Eigenwijs is ook wijs

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertelt Ellen over dat eigenwijs ook wijs is. Wat ze daar precies mee bedoelt, lees je in de brief.

Brief 92 – 1 juni 2021

Hey Sandy,

Bedankt voor jouw leuke, enthousiaste brief. De energie spatte er vanaf. Heerlijk om zo een dag te beginnen. Vandaag is het weer mijn beurt om je een brief te schrijven, waar je hopelijk ook veel energie van krijgt.

ONLINE UITDAGINGEN

Wat zal dat een boost hebben gegeven, die 4-daagse online challenge van Tony Robbins! Grappig dat jij meteen snapte wat ik bedoelde met intimiderend ?. Hij is zo positief en energiek dat het gewoon een beetje eng is, haha.

Nu ik jouw ervaring lees, heb ik stiekem een beetje spijt dat ik niet heb meegedaan, maar goed, het is zoals het is. Klinkt als een gevalletje FOMO, nietwaar? Nee, dat is natuurlijk een geintje. Ik heb die keuze weloverwogen gemaakt en had even andere prioriteiten op dat moment. Keuzes maken hoort nu eenmaal bij het leven.

EEN AANTAL NIEUWE NAMEN

Je noemt in je brief een aantal namen die ik nog niet eerder voorbij heb zien komen. Ik ga me er de komende tijd eens in verdiepen. Het is namelijk erg prettig om af en toe nieuwe mensen te ontdekken en van hen te leren. Tenminste, dat vind ik.

En ja, ik hou ook enorm van struggle-verhalen, niet omdat ik het leuk vind om andermans ellende te lezen, maar wel omdat er vaak heel veel hoop uit spreekt. Hoe iemand die vanuit niets een geweldige carrière weet op te bouwen en daarmee geweldige successen beleeft. Dat vind ik echt inspirerend (al heb ik af en toe een beetje een hekel aan dat woord, omdat het te pas en te onpas wordt gebruikt).

MOOIE INZICHTEN

Al doe je uiteindelijk niets meer met de informatie die je hebt gekregen in die paar dagen, toch heb je er waarschijnlijk voor jezelf een aantal mooie inzichten uitgehaald die je misschien in je dagelijkse leven kunt toepassen.

Eerlijk gezegd is dat voor mij meestal lastig. Ik ben heel enthousiast en neem me voor om écht iets met al die tips en inzichten te doen, maar vervolgens zakt het weer weg en komt het er in de praktijk op neer dat ik het vergeet. Ja, ik weet het, niet echt positief, maar wel eerlijk.

WEER EEN STAP VOORUIT

Wat tof om te lezen dat je inmiddels alweer een stapje verder bent in je proces. Niet alleen wat betreft het herschrijven en aanpassen van je manuscript, maar ook door bezig te zijn met het vinden van een illustrator. Super leuk dat je hiervoor al iemand gevonden hebt. Nu maar hopen dat de proeftekening naar je zin is. Dan kun je nog een stapje vooruit zetten.

Misschien lijkt het alsof het niet snel genoeg vooruit gaat, maar ik vind dat je echt trots op jezelf mag zijn. Je hebt al een heleboel dingen geregeld en gedaan. Ik had niet anders verwacht, hihi. Jou een beetje kennende, ga je heel doelbewust en gericht verder met je proces. Knap hoor!

SCHRIJFWEDSTRIJD

In je brief vroeg je of ik al begonnen was aan het verhaal voor de schrijfwedstrijd van Lianne en Annemieke. Ik moet je eerlijk bekennen dat dat nog niet het geval is. Sinds een paar dagen heb ik wel een idee, dus waarschijnlijk ga ik daar binnenkort eens mee aan de slag. Ik ben gewoon druk met die andere schrijfwedstrijd. En heel vaak komen er nog andere dingen tussendoor, waardoor ik niet met mijn focus bij die schrijfwedstrijd van Lianne ben.

Ik heb er namelijk een handje van om met veel te veel dingen tegelijk bezig te zijn. Misschien herken je dat wel, haha ?. Dat geeft niet, want ik weet dat ik er uiteindelijk wel aan begin. Net als jij presteer ik best goed onder druk. Soms is een deadline het zetje dat ik nodig heb om even te knallen. Nu voel ik die deadline nog niet. Dus dat komt wel goed.

FOCUS

Mijn ‘probleem’ (als je dat zo tenminste kunt noemen) zit ‘m in het feit dat ik teveel leuk vind en overal tegelijk mee aan de slag ga. Dat heb ik altijd gehad. Ja, dat is inderdaad wat ik mezelf vertel en ik weet ook dat ik dat kan veranderen. Dat hebben we de afgelopen tijd allebei geleerd en we weten als geen ander dat het mogelijk is.

Ik weet ook waarom ik het moeilijk vind om me te focussen op één ding. Ik bang dat ik iets misloop als ik mezelf beperk tot slechts één ding. Bovendien ben ik er ook van overtuigd dat het wél mogelijk is om aan meerdere projecten tegelijk te werken. Al wordt altijd gezegd dat je moet kiezen en dat je maar 1 ding tegelijk moet doen om succesvol te zijn.

EIGENWIJS IS OOK WIJS

Het zal mijn eigenwijze karakter zijn die me dat ingeeft, vrees ik. Wanneer iemand ‘a’ zegt, zeg ik expres ‘b’, haha. Omdat ik ergens ook de drang heb om te bewijzen dat ik er op mijn manier ook kan komen. Misschien maak ik het mezelf daardoor onnodig moeilijk, maar dat zal de tijd leren.

Herken je dat? Dat je het heel graag op je eigen manier wilt doen en niet de trucjes van anderen wilt toepassen? Of zeg ik nu iets heel geks? Ik ben benieuwd hoe jij hier tegenaan kijkt. Een mooi onderwerp voor een volgende brief?

Ik kijk uit naar jouw brief volgende week. Tot dan.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.