plannen en uitdagingen

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertelt Ellen meer over plannen en uitdagingen.

Brief 184 – 30 januari 2024

Hey Sandy,

Wat was het weer een leuke brief vorige week.

Inspirerende mensen

Ik heb meteen gezocht naar die inspirerende vrouw waar jij het in je brief over had. Inderdaad, ze is redelijk aanwezig, haha. Ik had haar volgens mij al eens eerder voorbij zien komen. Het is overigens niet iemand die ik volg. Ik hou best van drukke mensen, maar dit was een beetje too much voor mij. Ook heb ik eens naar haar bio gekeken en de linktree pagina geopend. Wat me dan meteen opvalt is het grote bedrag dat ze vraagt voor haar diensten. Eerlijk gezegd stuit me dat ontzettend tegen de borst.

Van mijn geloof gevallen

Om maar met de deur in huis te vallen; ik ben een beetje klaar met law of attraction coaches. Geen idee hoe dat precies komt, maar het is gewoon zo. Met Bart heb ik het er regelmatig over en hij heeft me wel een spiegel voorgehouden. Het klopt wat hij zegt: die coaches zeggen steeds hetzelfde, alleen een beetje anders verpakt. Mensen die hier gevoelig voor zijn (en dat is vaak zo als je je kwetsbaar voelt of in een moeilijke periode zit en graag een andere waarheid wil horen) “trappen” hier in. Op deze manier verdienen zij veel geld. En daar heb ik moeite mee. Ik bedoel, waarom moet je meer dan 1.000 euro betalen voor zoiets? Eigenlijk te gek voor woorden, als je het mij vraagt.

Praktische oefeningen

Wat fijn dat je zoveel baat heb gehad bij de oefening van Dzanella. Dat klinkt als een redelijk praktisch iets waar je best wat aan kunt hebben. En, toeval bestaat niet, hoe mooi dat juist dat doel (je lichaam in balans) overbleef. Zo zie je maar, onbewust is dat iets waar je blijkbaar het meest mee bezig bent en daar mag je je nog bewuster van zijn. Hoe je daar dan aan gekomen bent, is van minder belang. Je gaat ermee aan de slag en dat is het belangrijkste.

Wandelen

Dat is een activiteit die we gemeen hebben. Ik hou enorm van wandelen. Het liefst ga ik iedere dag minstens een uur. Helaas is het er de afgelopen weken niet altijd van gekomen, maar dat had echt met het slechte weer te maken. Eerlijk gezegd ben ik wel echt een mooi weer wandelaar. In de stromende regen vind ik het een stuk minder gezellig en sportief, haha. In de begintijd van Nooit meer op dieet ging ik trouw iedere dag, weer of geen weer. Dat doe ik niet meer. Ik ga als het kan en als het een keer niet zo is, vind ik het ook prima.

The Conqueror en Ommetje

Wat leuk dat je dat nog steeds doet. Ik vond het ook wel wat hebben. Het is een behoorlijke stok achter de deur en je steunt een goed doel, wat ik ook mooi vind. De medailles zien er trouwens ook echt heel bijzonder uit. Leuk ook om te kiezen voor routes die je met eigen ogen hebt gezien. Dat zorgt voor herkenning en maakt het nog leuker. Een feestje om te doen. Over Ommetje heb ik inderdaad al vaker positieve dingen gelezen en gehoord. Het schept een band om te weten dat heel veel mensen hieraan meedoen. Dat doe je heel goed. Ik weet zeker dat het je helpt om je conditie en energielevel op te bouwen.

Gewoonten

Het kost inderdaad behoorlijk wat tijd om nieuwe gewoonten in te slijten en in je dagelijkse leven te integreren. Ik vond het een goede tip van Cynthia om een nieuwe gewoonte naast een oude gewoonte aan te leren. Het voorbeeld dat ze gaf van tanden poetsen is bij mij blijven hangen. Wat helaas wel zo is, dat een nieuwe gewoonte ook weer net zo snel kan verdwijnen, omdat oude gewoonten hardnekkiger zijn dan nieuwe. Vooral op moeilijke momenten willen die oude, vertrouwde gewoonten nogal eens de kop opsteken. Maar goed, ik zal heus niet de enige zijn bij wie dat zo werkt! 😉

Nieuwe plannen

Uiteraard ben ik nu wel een tikkeltje nieuwsgierig wat je nog meer voor plannen hebt en dan op het mentale gebied. Ik heb een vermoeden…
Nieuwe plannen maken kan je veel energie geven. Het is een mooie uitdaging en het geeft je leven richting. Altijd maar hetzelfde blijven doen, geeft immers ook dezelfde resultaten. Heel cliché misschien, maar zo is het wel.

Nieuwe uitdagingen

Ik heb je wellicht al verteld over de lezing die ik in februari mag geven? Ik weet het niet meer zeker. In ieder geval brengt dat een nieuwe uitdaging met zich mee, want deze lezing zal in het Engels zijn. Best spannend. Mijn Engels is namelijk niet slecht, maar het is natuurlijk niet mijn natuurlijke manier van spreken. Ik ben dus druk bezig om mijn verhaal in het Engels op te schrijven en dit goed voor te bereiden.

Het verhaal dat ik schreef voor de Alice In Spiegelland bundel ga ik ook proberen te vertalen in het Engels, omdat de bundel ook in het Engels zal worden uitgegeven. Ik kon dat ook uitbesteden, maar ik vind het een mooie klus. Bovendien geeft het me misschien ook mogelijkheden om andere verhalen in het Engels te (her)schrijven. Een droom: internationaal doorbreken als schrijver. Heel groots, maar wel een mooi streven, toch?

Tot zover mijn brief. Ik hoop dat je hem met veel plezier zult lezen en kijk uit naar jouw antwoord. Een fijne, sportieve week gewenst en tot snel.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook en Instagram?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.