schrijven en nieuwe schrijfideeen

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik Ellen hoe het nu gaat met mijn schrijven en mijn nieuwe schrijfideeën.

Brief 143 – 15 november 2022

Hoi Ellen,

Wat leuk om vorige week jouw brief te mogen lezen! Elke keer weer iets om naar uit te kijken.

Jouw boeklancering

Je vertelde dat jouw boeklancering langzaam dichterbij komt. Nog maar 2 weken nu. Ik kan mij voorstellen dat je niet kunt wachten tot jouw verhaal door de hele wereld gelezen kan worden. Alhoewel dat natuurlijk ook altijd een beetje spannend zal zijn. Wat zeg ik, een beetje? Ik denk dat ik het ergens ook wel doodeng zou vinden.

Je vertelde dat de marketing nog wel een dingetje is. Het is iets dat buiten jouw comfortzone ligt en je bent bang dat mensen er niet van houden als je reclame gaat maken. Toch moet je dat echt gewoon doen hoor! En ja, misschien dat het wat mensen afschrikt, maar dan is dat gewoon niet echt jouw doelgroep moet je maar denken. Ik denk namelijk dat de meeste mensen het alleen maar leuk vinden om te lezen en met je meeleven. Ik in ieder geval wel 😉… En denk zo maar: als je niks zegt, weet ook bijna niemand dat je boek straks uitkomt en je wilt toch lezers?

Marketing bij je boeklancering

Je moet dus uit je comfortzone. Een wijze vrouw – Kim  Munnecom, je kent haar wel, hihi – zegt altijd je juist uit je comfortzone moet komen, omdat daar de groei zit. En in jouw geval zitten daar je lezers, denk ik. Maar dat is waarschijnlijk makkelijker gezegd dan gedaan. En ik kan makkelijk praten, want ik zit zelf toch nog lekker “veilig” in mijn herschrijffase, hihi.

Ik denk dat je trouwens veel kan leren van andere schrijvers op het gebied van marketing. Waarschijnlijk volg jij er, net als ik, genoeg op de social media. Misschien eens kijken wat zij allemaal doen? En hopelijk komt er dan wat “inspired action” op je pad. Alhoewel ik ook weet dat jij sinds vorige week al met iets bezig bent. Misschien iets voor jouw nieuwe brief?

Schrijven – Mijn eigen manuscript

Ik ben inmiddels weer een mini-stapje verder vergeleken de vorige keer dat ik jouw vertelde over mijn manuscript. Wel ben ik nog steeds bezig met het herschrijven op mijn geprinte versie, en dat doe ik nu al een hele tijd, maar het einde daarvan komt aardig in zicht.

Vandaag heb ik weer een heel stuk gedaan en daarbij niet alleen op detail- en taaldingen gelet, maar ik heb zelfs een kleine scène erbij geschreven. Hij kwam opeens in mijn hoofd en ik snapte gewoon niet dat ik het niet eerder had bedacht. Ken je dat? Ik blijf mij toch altijd weer verbazen hoe het schrijfproces in zijn werk gaat. Zo leuk!

Schrijven – Verhaal van de maand

Sinds ik mijn idee van een nieuw “Verhaal van de maand” de wereld in geslingerd heb, krijg ik alleen maar leuke reacties. Zo grappig dat het vooral mijn trouwe lezers van toen zijn die gelijk gereageerd hebben. Het geeft in ieder geval aan dat ik ook nu weer enthousiaste lezers zal hebben. Leuk! Ik ga ervoor. Het wordt een december verhaal. Eens kijken of ik het nog in mij heb, haha.

Nieuwe schrijfideeën

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar sinds vorige week heb ik alweer een nieuw schrijfidee in mij borrelen. En dan heb ik het niet over een verhaal, maar over iets dat ik kan doen op schrijfgebied. Het klinkt waarschijnlijk een beetje vaag en ik ga er ook nog niet zoveel over zeggen, tot ik weet of ik het daadwerkelijk wil gaan proberen, maar het borrelt in ieder geval. En dat is fijn!

Ik was met iemand in gesprek en die vertelde een verhaal over iemand anders. En tijdens dat gesprek kwam dit idee opeens in mij op. Wat trouwens amper iets te maken had met dat verhaal over die ander, maar het zette mij aan het denken en het heeft een soort deurtje open gezet. Het enige wat ik erover kwijt wil, is dat het mijn werk als leerkracht (en dan vooral de kennis) combineert met mijn schrijfhobby. Wordt vervolgd…

Mijn liefde voor edelstenen

En als dit idee op niks uitloopt, kan ik altijd nog mijn schrijfliefde en mijn liefde voor edelstenen combineren en hiermee mijn kennis – of toekomstige kennis – delen met anderen. Wie weet wat de toekomst mij brengt.

Ik ben namelijk een nieuwe uitdaging aangegaan. Nu ik mijn opleiding voor aromatherapie positief heb afgerond – had ik dat eigenlijk al gezegd? – ben ik alweer een nieuwe uitdaging aangegaan. Natuurlijk, je kent mij 😉… En die nieuwe uitdaging heet “Edelstenentherapie”. Vandaar dat ik het net had over toekomstige kennis… Als het goed is, komt mijn studieboek over twee weken binnen en kan ik gaan starten. Ik heb er zin in!

Tot zover mijn brief! Ik kan niet wachten om jouw antwoord te lezen volgende week!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.