Ons nieuwe avontuur

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertelt Ellen over het nieuwe avontuur dat wij zijn aangegaan deze week.

Brief 122 – 29 maart 2022

Hey Sandy,

Ik ben blij om te lezen dat je griep voorbij is en je weer lekker aan de slag bent gegaan met je manuscript, dat overigens steeds meer vorm begint te krijgen. En hoe heerlijk om tijdens je ziek zijn inspiratie te hebben opgedaan middels Netflix, haha. Ik herken het helemaal, want tijdens mijn burn-out was Netflix mijn allerbeste vriend! ?

STAPJE VOOR STAPJE DICHTERBIJ

Ja, herschrijven is en blijft lastig. Ik vind het dan ook het minst leuke deel aan het hele schrijfproces. Er zijn best veel schrijvers die dat juist het leukste gedeelte vinden, maar dat begrijp ik dan weer niet…?

Toch is het noodzakelijk om steeds een stapje dichterbij het uitkomen van je boek te komen. En zoals ik het lees, lukt dat jou heel goed. Ik ben erg benieuwd hoe het uiteindelijke resultaat gaat zijn. Jou kennende wordt het iets geweldigs. En super stoer dat je ook aan de slag bent gegaan met illustreren (al weet ik niet zeker of je dat in een brief hebt geschreven…). Dat geeft je nog meer mogelijkheden. Tof!

EEN HEEL SPECIALE PROEFLEZER

Wat ontzettend leuk dat jouw zoon proeflezer wil zijn. Ik snap heel goed dat het voor hem een lastige keuze was. Stel je voor dat hij het niet zo leuk vindt, wat moet hij dan zeggen? Je wilt je moeder tenslotte niet afvallen.

Toch ben ik ervan overtuigd dat hij het geweldig gaat vinden. De andere proeflezers waren ook enthousiast en dat zegt wat, toch? Al snap ik ook dat je zijn mening en feedback best spannend vindt. Wie niet waagt, wie niet wint. Het kan alleen maar meevallen, hihi!

EEN NIEUW SEIZOEN

In je vorige brief schreef je dat je zoveel zin hebt in de lente. De zon die volop schijnt, de temperatuur die langzaam omhoog kruipt, nieuw leven dat ontstaat. Kortom, belofte van nieuwe dingen.

Ik ben eigenlijk een wintertype. Ik geniet van koude dagen, dagen waarop de zon wel schijnt maar dat je goed ingepakt naar buiten gaat. Heerlijk! Ook sombere, donkere dagen waarop je niets liever wilt dan binnen bij de verwarming zitten met een kop warme thee. Ik geniet daarvan. Bovendien lijkt het ook altijd of ik dan meer schrijfinspiratie heb, haha (dat heeft waarschijnlijk te maken met mijn voorkeur voor sinistere, bovennatuurlijke verhalen ?).

ONS NIEUWE AVONTUUR

Niet alleen een nieuw seizoen staat voor de deur, maar ook een nieuw avontuur. Zo leuk dat jij (last minute) hebt besloten ook mee te doen. Ja ja, we gaan samen een nieuwe online training volgen bij niemand minder dan Kim Munnecom; ‘Selflove Mastery’. Hoe leuk is dat?

Ik heb er in ieder geval heel erg veel zin in. Alle berichtgeving en podcastafleveringen die Kim online zette, zoog ik op als een spons. Ik voelde aan alles dat deze training voor mij was. Als ik eerlijk ben, denk ik dat hier voor heel veel mensen nog een heleboel winst te behalen is.

DE PRET BEGINT

Op het moment van schrijven zit ik ongeduldig te wachten, tot de eerste module van de training live gaat. Nog een paar uurtjes wachten en we kunnen aan de slag. Ik weet niet of jij ook al in de startblokken zit, maar ik vermoed van wel ?

Een nieuwe training, een nieuw avontuur en nieuwe groeimogelijkheden, wat wil een mens nog meer? Ik zal eerlijk bekennen dat ik het best een investering vond. Aan de andere kant is het ook oké om in jezelf te investeren. Als je er de rest van je leven profijt van hebt, waarom zou je het dan niet doen?

VERWACHTINGEN?

Ik ben heel benieuwd met welke verwachting jij in de training stapt? Wat hoop jij er voor jezelf uit te halen? Ik ben heel benieuwd of ik bepaalde belemmerende overtuigingen kan shiften. Dingen die me al lang dwarszitten maar waar ik blijkbaar geen afstand van kan nemen.

Dat vind ik ook altijd zo fijn aan het volgen van een training of cursus. De verwachting die in de lucht hangt. Een kans om jezelf te ontwikkelen en te groeien als mens. Het kan je zoveel moois opleveren en dat voel ik ook bij deze training. Een start om anders naar jezelf te kijken. Om dingen opnieuw te leren en voorgoed te veranderen.

LET’S DO THIS

Nu we dit avontuur allebei aangaan, hebben we weer een overeenkomst. Iets wat ons met elkaar verbindt en dat is heel fijn. We kunnen elkaar stimuleren en oppeppen. Elkaar op de hoogte houden van onze ontwikkelingen. Kijken wat het ons gaat brengen.

Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en jij, denk ik, ook. Ik kan alleen maar zeggen: ‘LET’S DO THIS’.
Laten we er een geweldig avontuur van maken.

Ik wens je een heel fijne week en spreek je snel.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.