Heerlijk opgeladen

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertelt Ellen dat ze weer heerlijk is opgeladen na haar vakantie.

Brief 176 – 14 november 2023

Hey Sandy,

Ja, zo leuk weer, jouw brief. Iedere keer een feestje om de mail te openen en te lezen wat jou bezighoudt en welke dingen jij beleeft. Dit keer duurde het wat langer voordat ik aan mijn brief kon beginnen. Ik ga er zo meer over schrijven.

Alles of niets

Ik herken zeker wat je schrijft over beginnen na een vakantie. Na vijf minuten is het alsof je nooit bent weggeweest. Je kunt in het onderwijs niet langzaam wennen om er weer in te komen. Het is meteen full speed ahead. En precies wat je zegt, de kinderen hebben er meestal nog niet zoveel zin in. Gelukkig duurt dat nooit lang en is het al snel weer vertrouwd. En wat heerlijk dat je nu na twee dagen werk weer vrij bent, zodat je andere leuke dingen kunt doen. Zeker als je samen thuis bent. Genieten.

Batterij opgeladen

Heel slim dat je in de herfstvakantie de boel de boel hebt gelaten en vooral genoten hebt van het niksen, haha. Soms heb je dat gewoon nodig. Als het dan ook nog eens echt herfstweer is, kun je niet veel anders dan binnen blijven en jezelf daar vermaken. Ik kan me er alles bij voorstellen. 😊

Vakantie

Zoals jij in de herfstvakantie je batterij hebt opgeladen, zo heb ik dat afgelopen week gedaan. In de herfstvakantie waren we natuurlijk ook een midweek met het hele gezin op stap geweest, maar vorige week ben ik samen met Bart naar Madeira geweest. Even met z’n tweetjes ertussenuit. Heerlijk! En wat een prachtig eiland is Madeira. Ik weet niet of je er ooit geweest bent? Een dikke aanrader. De natuur is daar geweldig. Zoveel groen en mooie bloemen en planten. Je kijkt je ogen uit. We hebben fantastische wandelingen gemaakt en heel veel gezien. Ja, we hebben flink genoten. De tijd is in ieder geval voorbij gevlogen. Nergens aan hoeven denken, alleen maar genieten van het moment. Carpe diem!

Herkenning

Ik was blij om te lezen dat jij me begreep toen ik je schreef over mijn zelfhulp-moeheid. Mezelf kennende kan het ook te maken hebben met een soort verzadigd zijn of het verliezen van mijn interesse. Dat heb ik namelijk ook regelmatig 😉. Iets moet me extreem interesseren wil ik gemotiveerd blijven. Natuurlijk vind ik het nog steeds erg boeiend en waardevol om mezelf te ontwikkelen, maar ik heb het niet meer nodig om dat te doen via (dure) cursussen of opleidingen. Mijn eigen ervaringen zijn wat dat betreft al voldoende. Misschien duurt het een tijdje voordat dingen ingedaald zijn en je de lessen eruit kunt pikken. Bovendien is het voor ieder mens anders en kun je je niet vergelijken met een ander.

Human Design

Wat gaaf dat je je nu onderdompelt in de wereld van HD. Ik heb mezelf daar ook wel een beetje in verdiept. Super interessant. Sowieso lijkt het me een stuk preciezer dan bijvoorbeeld een test waar vervolgens een bepaalde uitkomst uit volgt. Je herkent je meestal wel in een aantal dingen, maar veel klopt ook niet. En bij HD is het helemaal op jou persoonlijk afgestemd. Ik moet zeggen dat het best ingewikkeld is, het aflezen van zo’n scan. Ik ben uiteraard erg benieuwd wat je allemaal leert en hoe je die kennis vervolgens gaat inzetten. Jou kennende heb je daar vast een idee over en gaat het helemaal goed komen.

Toch weer een cursus

Ik moest lachen om je laatste alinea, waarin je schreef dat je toch weer een cursus gaat doen. Ook hierin herken ik mezelf. Hoewel ik mezelf heb voorgenomen om voorlopig nergens meer aan te beginnen, kan ik het ook niet laten. Het zal overigens nog een hele poos duren voordat ik mijn cursus gezondheidscoach heb afgerond, want die is ontzettend uitgebreid. En dan te bedenken dat ik nog maar bij les 6 ben, haha. Komt ook doordat de informatie vrij ‘droog’ is, als je begrijpt wat ik bedoel. Maar goed, ik worstel me er wel doorheen.

Schrijven

Dit keer heeft het dus eigenlijk helemaal niet over schrijven gegaan, maar dat is ook oké. Soms heb je andere prioriteiten. Voor onze trip naar Madeira ben ik gelukkig wel verder gegaan met het schrijven aan mijn verhaal voor Alice in Wonderland. Dat lag een tijdje stil. Ik kon de motivatie niet oppakken om door te gaan. Deze week wil ik gebruiken om het verhaal af te maken, zodat ik het aan Bart, mijn broer en vader kan laten lezen. Met hun feedback kan ik het verhaal vervolgens herschrijven en hopelijk voor het einde van deze maand inleveren.

Kerstverhaal

En als ik me niet vergis heb ik ook nog beloofd (een hele tijd terug) dat ik een kerstverhaal zou schrijven. Daar moet ik me dus hierna eens in gaan verdiepen. Ik heb al wel een idee, dus eens kijken of ik daar wat mee kan. Komt goed.

Zo, dit was het voor vandaag. Ik hoop dat je genoten hebt van mijn brief. Uiteraard kijk ik uit naar jouw brief, want ik weet zeker dat je weer allerlei leuke nieuwtjes te vertellen hebt.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.