens lady events. Alleen staat het principe van Young Living me niet echt aan. Dat doet me denken aan de producten van Forever (ik weet niet of je die kent, zijn producten met aloë vera). Ik vind het een soort piramidesysteem en daar ben ik echt allergisch voor.

Andere mensen moeten natuurlijk helemaal zelf weten of ze daaraan mee willen doen, maar voor mij is het niks. Ik ben wel eens naar zo’n promo praatje geweest en natuurlijk kwam dan de vraag of het niets voor mij was. Ja, inderdaad, niets voor mij ?. Wellicht is dat mijn tekortkoming, maar ik zie er gewoon niets in.

NIEUWE DINGEN LEREN

Je hebt groot gelijk dat je ervoor gekozen hebt om een opleiding aromatherapie te doen. Als je er graag meer over wilt weten, is het altijd een goed moment om te beginnen. Wanneer je intrinsiek gemotiveerd bent, werkt het namelijk altijd. Dan kost het je ook geen moeite om andere dingen even op een lager pitje te zetten.

Toch vind ik het best een stap van je, gezien de laatste schoolweken en alle andere dingen die je doet. Jij hebt volgens mij geen gebrek aan energie en tijd. Of je bent heel goed in plannen en je aan je plan houden. Daar ontbreekt het mij nog wel eens aan, hihi. Ik weet dat je je energie goed moet managen omdat je nog steeds naweeën van corona hebt. Daarom vind ik het ook zo goed van je.

KEUZES MAKEN

Waarschijnlijk zul je ook keuzes moeten maken. Of misschien is prioriteiten stellen een beter woord. De dingen die je echt leuk vindt en waar je graag je tijd en energie instopt, die doe je eerst. Heb je daarna nog tijd (en energie) over kun je altijd nog aan andere dingen werken.

Voor mij is dat soms best lastig. Ik wil heel veel en liefst alles tegelijk. Dat zorgt ervoor dat sommige dingen nooit af komen of dat ik bepaalde dingen op de lange baan schuif. En iedereen weet dat van uitstel afstel komt.

MIJN NIEUWE UITDAGING

Zojuist heb ik een stap-budget aangevraagd. Ik heb geen idee of het me wordt toegekend. Vanaf vrijdag kan ik me inschrijven bij het UWV. De opleiding waarvoor ik me heb aangemeld is ‘Ervaringsdeskundige’. Het lijkt me namelijk super tof om andere mensen te kunnen helpen met hun burn-out klachten. Eigenlijk doe ik dat natuurlijk al wel door het opnemen van mijn podcast (en het leiden van een zelfhulpgroep), maar ik zou er nog veel meer over willen leren.

Het blijft een paar weken spannend. Vier weken kan het duren voordat je de definitieve beslissing van het UWV hebt. Gelukkig wordt de opleiding geannuleerd als je geen toestemming van het UWV krijgt. Ook ik ben dus weer een nieuwe uitdaging aangegaan (althans, ik hoop dat ik die kan aangaan!).

DREAM BIG

Ik moest stiekem lachen toen ik je laatste stukje van de brief las. Het dromen over de toekomst, terwijl je nog maar net begonnen bent met de eerste les. Helemaal opgaan in je fantasie en nadenken over alle mogelijkheden.

Dat herken ik wel, trouwens. Ik ben daar ook erg goed in. De uitwerking laat echter nogal eens te wensen over, maar goed. Dromen en fantaseren is altijd fijn! Als je niet meer kunt dromen, heb je ook geen wensen meer, toch? Dan zou je leven dus ‘af’ zijn. Ik kan me er niets bij voorstellen.

SUCCES

Als laatste wil ik je uiteraard heel veel succes wensen met je opleiding. Ik hoop dat het je brengt wat je ervan verwacht. En, niet onbelangrijk, heel veel plezier. Geniet van de reis, van de ontdekkingstocht en kijk waar het je brengt. Ongetwijfeld leidt het een weer tot het ander. Alles is mogelijk.

Natuurlijk houd ik je op de hoogte van mijn Stap opleiding. Het kan alleen wel even duren voordat er nieuws te melden is.

Een heel fijne week en tot de volgende keer.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.