Wie niet waagt...

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief schrijft Ellen over “Wie niet waagt, wie niet wint”. Lees verder om erachter te komen wat ze precies bedoelt.

Brief 192 – 2 april 2024

Hey Sandy,

Jippie, het verhaal van de maand is terug! Super leuk om te lezen dat je vanaf deze maand weer begint aan een nieuw verhaal. En wat leuk hoe je het dit keer hebt aangepakt. Ik weet zeker dat het wederom een succes gaat worden.

Zoveel brieven

Wat grappig dat jij hebt teruggezocht wie de eerste brief schreef. Ik trok destijds inderdaad de stoute schoenen aan en vroeg jou of je het leuk zou vinden om elkaar via brieven op de hoogte te houden van elkaars (schrijf)ontwikkelingen. Zo blij dat ik dat gedaan heb.

Wie had gedacht dat we dat schrijven na al die tijd (bijna vijf jaar al!!) nog steeds zo enthousiast en trouw zouden blijven doen? Ik had geen idee waar het toe zou leiden, maar ben nog steeds dankbaar dat we dit avontuur samen zijn aangegaan. We hebben elkaar al heel wat verteld. Leuke en soms ook minder leuke dingen. Zoals het leven gaat ­čśŐ.

Vervolg kinderboek

Eigenlijk wist ik ook goed dat je het vervolg al min of meer klaar hebt, want dat heb je me allang eerder verteld. Af en toe glippen er wat dingen door mijn geheugen ben ik bang, haha. Misschien zat het nog in mijn achterhoofd en dacht ik er daarom aan. Wie zal het zeggen. Ik ben trouwens wel benieuwd of je er iets mee gaat doen of dat je dat laat afhangen van de uitkomst van het traject van de uitgever. Maar, je kunt het altijd in eigen beheer doen. Je bent nu al zover gekomen.

Nieuwe formule

Je hebt groot gelijk dat je de formule van je verhaal van de maand enigszins hebt aangepast. Op de oude manier kostte het je namelijk wel erg veel tijd. En gezien het feit dat je al zo druk bent en moet opletten met je energie, vind ik het heel slim dat je dit nu zo aanpakt. Bovendien is het zo waarschijnlijk een stuk overzichtelijker. Al blijft het altijd een beetje onzeker welke kant je verhaal opgaat als je de lezer laat meedenken. Juist dat element maakt het uniek en leuk! Ik vind het in ieder geval heel speciaal en kijk erg uit naar je verhaal. We zijn als lezers sowieso verzekerd van vier verhalen. Heerlijk vooruitzicht!

Opnieuw de stoute schoenen aangetrokken

Misschien heb je er iets van meegekregen op social media en anders breng ik je nu op de hoogte ­čśë, maar afgelopen week heb ik een super gaaf interview gehad met niemand minder dan Joris Linssen (bekend van o.a. Hello Goodbye, Taxi, Boeddha in de Polder, Joris Showroom en zijn nieuwste programma Out of Office) en bovendien schrijft en zingt hij ook). Opeens dacht ik: Hoe gaaf zou het zijn als ik met hem in gesprek zou mogen voor mijn podcast? Omdat hij momenteel te zien is met zijn programma over mensen met een burn-out. In het kader van de week van de psychologie paste dat perfect. Dus trok ik de stoute schoenen wederom aan en stuurde hem een persoonlijke mail.

Afspraak gemaakt

Wat schetste mijn verbazing: de volgende dag had ik een reactie. En de uitkomst was ook nog eens verrassend. Hij wilde best met mij hierover in gesprek voor mijn podcast. Hoe cool is dat? Je kunt je voorstellen dat ik door het dolle heen was. Een tikje nerveus ook. Omdat het erg kort dag was en hij een drukke planning heeft, besloten we om het gesprek telefonisch te laten plaatsvinden. Moest ik nog snel op zoek naar manieren om een podcast telefonisch op te nemen. Gelukkig bleek dat niet zo ingewikkeld. Er is altijd een oplossing, daarvan was ik overtuigd.

Een heel bijzonder en waardevol gesprek

Ik heb de hele vrijdag nagegloeid van het fijne en bijzondere gesprek met een bijzondere man. Hij heeft al zoveel gezien en meegemaakt en kan daar erg boeiend over vertellen. Toen ik de opname terugluisterde, had ik wel wat kritiekpuntjes op mijn aandeel, maar goed, dat zal altijd zo blijven denk ik ­čśë.
Ik kan je wel vertellen dat het een geweldige ervaring was! De  link  zal ik toevoegen, mocht je de aflevering willen luisteren.

Wie niet waagt, wie niet wint.

En zo kom ik dus bij de titel van deze brief. Ik had kunnen denken: Nee, dat doe ik niet, hij gaat waarschijnlijk toch niet reageren of hij zegt nee. Dan had ik nooit de kans gehad om dit mooie gesprek te voeren, om deze unieke ervaring mee te maken. Soms heb je een sterk onderbuikgevoel dat je moet volgen. Jij snapt precies wat ik daarmee bedoel. Het is een actie vanuit je onderbewustzijn. Iets wat je gewoon moet volgen, zonder na te denken. Doe je dat wel, dan ga je smoesjes bedenken om het niet te doen en dan lukt het zeker niet.

Ik ben heel blij dat ik deze ervaring heb mogen beleven. Het was echt een belevenis. Voor mij in ieder geval van grote betekenis. Ik denk dat anderen hier ook veel aan kunnen hebben. Het heeft mij in ieder geval weer een boost gegeven.

Tot zover mijn brief. Nu ga ik lekker wachten op het eerste deel van jouw verhaal van de maand. Ik ben heel benieuwd. Succes met bedenken en schrijven. Ik ga meedenken! ­čśŐ

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook en Instagram?

Dit artikel bevat ├ę├ęn of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

Bol AlgemeenBol Algemeen

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.