Laatste loodjes en dan vakantie!

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertel ik over de laatste loodjes en dat het bijna vakantie is.

Brief 97 – 6 juli 2021

Hoi Ellen,

Het is weer dinsdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe brief. We gaan al aardig richting de 100 brieven. Ongelooflijk hè? En we zijn nog lang niet uitgekletst ?!

Zomerstop

Het is aan mij de eer om deze laatste brief te schrijven voor onze zomerstop ingaat. Net als vorig jaar hebben we besloten om in de zomer even een pauze in te lassen. Gewoon even een paar weken los zijn van allerlei “verplichtingen” en wel zo praktisch om op vakantie niet bezig te hoeven zijn met onze websites. En vorig jaar merkte ik dat ik het zo leuk vond om na die zomerstop jou weer van alles te kunnen vertellen. Wie weet wat voor nieuws we dan hebben voor elkaar…

Laatste loodjes

Nu de zomervakantie wel heel dichtbij komt – vrijdag 9 juli is bij ons de laatste lesdag – kun je toch echt wel spreken van die spreekwoordelijke laatste loodjes. Zoals je waarschijnlijk nog wel weet, heb ik dit jaar groep 8. De afgelopen weken stonden bol van allerlei leuke dingen, zoals dat hoort aan het einde van een basisschoolcarrière. Leuke dingen, maar wel  – voor mij – energieslopende activiteiten. Gelukkig heb ik een super leuke klas die ook veel energie geeft. Het zal even slikken worden om afscheid te moeten nemen.

Vakantie

Straks is het dan echt vakantie en hoef ik even helemaal niks. Misschien ken je dat nog wel van vroeger toen jij nog juf was… Het hele jaar ben je bewust of onbewust toch bezig (in je vrije tijd) met je klas of met leuke lesideeën bedenken en in de zomervakantie heb je even geen klas om mee bezig te zijn. Heerlijk vind ik dat! Even losweken en gewoon tot rust komen. Dat laatste ben ik de komende vakantie ook zeker van plan. Ik hoop mijn batterij weer echt even helemaal op te kunnen laden.

Schrijven

Ik ben benieuwd hoeveel ik zal gaan schrijven. Vorig jaar had ik allerlei schrijfplannen, want toen had ik daar natuurlijk heel veel tijd voor, dacht ik, maar daar kwam in de praktijk eigenlijk niks van terecht. Dit jaar maak ik voor de zekerheid maar geen plannen. Ergens hoop ik dat ik een flinke inhaalslag met mijn manuscript kan maken, nu ik even geen energie voor mijn werk hoef te sparen, maar ik plan het niet en verwacht ook niks van mijzelf. Het gaat lopen zoals het gaat lopen… en dat is goed.

Schrijfwedstrijd

Vorige week had ik dan toch eindelijk mijn verhaal af voor de schrijfwedstrijd van Lianne en Annemieke. Het was heel fijn dat jij met mij mee wilde lezen en ik was blij om te horen dat je het verhaal leuk vond. Inmiddels hebben we het allebei ingestuurd en is het wachten begonnen. Stiekem kijk ik elke dag even in mijn mailbox om te zien of er al nieuws is, maar tot nu toe nog niet. Niet zo gek natuurlijk, omdat de deadline 30 juni was, haha, maar ik ben gewoon zo benieuwd…

Gelukkig zullen we niet al te lang hoeven wachten, omdat de deadline voor het uitbrengen van de verhalenbundel 1 augustus is. Nu maar hopen dat wij bij de 5 winnende verhalen zitten!

Nieuwe schrijfwedstrijd

Stiekem ben ik wel een beetje jaloers op jou. Jij bent alweer druk bezig met je volgende schrijfwedstrijd. Het is er eentje die ik ook zo graag had willen proberen – een feelgoodverhaal bij een bekende uitgeverij… Het is dat het minimale aantal woorden een behoorlijke hoeveelheid is, want anders had ik het misschien nog wel geprobeerd ook, hihi. Ik heb er zelfs al een idee voor – mijn eigenwijze hoofd fantaseert vrolijk verder – zucht. Maar voor nu duim ik gewoon met jou mee en dat is ook leuk. En mijn idee krijgt misschien nog wel eens een ander plekje.

Jouw manuscript

In mijn vorige brief vroeg ik hoe het met jouw manuscript staat. Jij vertelde dat dit momenteel op een lager pitje staat, maar dat geeft niet, want de schrijfwedstrijden trekken harder aan jou. Ik vind het heel knap dat je zo naar je gevoel luistert. Ergens houd je je manuscript in je hoofd, maar als ik het zo hoor, heeft het nu even geen prioriteit en dat is helemaal prima. Doe vooral wat goed voelt en wat je op dit moment echt wilt doen – en dat is gewoon meedoen aan al die leuke schrijfwedstrijden. Ik heb trouwens het idee dat ik momenteel elke week wel een nieuwe tegenkom online… Keuze genoeg dus. Ook bij die twee e-book-uitgeverijen waar jij het in een privé-berichtje al over had. Wie weet ligt daar wel een toekomst voor ons!

Tips gevraagd!

Ten slotte heb ik nog een vraag aan jou en aan onze lieve lezers. Een zomervakantie in het vooruitzicht geeft een hoop mogelijkheden om nieuwe series te gaan bingewatchen. Heb jij nog een leuke tip voor mij? Ik houd mij aanbevolen ?…

Ik wil jou een hele fijne zomer toewensen! Dat je maar veel leuke dingen mag beleven waar je straks over een paar weken weer fijn over kunt vertellen.

Tot dan!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.