Mijn doelen voor 2021

Nu het alweer bijna eind januari is, wordt het ook tijd dat ik mijn doelen voor 2021 met jullie ga delen. En natuurlijk had ik ze al in mijn hoofd, maar ze moesten nog wel op het digitale papier gezet worden. En voor één doel moest ik nog even de knoop doorhakken, maar daar lees je later meer over. Ben je er klaar voor?

1. Om de maand een boekrecensie plaatsen

Vorig jaar had ik bedacht dat ik elke maand een boekrecensie wilde plaatsen en eigenlijk wil ik dat dit jaar ook gaan doen, maar ik geef mijzelf een beetje speling. Vorig jaar bleek het namelijk nog best lastig. Voor het jaar 2021 ga ik dus voor 6 boekrecensies in totaal.

2. Elke week twee blogposts plaatsen

Afgelopen jaar is dit totaal niet gelukt, maar toch wil ik er dit jaar weer voor gaan: twee blogposts plaatsen per week. Er is genoeg om over te schrijven en natuurlijk tellen dingen als boekrecensies ook mee als blogpost. Wel wil ik mijzelf ook vakanties gunnen. Als leerkracht in het basisonderwijs heb ik redelijk wat weken dat de kinderen officieel vakantie hebben, ook mijn kinderen dus. Oké, ik ook, maar die discussie wil ik nu niet gaan voeren ?… En ik weet uit ervaring dat ik in vakanties gewoon lekker bezig ben met mijn gezin en dat wil ik zo houden.

3. Meedoen aan een schrijfwedstrijd

Elk jaar zijn er genoeg schrijfwedstrijden te vinden en ook in 2021 wil ik er graag weer aan eentje meedoen. En misschien wel meer… Ik vind het gewoon een hele leuke uitdaging om aan dit soort dingen mee te doen. Inmiddels heb ik er ook al eentje op het oog, dus dat moet goed gaan komen.

4. Meedoen aan een leesclub

Vorig jaar heb ik voor het eerst meegedaan aan een leesclub, of eigenlijk twee zelfs, en dat is mij goed bevallen. Het is leuk om met een groep mede-boekenwurmen hetzelfde boek te lezen en er dan met elkaar over te praten. Dat vind ik althans, hihi. Ik wil in 2021 dan ook graag weer met een leesclub meedoen.

5. 24 boeken lezen voor de Hebban Reading Challenge

In 2020 heb ik voor het eerst meegedaan aan deze leuke challenge en ook dit jaar ben ik weer van plan mee te doen. Ik heb mijn doel dit keer gesteld op 24: dat betekent dat ik elke maand 2 boeken moet lezen. Nou, ik kan je vertellen dat ik mijn aantal van januari al gehaald heb. Een goed begin is het halve werk, zullen we maar zeggen.

6. Mijn website vernieuwen

Afgelopen jaar wilde ik graag een nieuw logo, of eigenlijk überhaupt een logo, want die heb ik nog helemaal niet. Maar ik heb ook steeds meer het idee dat ik wel wat meer dingen wil veranderen op mijn website. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar mocht ik dingen gaan veranderen, ga je dat waarschijnlijk vanzelf wel merken ?…

7. Mijn boek uitgeven in eigen beheer

De afgelopen jaren heb ik steeds als doel gesteld dat ik een uitgever wilde vinden voor mijn boek. Inmiddels heb ik ook over andere mogelijkheden nagedacht. Eentje daarvan is uitgeven in eigen beheer. Het is zo ontzettend moeilijk om als debutant bij een uitgeverij binnen te komen en dat zegt echt niks over de kwaliteit van het verhaal. Waarom zou ik het dan niet zelf gaan doen? Over dit doel heb ik wel flink getwijfeld. Niet dat ik het niet wil, maar meer omdat ik momenteel niet zoveel energie heb, omdat ik Corona heb gehad. Toch wil ik dat ‘stomme Corona’ – zoals wij het thuis regelmatig noemen – niet mijn plannen laten dwarsbomen.

Ik heb besloten er dit jaar gewoon voor te gaan en ik heb mijzelf een deadline gegeven. Op 1 november komt mijn boek uit!

8. Iets heel nieuws doen of bedenken

Vorig jaar had ik dit doel ook op mijn lijstje gezet, maar toen had ik echt nog geen idee wat het zou gaan worden. Tot ik 1 november begon met mijn “Verhaal van de maand” en daarmee echt iets nieuws had bedacht. Ik ben benieuwd waar mijn creatieve brein in 2021 mee gaat komen…

9. Meedoen aan NaNoWriMo?

Dit doel zet ik erop met een vraagteken. Ik vind het ontzettend leuk om mijzelf uit te dagen om in 30 dagen tijd 50.000 woorden te schrijven, maar ik denk dat ik er komend jaar in november geen tijd voor ga hebben. Je hebt tenslotte bij doel 7 gelezen dat op 1 november mijn boek uit gaat komen. Zo, dat klinkt al leuk en officieel, hihi. Zoals het er nu uit ziet, ben ik in november waarschijnlijk heel druk bezig met allerlei andere dingen zoals het promoten van mijn boek. En dan heb ik geen tijd voor deze schrijfuitdaging. Toch wilde ik hem wel noemen, voor het geval ik in die periode toch de tijd vind om te kunnen schrijven. Je weet tenslotte maar nooit… Enne, psttt, ik wilde stiekem een lijstje met 10 doelen – niet doorvertellen ?…

10. Heel veel schrijfplezier hebben!

Het doel om gewoon heel veel schrijfplezier te hebben, begint inmiddels een traditie te worden. Het mag gewoon niet ontbreken op mijn lijstje met doelen. Dit is namelijk nog steeds het belangrijkste doel van allemaal. Als ik geen schrijfplezier meer heb, kan ik beter stoppen. Gelukkig vind ik het nog steeds heerlijk om te schrijven en geeft het mij altijd veel positieve energie. En die kan ik op dit moment extra goed gebruiken ?…

Schrijfjaar 2021: Here I come!

Hiermee kom ik aan het einde van mijn lijstje met doelen. Ik weet door verschillende omstandigheden natuurlijk niet hoe dit jaar gaat lopen. Maar ja, dat weet je toch eigenlijk nooit. Daar is 2020 een levendig bewijs van.

Toch kan ik je wel al vertellen dat ik heel veel zin heb in 2021 en alle leuke schrijfuitdagingen die het gaat brengen! Blijf je regelmatig meelezen om te zien hoe het ermee gaat? Dat zou ik erg leuk vinden!

Liefs, Sandy

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto van Pixabay

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.