Mooie schrijfplannen

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertelt Ellen over haar schrijfplannen voor 2022.

Brief 112 – 21 december 2021

Hey Sandy,

Wederom heb ik genoten van jouw brief. Wij appen ook regelmatig naar elkaar en ik geef in onze appjes ook vaker aan dat ik het zo ontzettend leuk vind dat wij elkaar gevonden hebben. Het blijft, zelfs na ruim twee jaar, enorm fijn om onze grootste passie met elkaar te delen. Grappig dat onze lezers dachten dat wij elkaar al ontmoet hadden, terwijl dit juist niet zo is.

Eén van mijn voornemens voor het nieuwe jaar is dat onze ontmoeting zal plaatsvinden. Hoe en wat dat weet ik niet, maar dat zal de tijd wel uitwijzen, denk ik (gevalletje: trust the universe…?).

JOUW TERUGBLIK OP JE SCHRIJFPLANNEN

Het is bewezen dat het stellen van doelen ervoor zorgt dat je sneller in actie komt en je dus eerder dingen zult bereiken. Nou, dat is echt iets voor ons. Dat zijn typische voorbeelden van zaken manifesteren. Helemaal in het teken van de wet van aantrekking.

Ik vond het erg knap dat je zo eerlijk durfde te zijn en toegaf dat je best een aantal gestelde doelen voor dit jaar niet hebt bereikt. Natuurlijk is dat, gezien jouw lichamelijke gesteldheid, heel goed te verklaren en te begrijpen. Dat neemt echter niet weg dat het behoorlijk teleurstellend kan zijn om te bekennen dat het je niet gelukt is om al je doelen te bereiken.

GELEERDE LESSEN

Aan de andere kant kun je het zien als een mooi leerproces. Hoewel we geneigd zijn te denken dat we alles kunnen bereiken als we onze gedachten er maar op richten, is dat toch niet altijd realiteit. Soms gebeuren er dingen die je niet had kunnen voorzien of had het universum iets anders voor je in petto. Het is belangrijk om erop te vertrouwen dat dat ook zo is. Dat er iets mooiers op je pad komt.

In je brief geef je zelf al aan dat je ook van niet behaalde doelen veel geleerd hebt. Accepteren dat dingen zijn zoals ze zijn is daar een voorbeeld van. Niet blijven hangen in hetgeen dat niet gelukt of behaald is. Hoe moeilijk dat ook is.

WINNEN SCHRIJFWEDSTRIJD EN VEEL SCHRIJFPLEZIER HEBBEN

Een heel mooi doel heb je in ieder geval behaald dit jaar: het winnen van een schrijfwedstrijd. Nogmaals, echt geweldig. Het is je zo gegund. Zo leuk om je naam op een e-book te zien. Ik weet hoe het voelt om gepubliceerd te worden (jij ook trouwens, want we staan samen in de bundel Magie & Tovenaars).

Het zou helemaal te gek zijn om nog een schrijfwedstrijd te winnen of om in een bundel gepubliceerd te worden. Een ander behaald doel is het hebben van veel schrijfplezier. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Als je geen plezier meer hebt in de dingen die je doet, is er iets mis. Hopelijk blijft het plezier met stip op nummer één staan. Daar gaan we voor!

MOOIE NIEUWE DOELEN EN SCHRIJFPLANNEN

Superleuk dat je mag recenseren voor Hamley Books, wie weet waar het toe leidt (misschien is dat ook jouw gedachte, haha ?). Nu kun je alsnog boeken recenseren, iets wat je eigenlijk dit jaar ook graag meer had willen doen. En ook nog voor een superleuke uitgever. Win-win situatie dus.

Meer bloggen staat nu ook op je to do lijstje. Dat lijkt me een heel mooi streven. Ik lees jouw blogs namelijk graag en kijk uit naar al jouw mooie verhalen. En niet te vergeten het uitgeven van je eigen kinderboek. Dat is een heel bijzonder doel. Ik weet zeker dat het je gaat lukken.

MIJN SCHRIJFPLANNEN

Je weet al dat het begin van 2022 voor mij speciaal gaat worden. Er komen namelijk twee verhalen uit. Het eerste is het uitkomen van mijn herschreven autobiografie bij Droomvallei Uitgeverij en het tweede is het lanceren van mijn feelgood e-book bij HIP Publishing. Momenten waar ik heel erg naar uitkijk.

Natuurlijk hoop ik dat het niet bij deze twee spectaculaire momenten zal blijven. Er is meer dan genoeg ruimte voor andere geweldige dingen. Dus, kom maar op! ?

SCHRIJFWEDSTRIJDEN

Één van de doelen die ik mezelf gesteld had voor dit jaar was het meedoen aan zoveel mogelijk schrijfwedstrijden. Nou, daar ben ik in ieder geval in geslaagd. Ik heb aan héél veel schrijfwedstrijden meegedaan. Het doel om regelmatig op de long- of shortlist te komen of zelfs een wedstrijd te winnen, is helaas minder goed geslaagd.

De conclusie is dat het beter is om me op een aantal schrijfwedstrijden te richten en daarvoor topverhalen af te leveren. Niet meer overal aan meedoen en alles maar half inleveren. Waarmee ik overigens niet bedoel te zeggen dat het slechte verhalen waren. In potentie waren ze goed, maar ze hadden veel beter kunnen worden als ik er meer tijd aan had besteed. Een goede les dus.

WERKEN MET PROEFLEZERS

Om mijn verhalen naar een hoger niveau te tillen, wil ik komend jaar gaan werken met proeflezers. Hiervoor heb ik een speciale pagina op mijn website gemaakt en dit vandaag ook op social media geplaatst. Het heeft nog niet heel veel opgeleverd, maar ik heb in ieder geval twee reacties gehad.

Ik fantaseer altijd dat nieuwe ideeën meteen als een malle lopen, maar meestal moet ik mijn verwachtingen bijstellen, hihi. Tevreden zijn met en dankbaar zijn voor de mensen die de moeite hebben genomen te reageren op mijn oproep. En vandaaruit verder kijken. Dat lijkt me de beste weg…

ZIN IN HET NIEUWE SCHRIJFJAAR

Verder maak ik niet al teveel plannen en laat ik dingen op z’n beloop. Ik heb mijn manuscript ook weer van de digitale plank gehaald en ben van plan (ja alweer ?) om aankomend jaar echt grote stappen hiermee te gaan maken.

Daarvoor ben ik zelfs een challenge aangegaan met een collega schrijfster, super leuk. Ik houd je uiteraard op de hoogte over dit proces.

Nou, dat was het weer voor dit keer. Ik wens je weer veel leesplezier en wens je een heel fijne kerst. Maak er, ondanks de maatregelen, een mooie tijd van met je gezin.

Liefs Ellen

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto van Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.