Terugblik 2021

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer schrijf ik een terugblik op het afgelopen jaar, 2021.

Brief 111 – 14 december 2021

Hoi Ellen,

Deze week is het weer mijn beurt om een brief te schrijven. Nummer 111 van onze briefwisseling alweer, een mooi getal met een prachtige symboliek – echt iets voor ons.

Het is inmiddels al december

We zijn alweer halverwege de laatste maand van het jaar. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het toch altijd speciaal als er weer een jaar op zijn einde loopt. Een moment om even stil te staan bij alles wat er is gebeurd en wat je allemaal van plan was om te gaan doen.

Terugblik om mijn doelen voor 2021

Sinds ik een website heb waar ik op blog ben ik nog wat bewuster bezig met mijn doelen voor het komende jaar en kijk ik ook bewuster terug op mijn vorige doelen. Ik vind het leuk om ze op papier te zetten met de mooiste plannen, wetende dat ik heus niet alles ga halen, maar ik vind het goed om mijzelf uit te dagen en wil het niet te klein houden. Afgelopen jaar heb ik natuurlijk ook weer allerlei doelen opgesteld, maar dat was in een periode waarin ik net ziek was geweest en nog de illusie had dat het snel over zou zijn en ik weer volle bak ertegenaan zou kunnen. Zoals wij allebei weten, is dat iets anders gelopen. Het is dan ook geen verrassing dat ik veel doelen niet heb behaald, maar daar heb ik echt vrede mee. Wie weet is het wat voor volgend jaar…

Terugblik op niet behaalde doelen

Ik zal hier niet alles helemaal gaan benoemen, want dat zal ik uitgebreider doen in een aparte blogpost, maar ik wil toch even kijken naar doelen die ik niet heb behaald… En dan vooral met de gedachte dat ik die mooi voor komend jaar kan bewaren.

Zo wilde ik bijvoorbeeld elke maand een recensie van een boek plaatsen. Boeken heb ik genoeg gelezen dit jaar, daar lag het niet aan, maar ik had echt geen puf om er wat zinnigs over te gaan moeten schrijven. Toch is dit wel iets dat blijft kriebelen, omdat ik het zo leuk vind en ik merk dat mijn eerdere recensies nog steeds gelezen worden. De reden dat ik hem nu noem, is dat ik in contact ben met uitgeverij Hamley Books. Jammer genoeg niet voor mijn eigen jeugdverhalen, maar omdat ze mensen zochten die het leuk vinden om recensies over hun jeugdboeken te schrijven. Nou, dat leek mij wel wat! De komende weken ga ik meer over de plannen van de uitgever horen en dan zal ik waarschijnlijk regelmatig met een recensie op mijn website komen. Ik heb er nu al zin in! 

En natuurlijk mag hier ook niet mijn niet-uitgegeven boek vergeten worden. Ik heb het vaker benoemd, dus zal er niet al te veel meer over zeggen nu, maar dit doel – het uitgeven van mijn eigen jeugdboek – is zeker iets dat op mijn doelenlijst voor 2022 gaat komen!

Terugblik op behaalde doelen

Hierboven staan een paar voorbeelden van niet behaalde doelen, maar gelukkig heb ik er ook veel wel behaald. Het verraste mij eigenlijk nog hoeveel dat er waren als ik eerlijk ben. Een positieve verrassing! Even een paar waar ik bij stil wil staan…

Ik wilde in 2021 meedoen aan een schrijfwedstrijd. Net als jij vind ik het heel leuk om aan schrijfwedstrijden mee te doen, dus dit mocht begin dit jaar niet op mijn doelenlijstje ontbreken. Ik moest echter begin 2021 al snel besluiten om dit doel te laten varen. Toch besloot ik dat ik er wel aan eentje mee wilde doen, omdat dit genre mij heel erg trekt. Tijdens het kiezen van dit doel en het schrijven van mijn verhaal heb ik nooit durven dromen dat het één van de winnende verhalen zou gaan zijn en in een superleuke verhalenbundel terecht zou gaan komen. En dan heb ik het natuurlijk over de bundel “Zon, Zee en Zomerkriebels”. Nog steeds iets waar ik echt supertrots op ben!

Verder heb ik elk jaar weer als doel dat ik heel veel schrijfplezier wil hebben. En ook dat doel heb ik weer behaald. Ik heb dan misschien minder geschreven dan dat ik van tevoren had gedacht, maar ik ben mijn schrijfplezier nooit verloren. Gelukkig maar!

Vooruitkijken

Na een korte terugblik op mijn schrijfjaar, wil ik ook alvast een beetje vooruitkijken. Net heb ik al genoemd dat ik mijn jeugdverhaal in eigen beheer wil gaan uitgeven en dat ik recensies ga schrijven voor uitgeverij Hamley Books, maar natuurlijk borrelen er alweer nieuwe plannen.

Zo heb ik mijzelf bijvoorbeeld voorgenomen dat ik toch echt wil gaan proberen met meer regelmaat nieuwe blogposten te gaan schrijven. Iets wat ik mij al vaker heb voorgenomen, maar het nu ook wil gaan doen. Die recensies gaan mij daar al een beetje bij helpen, maar ook wil ik meer andere dingen gaan delen.

Ik heb natuurlijk nog wel meer ideeën, maar daarvoor moet je straks mijn uitgebreide blogpost gaan lezen die in januari uit zal gaan komen, haha. Dat is er dan alvast weer eentje extra ?…

Tot zover mijn verhaal. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen.

Tot snel weer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto van Pixabay/Unsplash

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.