Terug in het ritme

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik dat ik weer terug ben in het ritme na onze herfstbreak.

Brief 175 – 31 oktober 2023

Hé Ellen,

Leuk om voor onze herfstbreak jouw brief te hebben gelezen. Het blijft leuk om te lezen wat jou allemaal bezighoudt.

Terug in het ritme

De herfstvakantie is weer voorbij. Mijn jongste is alweer naar school geweest en ik heb zelf ook alweer gewerkt. Je kunt zeggen dat we inmiddels weer in het ritme zitten. Wat gaat dat toch altijd snel! Ik weet niet of jij je dat nog kunt herinneren van het lesgeven, maar op een of andere manier verdwijnt een vakantie binnen één dag alweer uit je hoofd. Waarschijnlijk heeft dat ermee te maken dat je in het onderwijs direct weer volle bak aanwezig moet zijn, met als extra factor dat de kinderen, die je als leerkracht moet gaan motiveren, zelf vaak nog helemaal geen zin hebben om aan het werk te gaan.

Gelukkig heb ik na mijn eerste werkdag nu weer meteen twee dagen vrij 😉… Kan ik even bijkomen, haha. En vandaag is dat ook wel gezellig, omdat mijn oudste pas morgen weer hoeft te starten, de bofkont. Zo kunnen we samen nog wat leuks doen vandaag.

Alles even op een laag pitje

Afgelopen vakantie heb ik vooral genoten van het niks hoeven doen. Mijn batterij moest weer even opgeladen worden en dat is gelukt. Het was wel heel jammer dat het weer niet zo meewerkte en dat ik hierdoor weinig naar buiten ben geweest. Gelukkig heb ik kinderen die zich het liefst binnen vermaken, dus dat was prima. We hebben veel spelletjes gedaan. En Netflix heeft overuren gedraaid… Heerlijk! Verder was het perfect bioscoopweer en ben ik met mijn jongens naar de film geweest.

Andere dingen stonden afgelopen week even op een laag pitje. Ik heb alleen af en toe wat getekend en ik ben hierbij heerlijk in de herfstsfeer en Halloweenvibes gebleven. Schrijven is er niet van gekomen. Ik las in jouw vorige brief dat schrijven bij jou ook even geen prioriteit is. Wel leuk om te lezen dat je weer een nieuw verhaal voor een schrijfwedstrijd hebt geschreven. Zelf ga ik nu na de vakantie het schrijven weer oppakken.

Zelfhulp-moe

Jij schreef in jouw vorige brief dat je een beetje zelfhulp-moe bent. Mooi om te lezen hoe jouw ideeën daar nu over zijn. Ik denk inderdaad dat je intuïtief heel goed weet wat goed is voor jou. Alleen zullen niet alle mensen even goed naar hun eigen intuïtie (kunnen) luisteren. Dan denk ik dat hulp geen kwaad kan. En dan vooral in de zin dat het een eyeopener kan zijn. Soms moet je even iets lezen of horen om stil te staan bij wat je zelf nodig hebt. Dat is hoe ik er nu over denk. En dat kan prima via een podcast, zoals die van jou of andere mensen, of via een boek. Ik denk inderdaad ook dat je daar geen dure opleiding voor nodig hebt.

En misschien sta jij er nu zo in – en ik trouwens ook wel – juist omdát we al via verschillende manieren aan persoonlijke ontwikkeling hebben gewerkt. En dus zover zijn gekomen dat we nu “zonder zijwieltjes kunnen fietsen”. Als je snapt wat ik bedoel…

Human Design

Ik schreef al een keer eerder dat ik mij aan het verdiepen ben in Human Design. Dat is iets machtig interessants als je het mij vraagt. Als je leeft volgens jouw persoonlijk blauwdruk – jouw human design – dan kom je in een soort flow. Dan ben je namelijk écht helemaal jezelf en doe je dingen die bij jou passen en goed voor je zijn.

Iedereen is uniek en wat goed is voor de één, past misschien helemaal niet bij een ander. Niet jezelf zijn, kost veel energie. Iets wat iedereen wel herkent, denk ik. De uitdaging is alleen om erachter te komen wat bij jou past.

Human Design reading

Ik heb voor mijzelf besloten dat ik wil leren wat goed is voor mij. Dat is erachter wil komen hoe mijn human design precies in elkaar zit, zodat ik keuzes kan maken die echt bij mij passen. Vandaag heb ik een basic reading waarbij iemand mij van alles gaat vertellen over mijn blauwdruk. Jij gaf al een keer aan dat je weleens iets van human design had gehoord, maar er niet zoveel van begreep, omdat het erg ingewikkeld is. En het ís ook ingewikkeld. Gelukkig zijn er mensen die hiervoor een opleiding hebben gedaan, zodat ze uitleg kunnen geven over de ‘bodygraph’, zoals ze dat noemen. Ik ben heel benieuwd wat er bij mij uitkomt. Veel van wat ik zelf al een beetje heb uitgedokterd, klopt wel aardig.

Living Your Design

Na de human design reading ga ik starten met de cursus “Living Your Design”, waarin ik nog veel meer ga leren over mijn specifieke human design en hoe ik hiernaar kan gaan leven. Zo leer ik beter omgaan met mijn energie, en dat vind ik wel interessant met oog op mijn Long Covid. Ook hoop ik na de cursus andere mensen te kunnen helpen met het lezen van hun bodygraph. En kan ik meer inzicht krijgen in de blauwdrukken van mijn kinderen en ze beter helpen op een manier die bij ze past. Allemaal mooie dingen…

Weer een cursus

Het is dus wel weer een cursus. Iets waarvan ik besloten had, voorlopig niet meer aan te gaan beginnen. Toch denk ik dat dit heel goed gaat zijn voor mij en dat vond ik de investering waard. Wie weet wat het mij nog gaat brengen. Misschien is dit wel de manier waarop ik andere mensen kan gaan helpen. Voor nu vind ik het in elk geval mega-interessant!

Dit was het voor vandaag. Ik ben weer benieuwd naar jouw antwoord volgende week!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto van Pixabay

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.