Een schrijfdip

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief schrijft Ellen over een schrijfdip…

Brief 174 – 10 oktober 2023

Hey Sandy,

Heerlijk om weer over jouw avonturen te lezen. Er is iedere week wel iets nieuws te vertellen.

Bevestiging

Al is het wachten nog niet beloond, je hebt in ieder geval al een bevestiging gekregen van de uitgever. De meeste schrijvers moeten maar afwachten of ze ooit iets te horen krijgen over hun ingezonden manuscript. Wat dat betreft heb je al een voorsprong. Natuurlijk blijft het reuze spannend en zul je de dagen aftellen. Ik duim met je mee.

Ambities

Je hebt groot gelijk dat je groots hebt ingezet. Zoals je al aangaf is het voor een uitgever een risico om met een onbekende auteur in zee te gaan. Ze moeten maar afwachten of hun investering eruit wordt gehaald. Als je een succesvol debuut schrijft, is de kans groot dat ze nog meer boeken van je willen.

Hoe tof als je dan al ideeën hebt voor een hele serie. Dan kun je meteen verder gaan en heerlijk in de flow blijven, haha. Ook is het voor een uitgever wel zo fijn als een auteur langer bij hen wil blijven. Zodat het voor beide partijen een win-win situatie is.

Tekeningen

Op social media zie ik regelmatig jouw kunstwerken voorbij komen. Ik schreef vorige keer al dat je echt talent hebt. De dingen die je tot nu toe gemaakt hebt, zijn zo schattig. Echt heel erg leuk om op een babykamer te hangen of als geboortekaartje te gebruiken. Dat lijkt mij inderdaad een heel goed idee. Ik weet zeker dat je daar van alles mee kunt.

Alle kanten

Behalve kaartjes, posters en andere leuke dingen zou je er ook prentenboeken mee kunnen illustreren. De teksten schrijf je er dan voor het gemak ook meteen bij, haha. Op deze manier heb je alles in eigen hand en ben je minder afhankelijk van derden. Ik zie potentie… 😊

Eén voor één

Focus, of een gebrek aan. We hebben het er in het verleden regelmatig over gehad. Jij lijkt dat overigens beter te kunnen dan ik. Ik vlieg vaak van het één naar het ander. Slim dat je jezelf hebt ingesteld om steeds één ding tegelijk te doen. Het werkt waarschijnlijk een stuk efficiënter dan iedere keer aan iets nieuws/anders te beginnen.

Afstrepen

Het is sowieso een fijn gevoel als je iets kunt afstrepen. Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik kan in mijn hoofd echt blijven hangen bij dingen die nog moeten gebeuren. Het geeft rust wanneer een taak is afgerond en je die van je to do lijst kunt afstrepen.

Mijn cursus

Ik moet je eerlijk bekennen dat het me best wat doorzettingsvermogen kost om me aan de lessen te zetten. Stiekem heb ik al vooruit gekeken en gezien dat de interessantere onderwerpen later in de module aan bod komen. Het is gewoon een kwestie van door bikkelen. Ik begrijp dat alle ingewikkelde thema’s ook behandeld moeten worden, alleen is het voor mij niet zo interessant. Ik vind de psychische kant van voeding en afvallen een stuk boeiender.

Schrijven – een schrijfdip

Het schrijven staat momenteel even op een laag pitje. Zo hik ik ook tegen het schrijven van mijn Alice in Wonderland verhaal aan. Ik weet niet precies hoe ik bepaalde dingen in elkaar moet verweven en dus stel ik het uit. Niet goed, ik weet het. Ik weet ook dat wanneer ik er voor ga zitten en gewoon begin, het uiteindelijk goed komt. Nu is het een kwestie van mezelf even bij elkaar rapen.

Wedstrijd

Ook heb ik nog een verhaalidee voor een schrijfwedstrijd van Godijn Publishing. Het is al bijna klaar. Nog wat laatste puntjes op de ‘i’ en ik kan het insturen. Hopelijk is het verhaal goed genoeg om tot de longlist te komen. We zullen zien.

Podcast

Vorige week nam ik een aflevering voor mijn podcast Leef in de Tevreden-tijd op. Het gaat over een tegengeluid van zelfhulp. Momenteel merk ik dat ik een beetje moe word van alle goeroes die hun expertise op social media rondstrooien. Vaak zeggen en doen ze namelijk allemaal hetzelfde.

Zelfhulp-moe

Natuurlijk heb ik de afgelopen jaren veel geleerd. Van anderen, maar ook van mezelf. Op dit moment houd ik me bijna niet meer bezig met de wet van aantrekking en alles wat daarmee te maken heeft. Steeds vaker denk ik terug aan de tijd voor mijn burn-out en besef ik dat ik toen gewoon heel goed bezig was. Uiteraard zijn er bepaalde karaktereigenschappen die me in een nare periode hebben doen belanden, maar die weet ik inmiddels.

Waar het in de kern op neer komt, is dat je het allemaal niet nodig hebt. Intuïtief weet je, denk ik, best wat goed voor je is. Doe je automatisch die dingen die jou een stapje verder brengen. Daar heb je geen dure opleiding voor nodig.

Ik ben benieuwd hoe jij dit ziet?

Dit was het weer voor vandaag. Ik kijk uit naar jouw antwoord.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto van Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.