Boeklancering

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertelt Ellen onder andere over haar boeklancering deze maand.

Brief 142 – 8 november 2022

Ha Sandy,

Wat heerlijk om jouw brief te lezen en te ontdekken dat we nog meer overeenkomsten hebben dan we dachten. Waarschijnlijk kunnen we daarom ook zo goed met elkaar van gedachten wisselen over de dingen die ons bezighouden.

HERKENNING

Zo fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die een serieuze boekverslaving heeft, haha. Want ik denk dat we het intussen wel zo kunnen benoemen 😉. Al heb ik nog zoveel kasten, er kan altijd nog meer bij. En als ik jouw brief lees, denk jij er volgens mij precies hetzelfde over.

Heerlijk om te dromen over een echte bibliotheek in huis met boeken op kleur gesorteerd. Je kent Kathleen toch ook? Zij heeft een boekenkast om jaloers op te worden. Als je haar Instagrampagina ziet, snap je wel wat ik bedoel…

PLANNEN VOOR DE TOEKOMST

Voorlopig parkeer ik de wens op een eigen bibliotheek maar even. Dat zijn dingen die later ook nog kunnen. Maar goed, mezelf kennende komt er altijd wel iets tussen, waardoor ik dat verlangen op de lange baan schuif. Hopelijk mag ik ooit zo’n prachtige boekenkast in mijn huis hebben.

Bovendien is het gewoon leuk om te fantaseren over de toekomst en wat ik allemaal kan doen met de boeken die ik heb (en waarschijnlijk nog ga kopen). Op Pinterest naar inspiratie en leuke foto’s zoeken is trouwens ook zo’n leuke bezigheid. Je kunt maar wat te doen hebben, toch?

EDELSTENEN

Regelmatig zie ik jouw berichten voorbijkomen over edelstenen en aromatherapie. Je bent super goed bezig. Het is zo fijn om iets te doen waar je blij van wordt en energie van krijgt. Dan valt het opeens niet meer als ‘leren’ of als zwaar, maar is het iets wat heel gemakkelijk gaat.

Het lijkt me echt iets voor jou, by the way. Dingen met elkaar combineren en er op die manier nog meer uithalen. Jij zoekt steeds een uitdaging. Dat vind ik echt bewonderenswaardig. Zelf heb ik niet per se iets met edelstenen, behalve dat ik ze erg mooi vind. Ik geloof wel in de werking ervan, maar heb me er nooit echt in verdiept. Er kwam altijd wel iets anders op mijn pad.

SCHRIJVEN

Jammer dat het je niet meer gelukt is om een verhaal te bedenken en uit te werken voor die ene schrijfwedstrijd. Wel heel goed dat je het naast je neer hebt gelegd. Er komt vast wel weer een andere, leuke schrijfwedstrijd.

Schrijven staat even op een laag pitje, schreef je. Dat herken ik heel erg. Na mijn cursus en manuscript van het e-book dat bijna gelanceerd wordt, had ik ook even behoefte aan een pauze. Helemaal niet erg. Er komt vanzelf weer een moment dat je zin hebt om aan iets nieuws te beginnen.

GEEN NANOWRIMO

Ook voor mij dit jaar geen NaNoWriMo. Veel te veel gedoe en het verplicht zoveel woorden moeten schrijven, spreekt me ook niet echt aan. Als ik een idee had, was het misschien een mooie kans geweest om daaraan te werken, maar dat is niet zo. Ik parkeer het een jaar, wie weet wat volgend jaar brengt.

VERHAAL VAN DE MAAND

Wat leuk om te lezen dat het verhaal van de maand weer begint te kriebelen. Ik heb daar erg van genoten toen je deze iedere dag online plaatste. Een interactief verhaal waarin de lezer zelf mag bepalen hoe het verhaal verder gaat, is super leuk. Het houdt de lezer nieuwsgierig en actief.

Uiteraard ben ik erg benieuwd wat voor leuke verhalen er uit jouw pen zullen vloeien. Wat mij betreft ga je weer snel beginnen met het verhaal van de maand, haha (no pressure!).

DO WHAT FEELS GOOD

Ja, dat was nog even een wijze les aan het einde van mijn vorige brief, hè 😉. Het klinkt misschien erg cliché en als een dooddoener, maar toch sta ik er honderd procent achter. Als je namelijk dingen doet waar je niet blij van wordt, houd je ze niet vol.

De kracht zit ‘m in het doen van dingen die goed voelen en waar je blij van wordt. Zo simpel is het. Al is het niet altijd makkelijk om naar je gevoel te luisteren. Die vervelende stemmetjes schreeuwen soms best hard, nietwaar? Althans, zo werkt het bij mij in ieder geval. Ik weet niet hoe dit voor jou is?

TOELEVEN NAAR DE BOEKLANCERING

De lancering van mijn tweede e-book bij HIP Publishing komt steeds dichterbij. Het is iets vooruit geschoven; twee weken later om precies te zijn. Als alles goed gaat, wordt het op 29 november gelanceerd. Ook een bijzondere dag, want dat is de geboortedag van Nynke (onze oudste dochter). Het heeft waarschijnlijk zo moeten zijn.

Ik ben heel benieuwd hoe het dit keer gaat. Om mijn boek wat meer bekendheid te geven, zal ik aan de bak moeten wat betreft ‘marketing’. En daar gaat het bij mij een beetje mis. Het voelt nog steeds niet comfortabel om zoveel reclame te maken. Ik ben bang dat mensen daar niet van houden (en als je dat zo voelt, zal het ook zo zijn, toch?). Positieve gedachten dus!!

Zo, dat was het weer voor vandaag. Ik ben benieuwd naar jouw brief. Tot snel.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.