In je eigen tempo werken

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertelt Ellen over werken in je eigen tempo. Lees hieronder snel verder!

Brief 128 – 31 mei 2022

Hey Sandy,

Na een heerlijke break heb ik vorige week genoten van jouw brief en af en toe hardop gelachen tijdens het lezen ervan. Sommige dingen zijn zo herkenbaar en dat relativeert gewoon. I love it.

PLANNEN

In onze brieven hebben we het regelmatig over alles wat ons bezighoudt en waar we onze (kostbare) tijd mee vullen. Ik begrijp bijvoorbeeld niet hoe ik alle ballen hoog kon houden toen ik nog als juf werkte.

Het zal een kwestie van plannen zijn geweest, maar terugkijkend snap ik niet hoe ik het toen deed. Het voelde als vanzelfsprekend en normaal, terwijl ik nu veel bewuster mijn tijd indeel. Neemt niet weg dat ik veel bewondering voor je heb, hoe jij alles maar aanpakt en doet. Chapeau (en nu zeg ik het niet meer, want anders geloof je het straks niet meer ?).

SUCCESPLANNER

Wat goed dat je je SuccesPlanner er weer hebt bij gepakt. Helemaal super dat je onmiddellijk effect merkt. Waarschijnlijk komt dat omdat je veel bewuster gaat nadenken hoe je je tijd wilt invullen. Doe je dit niet, leef je veel meer met de waan van de dag en laat je je meeslepen door alles wat er maar op je pad komt.

Ik heb het zelf ook een week (jaja, al heel wat voor mij) geprobeerd, maar ik kon het niet opbrengen om ieder uur van de dag te weten wat ik ging doen. Ik houd nu eenmaal van vrijheid en spontane, impulsieve acties, haha.

EEN BEETJE VAN DIT, EEN BEETJE VAN DAT

Het is zo herkenbaar om alles te willen doen en daarom eigenlijk niks gedaan krijgen, of nou ja half half zeg maar. Je focus ligt dan niet op een ding, maar op meerdere en uit onderzoek is gebleken dat multitasken helemaal niet bestaat. Dat niemand meerdere dingen tegelijk kan doen.

Ergens ook een hele geruststelling vind je niet? Te weten dat het niet kan en dus ook niet hoeft. Dat je je gewoon op een ding tegelijkertijd mag richten. Liever een ding goed dan tien dingen half of niet. Maar ik snap wat je zegt. Ik heb ook vaak veel ideeën en wil ze het liefst allemaal tegelijk uitvoeren. Met een halfbakken resultaat.

TOP TWEE

Twee dingen om je op te focussen, lijkt me een reële to-do. Goed dat je kiest voor je manuscript en de online training Selflove Mastery. Bovendien zijn het dingen die je erg leuk vindt om te doen en dan kost het veel minder moeite om er mee bezig te zijn.

Ik heb voor mezelf de prioriteit om verder te gaan met Selflove Mastery en mijn stappen uit te werken die ik zet met mijn traject bij de psychologe. Dat heb ik vorige keer ook gedaan toen ik naar de psychologe ging en dat werkte erg prettig. Om alles te verwerken en een plekje te geven. Mijn hoofd zit momenteel dus vol met persoonlijke ontwikkeling en groei. Schrijven is hierdoor even op een laag pitje beland en dat is wat het is. Hoe graag ik ook anders zou willen. Forceren is niet de oplossing.

KEUZES MAKEN

Je schrijft dat je in je succesplanner ook andere taken (bezigheden) hebt geschreven, waar je uit kunt kiezen als je nog tijd over hebt in je agenda. Het geeft, denk ik, een fijn gevoel om te weten dat je ook iets anders ‘mag’ doen en niet alleen maar bezig hoeft te zijn met de twee focuspunten.

Soms is het een kwestie van keuzes maken. Zeker als je merkt dat het ene niet werkt of niet zo verloopt als je had verwacht. De vrijheid hebben om een andere keuze te maken, werkt bevrijdend. Op die manier blijft het leuk om te werken aan de dingen die je belangrijk vindt.

SELFLOVE MASTERY

Sommige opdrachten zijn lastig. Ik merk dan ook dat ik blijf hangen, uitstelgedrag vertoon of het zelfs even niet meer aankijk. Het hoort er allemaal bij. Soms is het confronterend en pijnlijk. Dingen die we liever niet willen voelen. En toch is het goed om er doorheen te breken en dingen te verwerken.

Goed dat je de brief uiteindelijk hebt geschreven. Waarschijnlijk voelde je je behoorlijk opgelucht naderhand, of niet? Ik heb die brief geschreven. Voor mijn autobiografie heb ik dit ook gedaan en het is een bevrijding om bepaalde dingen uit je hoofd (en hart) te schrijven. Hopelijk heeft het voor jou ook die uitwerking gehad.

MODULE 5 AFRONDEN

Inmiddels ben ik bij module 5 bij les 5. Ik wil deze module deze week afronden en een begin maken met module 6. Toch gek dat je ergens zo enthousiast mee begint en na een tijdje stagneert. Of misschien komt het gewoon omdat ik nu even genoeg heb aan mijn therapie.

Aan de andere kant is het een mooie aanvulling op de therapie. Uiteindelijk gaat het erom jezelf volledig te omarmen en lief te hebben. Met al je gebreken en imperfecties (hé, schreef iemand daar niet een liedje over? ?). Al met al dus een heftige periode, maar wel een waarvan ik weet dat het me verder brengt.

Zo zijn we dus allebei druk met onze eigen dingen en dat is helemaal goed. Ik ga lekker verder met de training en wens je een heel fijne week. Ik kijk uit naar jouw brief volgende week.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.