Goed werk heeft tijd nodig

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief schrijft Ellen dat goed werk tijd nodig heeft.

Brief 186 – 13 februari 2024

Hey Sandy,

Momenteel is het hier volop carnaval. Niet dat ik daar aan meedoe, haha. Mijn kinderen vinden het wel leuk en genieten met volle teugen en dat is het belangrijkste.

Ik kan zo genieten van jouw veerkracht en plannen. Je bedenkt iedere keer weer iets nieuws waar je je vervolgens helemaal instort. Knap! Uiteraard heb ik, zoals altijd, met veel plezier jouw brief gelezen.

We doen het op onze manier

Wat jij in je vorige brief schreef over hoe coaches te werk gaan en hoe jij dat doet, daar kan ik me helemaal in vinden. We doen het gewoon op onze eigen manier. Toch blijft het ergens knagen dat mensen veel geld betalen om iets te horen wat (bij lang niet iedereen) niet werkt. En ja, ik heb er zelf ook geld in gestopt. Misschien is dat mijn les geweest. Dat ik het niet bij anderen hoef te zoeken en dat ik er zeker geen hopen geld voor hoef te betalen…

Chakra’s

Grappig dat jij je opnieuw in iets nieuws hebt verdiept. Het zijn inderdaad dingen die allemaal met elkaar in verbinding staan. Ik kan me voorstellen dat het je helpt om zoveel mogelijk hierover te leren om het grote geheel te kunnen overzien. Zeker met je ideeën over geuren en misschien ook edelstenen. Het lijkt op een puzzel die langzaam in elkaar begint te passen. Ik ben dan ook erg benieuwd wat je allemaal ontdekt en hoe dat bij elkaar past. Het gaat je zeker lukken om dat te leren.

Spannend nieuw project

Het ontwikkelen van een eigen carddeck lijkt me heel gaaf. Je bent in ieder geval goed op weg. Met jouw teken/ontwerpkunsten moet het zeker lukken om iets magisch te creëren. Het lijkt mij een super gaaf proces. Iets bedenken, uitwerken en vervolgens tot leven brengen. Van niets iets maken, zal ik maar zeggen. Dat verlangen heb ik overigens ook een tijdje gehad. Niet om een carddeck te ontwikkelen, maar stationery (papierwaren). Met eigen quotes en foto’s die ik gemaakt had. Het is er nooit van gekomen 😉. Maar wie weet, als iets eenmaal in je hoofd zit…

Ontwikkelingen rondom jouw manuscript

Ik was zo benieuwd hoe de ontwikkelingen rondom jouw manuscript verliepen. Het bleef alleen angstvallig stil, dus ik had de hoop een beetje opgegeven dat je er überhaupt iets over teruggekregen had. Wat tof dat ze de moeite hebben genomen om je manuscript serieus te behandelen. Dat ze het hebben gelezen en zeer gerichte feedback hebben gegeven. Daarmee kun je aan de slag. Het is een mooie vervolgstap. Het zou natuurlijk nog gaver zijn geweest als ze meteen heel enthousiast waren en direct met je aan de slag zouden gaan. Maar, dit is een heel mooi uitgangspunt. Heb je toch maar mooi voor elkaar gekregen. Top!!

Herschrijven heeft tijd nodig

De deur is zéker niet dicht. Sterker nog, het lijkt mij juist een uitnodiging om aanpassingen door te voeren en een nog beter verhaal af te leveren. Dan kunnen ze niet meer om je heen!!
Het herschrijven is en blijft een lastige klus. Tenminste, dat is mijn mening. Ik houd er niet echt van. Tenzij je heel specifieke feedback hebt gehad, waar je echt mee aan de slag kunt. Dat is wel fijn. Je weet dan in ieder geval waar in het verhaal aanpassingen moeten komen. Anders is het een beetje alsof je met losse flodders schiet, als je begrijpt wat ik bedoel 😉. Ik zeg altijd: Goed werk heeft tijd nodig.

Steeds een stapje verder

Nu je weet wat je te doen staat is het een kwestie van doorpakken. Ik hoop dat je genoeg energie over hebt om dat te kunnen doen. Misschien dat andere dingen dan even moeten wachten. Of je verdeelt je activiteiten, zodat je genoeg energie hebt om aan meerdere dingen te werken. Het is wel zo dat je nu alweer een stukje verder bent. Langzaamaan kom je dichterbij het einddoel. Ik ben heel benieuwd. Ik duim met je mee.

Scentsy

Op Instagram had ik al een en ander voorbij zien komen over je nieuwe uitdaging. Het ziet er echt leuk en goed uit. In een privé-chat had je me al wat beter geïnformeerd. Shocking dat “gewone” geurkaarsen en wax melts zo slecht voor je gezondheid zijn. Daar had ik echt geen weet van. En ik denk de meeste mensen niet, als ik eerlijk ben. Het is gewoon gezellig om je huis lekker te laten ruiken met verschillende geuren. Maar als het niet goed voor je is, moet je een ander alternatief zoeken. Jij hebt dat gevonden! 😊

Consulent

Heel cool dat jij jezelf nu consulent mag noemen. Ik ben ook erg benieuwd wat het je allemaal gaat opleveren. Het is sowieso fijn om anderen te kunnen helpen en informeren. Dat geeft een goed gevoel, vind je niet? Het filmpje dat je op Instagram had gezet, zag er super mooi en professioneel uit. Je hebt de gave om dingen rustig en duidelijk uit te leggen.

Mijn proces

De afgelopen week heb ik mijn verhaal afgemaakt en opgestuurd. Dat verhaal wat ik zou vertalen in het Engels. Het was best een klus, maar wel leuk. Zoals ik al schreef, het geeft nieuwe mogelijkheden. En inderdaad, waarom mag je niet groots dromen? Dat geeft richting en je hebt iets om naar toe te werken. Je weet maar nooit waar het toe kan leiden, nietwaar?

Verder ben ik druk met de voorbereidingen voor volgende week. Het begint nu steeds dichterbij te komen. Gelukkig heb ik al contact gehad met de andere spreekster en dat was heel fijn. Een super aardige dame die de theoretische kant van burn-outs gaat behandelen. Mijn ervaring zal ze gebruiken om de theorie te verduidelijken. Heel spannend hoe dat gaat uitpakken. Deze week zal ik maar eens aan de slag gaan om mijn verhaal in het Engels te oefenen, haha. Dat kan best nog een dingetje worden, maar komt goed!

Nou, dat was het weer voor deze week. Ik hoop dat je met plezier mijn brief hebt gelezen en de volgende keer als ik mag schrijven, zal ik alles delen over het symposium.
Voor nu kijk ik uit naar jouw brief.

Tot snel.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook en Instagram?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.