Samenvatting van de laatste tijd

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertel ik een soort samenvatting van de laatste tijd.

Brief 67 – 1 december 2020

Hoi Ellen,

Wauw! Het is alweer mijn tijd om een brief te schrijven. Ik heb echt het idee dat de tijd momenteel voorbij vliegt. Misschien komt dat door alle dingen waar ik druk mee bezig ben. Gelukkig zijn dat wel allemaal leuke dingen, haha.

NaNoWriMo

Laat ik beginnen met een nieuwtje. Het is mij gelukt: ik heb NaNoWriMo gewonnen! Heerlijk om dat te kunnen zeggen. Zondag, dus 1 dag voordat het eigenlijk af moest zijn, heb ik mijn laatste woorden van de 50.000 getypt. Ik ben zelfs geëindigd op het mooie aantal van 50.558. Ruim gehaald zelfs ?… Het klinkt misschien stom, maar ik was echt zo blij als een klein kind. Nu mag ik van mijzelf een leuk nieuw boek uitkiezen. Dat had ik mijzelf als cadeautje beloofd als ik het ging redden. Niet dat ik mijzelf nou persé moet belonen, maar elk excuus om een nieuw boek uit te kunnen kopen is mooi meegenomen, toch? Hihi… Nu moet ik alleen nog gaan kiezen. Tips zijn welkom!

Verhaal van de maand

Met het einde van november, is ook een einde gekomen aan mijn eerste ‘Verhaal van de maand’. Het was voor mij echt een heel avontuur om te schrijven en volgens mij voor de lezers om te lezen. Ik heb zoveel leuke, lieve, ontroerende en enthousiaste reacties gekregen de afgelopen maand. Echt super leuk!

En nu ben ik alweer begonnen met een nieuw verhaal. Het was zo stom… Ik was zo bezig met het afsluiten van het verhaal van Lizzy, dat ik mij niet helemaal had gerealiseerd dat ik vanaf 1 december natuurlijk alweer met een nieuw verhaal zou gaan beginnen. Zaterdag was dit even stressen, maar zondag heb ik daarvoor het plot al getypt, dus nu alleen de invulling nog. Maar voor dit laatste heb ik natuurlijk ook nu weer de hulp van de lezers nodig ?.

Nieuw ‘Verhaal van de maand’ – nieuw genre?

In de maand december ga ik dus weer enthousiast met een nieuw verhaal aan de slag en neem ik de lezers mee in het verhaal van Maartje. Ik heb even zitten twijfelen over het genre, omdat ik geïnspireerd door een paar lezers eigenlijk ook wel nieuwe genres wil uitproberen. Maar aangezien ik het verhaal van december rondom het thema ‘Kerst’ wil gaan schrijven, wil ik toch bij het genre ‘feelgood’ blijven. Toch net even anders dan chicklit, waar ik in november voor ging. Niet veel, maar toch iets, haha. Waarschijnlijk ga ik mijzelf dan met het verhaal van januari eens uitdagen rond het genre ‘thriller’ of ‘detective’. Past wel lekker bij die koude wintermaand, vind je ook niet?

The Good Place

Vorige week zijn wij allebei begonnen met een nieuwe cursus over de wet van aantrekking. Inmiddels zit er dus een week op en ik vind het echt geweldig! Dank je wel dat je mij hierop gewezen hebt! Naast de geweldige inhoud van de cursus, vind ik het ook bijzonder dit avontuur met jou aan te mogen gaan.

Toen ik hieraan begon, was ik even bang dat het een beetje hetzelfde zou zijn als wat Kim Munnecom mij al via de Weightloss Mastery aan het leren is over de wet van aantrekking. Maar dat was totaal niet terecht. Ik vind het tot nu toe juist een perfecte aanvulling op elkaar. Kim en Cynthia vertellen allebei op hun eigen manier hierover. En allebei inspirerend! Ik vind het van deze cursus wel interessant dat Cynthia af en toe ook iets vertelt over hoe het nou precies zit of hoe iets werkt. Dat past mooi bij mij. Dit helpt het in mijn hoofd iets minder zweverig te maken, zoals veel mensen het zouden zeggen. Ik ben heel benieuwd hoe jij dit ziet en ervaart.

Ik ben in ieder geval heel benieuwd wat Cynthia ons nog allemaal gaat leren. Ik heb zelf heel bewust niet vooruit gekeken naar de lessen in het werkboek, zodat ik daar niet al mijn eigen invulling aan zou gaan geven. En dat bevalt tot nu toe prima.

Interview met Lianne Reijntjes

Ik heb vorige week erg genoten van jouw interview met Lianne Reijntjes. Wat gaaf om te lezen hoe zij ‘onze droom’ al werkelijk heeft gemaakt! Ik neem aan dat het tenminste ook jouw droom is om je eigen boek op deze manier uit te geven. Alhoewel jij volgens mij al aardig dichtbij gekomen bent, haha.

Het interview helpt mij ook goed bij het visualiseren van mijn droom, zoals Kim en Cynthia dat zo goed zeggen. Zoek iemand die al heeft bereikt wat jij zelf wilt bereiken, was het toch? Ik denk daarbij aan een schrijver als Jacques Vriens, die ook uit het onderwijs komt en al vreselijk veel boeken heeft geschreven. Welk kind kent hem nou niet? Of Patty van Delft, een YA Fantasy schrijfster, die na jarenlang voor de klas te hebben gestaan, nu fulltime schrijfster is. Misschien nog wat minder bekend bij het grote publiek, maar ik vermoed dat jij haar naam wel zult kennen.

Wat zij kunnen, kunnen wij toch ook?

Het mooie van dit soort voorbeelden is dat het aangeeft dat het kan. Als zij het kunnen, waarom zouden wij dit dan niet kunnen? Zij zijn niet anders dan jij en ik, behalve dat ze al echt uitgegeven zijn door uitgeverijen. En wij nog niet. En ik zeg nóg niet, want onze tijd gaat heus nog wel komen. Daar ben ik zeker van. One way or another…

In mijn visualisaties is het in ieder geval al gelukt. Even voor degenen die de cursus niet volgen… Je moet je voorstellen hoe jouw droom eruit ziet, wanneer je het hebt bereikt.

Mijn droom: ik zit aan mijn bureau en kijk door het raam naar buiten. Elke dag kan ik weer genieten van het schrijven van nieuwe verhalen op mijn eigen schrijfplek. Op de plank naast mij staan al mijn uitgegeven boeken te schitteren als pareltjes.

Dit is even de korte versie… de uitgebreide versie houd ik lekker voor mijzelf ?…

Hiermee ben ik weer aan het einde gekomen van mijn brief. Anders ga ik weer veel te lang door, haha.

Tot snel weer!

Liefs, Sandy

P.s. Als Lianne inderdaad een schrijfwedstijd gaat organiseren, doe ik zeker weten mee! Dat had je goed gedacht…

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.