We zijn weer terug

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief kun je lezen dat we weer terug zijn.

Brief 134 – 6 september 2022

Hey Sandy,

Hoe is het met je? Dat is alweer een tijdje geleden, hè? Voelt in ieder geval als eeuwigheid, haha. De vakantieperiode is voorbij gevlogen. Hopelijk heb jij (en de rest van je gezin) ook zo’n heerlijke tijd gehad. Maar wat ik op social media voorbij heb zien komen, zag er heel relaxt uit, dus dat zit wel goed ?. Onze vakantie was super fijn en gezellig. Twee weken Italië, en heel veel gezien en gedaan. Volop genoten.

TERUG IN HET RITME

Na al die weken rust en vrijheid is het nu weer terug in het ritme. De scholen zijn begonnen en iedereen doet weer z’n ding. De oudste twee zijn trouwens al vorige week gestart (en Kjell nog een week eerder vanwege introductiekamp).

Langzaam aan krijgt het dagelijkse leven weer vorm. Andere jaren ben ik daar meestal veel meer aan toe. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het eigenlijk wel lekker vond zoals het was. Niet die wekker voor dag en dauw, geen klok die je continu in de gaten moet houden, geen stress van afspraken en ga zo maar door. Het beviel mij (en de rest ook) prima.

LEUKE DINGEN

Toch went het ook heel snel om weer in je ‘normale’ doen te zijn. Het geeft structuur aan je dag en dat is voor mij heel goed, hihi. Bovendien staan er nog genoeg leuke dingen op de planning, zowel privé als qua “werk” (ik zet het tussen haakjes omdat het niet betaald wordt, maar voor mij wel voelt als werk ?, je snapt wel wat ik bedoel, denk ik).

Leuke dingen in het vooruitzicht hebben, maakt dat het prima is om te weer terug in het ritme te zijn. Ik vind het zelf altijd fijn om een doel voor ogen te hebben waar ik naartoe werk. Jou kennende werkt dat voor jou net zo.

ALLEBEI AAN DE STUDIE

Super leuk dat we allebei gestart zijn met een opleiding. Jij op het gebied van etherische oliën en ik op het gebied van ervaringsdeskundige. Misschien heb je meegekregen dat ik de eerste module heb afgerond met een 10! Dat was een mooie start.

Behalve die opleiding ga ik volgende week een open boek examen afleggen van de cursus stress en burn-out. Gelukkig krijg je daarvoor 10 dagen de tijd en mag je alle stof erbij houden. Ook ben ik nog bezig met de cursus creatief schrijven en ik heb nog de cursus NLP klaarstaan. O ja, en niet te vergeten Selflove Mastery. Maar eerlijk is eerlijk, daar heb ik de laatste tijd niet veel mee gedaan. Jij?

BOEKENNIEUWTJES

We zouden bijna vergeten dat we tussen alle bedrijven door ook nog bezig zijn om onze droom om een bestseller te schrijven proberen te verwezenlijken. Hoe dan? Jij hebt je werk in het onderwijs en alle andere dingen die daarbij komen kijken. Pff, we hebben het er maar druk mee…

Gelukkig zijn er een aantal leuke nieuwtjes te noemen: zo heb ik meegewerkt aan een project waarvan de opbrengsten naar het Autismefonds gaan (“Meer dan Menselijk”; goden en godinnen: een verhalenbundel met twee van mijn verhalen erin), komt er in november een nieuw e-book uit (YA dit keer) en is de bundel “De laatste zomerdag” verkrijgbaar, waarin mijn verhaal “Wind der Verandering” is opgenomen. Allemaal leuke boekennieuwtjes dus.

SCHRIJFWEDSTRIJDEN

Momenteel werk ik aan twee verhalen voor de Godijn Publishing schrijfwedstrijden. Hopelijk kunnen deze de jury genoeg bekoren om te worden uitgekozen voor publicatie. Zover is het echter nog niet. Laat ik er eerst maar eens voor zorgen dat de verhalen goed zijn voor inzending. De rest volgt later!

Hoe gaat het met jou op schrijfgebied? Ben je nog bezig met je manuscript? Is er ruimte voor nieuwe projecten? Of heb je voorlopig je handen vol aan je studie en je werk? Ik ben uiteraard heel benieuwd naar jouw ervaringen.

VAKANTIEPERIODE=RUSTPERIODE

Meestal heb ik in de vakantie zin om te schrijven of ontstaan er nieuwe verhaalideeën. Helaas, dit jaar wilde het niet echt vlotten. Ik heb wel mijn manuscript aangepast tijdens onze reis naar Italië. Henk (degene die mijn manuscript heel kritisch heeft doorgenomen en verbeterd) had me meer dan genoeg tips en opmerkingen meegegeven om mee aan de slag te kunnen.

Vaak is het zo dat rust zorgt voor nieuwe ideeën, omdat je dan even helemaal loskomt van je dagelijkse beslommeringen. De afgelopen weken zat ik echter zo in relaxmodus dat ik besloten heb er maar gewoon van te genieten. Ik wist dat er nog meer dan genoeg tijd zou komen om weer volle bak aan de slag te kunnen gaan.

HERNIEUWDE ENERGIE

Zoals je weet heb ik het afgelopen half jaar niet al te geweldig in mijn vel gezeten. Het traject bij de psycholoog wordt volgende week (als het goed is) afgesloten. Het heeft me veel gebracht en geleerd. Ik heb dingen achter me kunnen laten en een plekje kunnen geven (al klinkt dat misschien erg cliché).

Met hernieuwde energie ga ik dus aan het werk, vol met ambities en plannen. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe het met jou gaat. Hoe is het met jouw energielevel? Heb je voldoende kunnen uitrusten om er weer flink tegenaan te gaan?

LET’S DO THIS

Inmiddels zitten we alweer in de tweede helft van dit jaar. Er is al een heleboel gebeurd en er kan nog steeds heel veel gebeuren. Aan het begin van het jaar hebben we onszelf allebei doelen gesteld. Ik ben nieuwsgierig naar jouw plannen. Zit je op schema? Heb je je doelen bijgesteld?

Laten we er gewoon lekker tegenaan gaan en zien waar het ons brengt. Dat er van alles op ons pad komt, is een ding dat zeker is. Zo gaat het nu eenmaal in het leven.

Zo, dat was het weer voor vandaag. Ik kijk uit naar jouw brief en alles wat jij de afgelopen tijd hebt meegemaakt. Tot snel.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto van Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.