Terug van vakantie!

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze brief is de eerste na onze zomerstop. In deze brief vertel ik over mijn vakantie en de plannen voor de komende tijd.

Brief 169 – 5 september 2023

Hoi Ellen,

Daar zijn we weer! De afgelopen weken hebben we allebei van een welverdiende vakantie genoten, maar nu pakken we ons schrijfavontuur weer gezellig op. We hebben allebei ongetwijfeld genoeg te vertellen. Ik mag starten…

Vakantie

In de zomervakantie was ik samen met mijn jongens de eerste drie weken gewoon nog thuis, terwijl mijn man nog hard aan het werk was. Jammer genoeg was het weer niet echt zomers te noemen, maar we hebben ons prima vermaakt.

In de 4e en 5e week van de zomervakantie gingen we op vakantie naar Denemarken. Gelukkig was dit ook de periode dat het weer opknapte, want ook in Denemarken waren die eerste weken minder mooi. We zaten vlakbij de Noordzeekust en hebben ons dan ook prima vermaakt op de vele stranden daar. Heel wat uurtjes hebben we door het zand lopen banjeren, op zoek naar “schatten”.

De jongens hebben een mooie collectie schelpen en stenen gevonden. Mijn edelstenenhart ging harder kloppen toen ik leerde dat je ook barnsteen kan vinden, als je mazzel hebt. Ik was dan ook intens gelukkig, toen ik tegen het einde van de vakantie dan toch eindelijk een paar van die “gouden schatten” zag liggen. We hadden de moed al bijna opgegeven…

De Lego Experience

Als je naar Denemarken gaat en fan bent van Lego, dan ontkom je er haast niet aan om de Lego Experience aan te gaan – zoals wij het zijn gaan noemen in de vakantie. We hadden natuurlijk van tevoren al bedacht dat we naar Legoland zouden gaan, één van de redenen om naar Denemarken te gaan en op een uurtje rijden in een vakantiepark te gaan zitten. Toen we daar waren, begon Leon over Lego House. Hij had van iemand gehoord dat dit misschien nog wel leuker was.

De website zag er inderdaad leuk uit, dus we hebben meteen maar een combi-ticket gekocht… En ik moet zeggen dat het allebei een hele ervaring was. Legoland was aardig te vergelijken met Legoland in Duitsland, waar we een paar jaar eerder al waren geweest. Lego House was echt uniek. We zijn van begin tot einde (en dan heb ik het echt over de openingstijden) alleen maar bezig geweest met Lego. Het is heel goed opgezet.

Om de Lego Experience af te maken, zijn we ook maar met een paar duizend Lego-steentjes naar huis gereden… Het is maar goed, dat we altijd minimaal bepakt op vakantie gaan, anders had het niet eens meer in de auto gepast 😉…

De vakantie is weer voorbij

Vorige week ben ik al druk bezig geweest in mijn klas, om alles voor te bereiden voor een nieuw schooljaar. Een schooljaar waarin ik minder ga werken, dan ik eerst altijd deed. Ik werk vanaf nu nog maar 2,5 dag, wat in de praktijk betekent dat ik de ene week 2 dagen werk en de week erna 3 dagen. Deze allereerste lesweek is dat voor mij 2 dagen en dat is best even gek. Maar, zoals ze zeggen, daar kan ik best aan wennen. Ik heb namelijk allerlei ideeën in mijn hoofd die schreeuwen om uitgewerkt te worden.

Nieuwe plannen

Eén van de redenen om minder te gaan werken (buiten mijn verminderde energie door Long-Covid), is dat ik graag meer wil bereiken met mijn creatieve hobby’s. Daar heb ik al vaker over geschreven. Om daarmee een eerste stap te zetten, ben ik nu bezig met een cursus. Ja, ja, weer een cursus, maar deze was wel heel toepasselijk en kwam voor mij precies op het goede moment…

Bijverdienen met je hobby via Instagram

Begin dit jaar – 2023 – heb ik een waterverfcursus gedaan, via Marion Cremers. Die jij ook ooit bent begonnen, als ik mij niet vergis. Ik vind haar en haar account heel inspirerend en ik volg haar en haar creaties graag. Een paar maanden geleden kwam ze met een nieuwe cursus: bijverdienen met je hobby via Instagram. En ik voelde aan alles dat dit precies was, wat ik op dat/dit moment nodig heb. Ik ben nu bij module 4, van de 10, en ik heb al een hoop geleerd.

Het ontstaan van Sandy’s Creaties

Ik doe, zoals jij wel weet, van alles op creatief gebied. Voor een aantal van die dingen had/heb ik een apart Instagramaccount. Nu ik heb besloten daadwerkelijk meer tot actie over te gaan en te kijken of ik kan gaan bijverdienen met mijn hobby’s, leek het mij handig om alles onder één naam te zetten. Na lang nadenken, heb ik daar Sandy’s Creaties van gemaakt. In mijn ogen de perfecte naam voor alles wat ik doe.

Gestimuleerd door mijn nieuwe cursus ben ik aan de slag gegaan met een nieuw logo en een nieuwe look op Instagram. Je hebt het misschien al gezien. Ik ben tot nu toe al heel tevreden met het resultaat.

Schrijfpauze

En schrijven dan? Hoor ik je denken… Normaal gesproken doe ik in de zomervakantie niet zoveel op schrijfgebied. Meestal komt dat er gewoon niet van. Maar zoals je nog wel weet, ben ik heel druk bezig met mijn manuscript en is het einde in zicht…  Ik kan je dan ook vertellen, dat ik heel hard heb gewerkt aan het manuscript en dat het nu dan toch echt bíjna af is. Het gaat alleen nog maar om wat leestekens, verschillende woorden en hier en daar een klein stukje tekst, maar dat is echt het laatste. Ik hoop dan ook in mijn volgende brief – over twee weken – te kunnen zeggen dat ik hem heb opgestuurd naar de uitgever (die van het visitekaartje – weet je nog?)… Dat moet gaan lukken. Yes!

Human Design

Tenslotte nog iets anders, wat je misschien al in mijn laatste Instagrampost langs zag komen: Human Design. Een paar maanden geleden kwam dit op mijn pad – en dacht eerst even dat het wat anders was, hihi – maar het heeft direct mijn interesse gewekt. Het heeft ergens wat raakvlakken met de wet van aantrekking, maar ook weer niet. Bij de wet van aantrekking hoor je vaak dat je in alignment moet zijn, maar verder dan ‘je energie hoog houden’ hoor je niks specifieks en moet je het zelf een beetje uitzoeken, even bot gezegd. Het kennen – en leven – van je Human Design kan je daarbij verder helpen.

Mensen bestaan uit een buitenkant (je lichaam – bepaald door je DNA) en een binnenkant (wie je bent). Human Design zegt dat mensen bij hun geboorte een soort energiestempel krijgen – wat jouw persoonlijkheid helpt bepalen. Je kunt door middel van je geboortedatum, – tijd en -plaats jouw “blauwdruk” of bodygraph laten uitrekenen en maken. En daar staat een heleboel informatie in, waar ik steeds meer en meer over aan het lezen en leren ben.

Iedereen kent het principe van de sterrenbeelden en welke karaktereigenschappen daarmee verbonden (kunnen) zijn. Human Design gaat nog veel verder dan dat, maar het geeft een beetje een beeld van wat het is. Ben jij er al bekend mee?

Hiermee wil ik deze, lange 😊, brief afsluiten. Ik kan nog wel veel meer vertellen, maar dat komt een andere keer wel weer. Ik kijk nu al uit naar jouw brief volgende week!

Tot snel!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.