niet zoveel nieuws op schrijfgebied

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik aan Ellen dat ik eigenlijk niet zoveel nieuws heb…

Brief 179 – 5 december 2023

Hoi Ellen,

Het was vorige week weer leuk om jouw brief te lezen. Ik moest wel gniffelen om het begin, dat jij best opgelucht was dat ik ook af en toe een beetje inspiratieloos ben. Natuurlijk heb ik dat ook, waarschijnlijk elke schrijver wel.

Ziek zijn…

Misschien heb je het vorige week wel gemerkt, maar ik heb jouw brief niet uitgebreid overal gedeeld. Natuurlijk wel op mijn website, maar verder heb ik de social media even overgeslagen. Dat was omdat ik de hele week ziek ben geweest en nog steeds niet helemaal topfit ben. Ik heb sowieso niet zoveel online gekeken en gedaan. Corona had mij weer te pakken en hij hakt(e) er weer stevig in.

Nu is het maar hopen dat mijn energie snel weer een beetje terugkomt, want die kan ik als leerkracht in de decembermaand best gebruiken. Gelukkig heb ik deze week een korte week en hoef ik pas donderdag weer te werken.

Niet zoveel nieuws

Je kunt je misschien dan ook wel voorstellen dat ik niet zoveel nieuws te vertellen heb. Netflix was weer mijn grote vriend en ik heb lekker gelezen, toen mijn hoofd dat weer een beetje aankon. Ik besefte mij dat ik vorige week precies drie jaar geleden voor de eerste keer Corona had, dus dat was wel even een gek idee. Een goede vriendin had mij toen, in 2020, aangeraden om de serie Outlander te kijken en daar had ik toen genoeg tijd voor. En vorige week ontdekte ik dat ik – zonder hier over na te denken – Outlander weer opnieuw was gestart. Een vreemd toeval… En een aanrader trouwens, haha…

Kerstverhaal

Jij schreef dat je vorig jaar erg hebt genoten van mijn “Verhaal van de maand” met kersttintje. Ik had inderdaad plannen om hier dit jaar ook weer wat mee te gaan doen. Maar je kunt je vast voorstellen dat dit het waarschijnlijk deze maand niet gaat worden. Ach, een verhaal van de maand in winterse sferen (in januari/februari) of zomerse sferen is natuurlijk ook leuk.

Leuk alternatief

Nu even wat cryptischer voor onze lezers… In jouw mail vorige week had jij een goed idee voor december. Ik denk dat dit een leuk alternatief is, nu ik geen “Verhaal van de maand” ga schrijven. In deze brief ga ik hier nog niks over zeggen, misschien wel wat gemeen voor onze lezers, maar jij weet wel over welk idee ik het heb. Laten we maar eens kijken of we dat werkelijkheid kunnen gaan maken.

Human Design

Vorige week schreef jij dat jij een projector bent, maar verder niet zoveel van de tekening begrijpt. Je snapt natuurlijk dat ik gelijk nieuwsgierig ben naar jouw chart. Als je wilt dat ik, met mijn nu nog minimale kennis, alvast een keertje met je meekijk, dan moet je het maar zeggen.

Zelf ben ik een generator. Mijn tactiek, zoals ze dat zou kunnen noemen, is “waiting to respond”. Het betekent dat ik niet moet gaan nadenken over een vraag die mij gesteld wordt, maar dat ik moet afwachten en kijken hoe mijn lichaam hierop reageert. En dat is nog best lastig, want over het algemeen willen mensen dat je gelijk een antwoord hebt.

Korte brief

Tot zover mijn brief. Een korte deze keer, maar volgende keer maak ik het goed, haha. Over twee weken heb ik vast weer genoeg te vertellen.

Tot snel weer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto van Pixabay

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.