Schrijfplezier

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik Ellen dat ik mijn schrijfplezier weer heb gevonden!

Brief 147 – 13 december 2022

Hoi Ellen,

Natuurlijk heb ik vorige week weer genoten van jouw brief. Wat blijft dat toch leuk elke keer. Ik hoop dat jij deze brief ook weer leuk zult vinden.

Je hebt alles al in je!

Ik moest hard lachen toen ik las dat je vorige week schreef dat je zou willen dat boekpromotie op magische wijze gebeurt. Dat zou echt geweldig zijn, als dat zou kunnen. Maar helaas werkt dat niet zo – het leven is geen fantasy verhaal. Over het algemeen is dat maar goed ook trouwens, haha.

Daarom is die uitspraak van Kim (die zij ook weer ergens had gelezen) ook zo mooi: All I wanna be, is already in me! Of zoals jij hem vertaalde: je hebt alles al in je! En zo is het ook.

Op jouw eigen manier

Als alles wat je nodig hebt al in je zit, dan hoef je dus ook niet jezelf te veranderen. Het is prima om het op jouw manier te doen. Sterker nog, en Kim benadrukt dit ook altijd, het is juist ook goed om het op jouw manier te doen. Ga niet het kunstje van iemand nadoen als dit niet bij jou past, want dit houd je toch niet vol. Als je de dingen doet, zoals jij dat zelf fijn vindt, dan is het leuk en makkelijk.

Oké, makkelijker gezegd dan gedaan in veel gevallen – zoals bij boekpromotie 😉 – maar ik geloof daar ook echt in. En als het dan, zoals jij vorige week ook aangaf, via een omweg gaat, dan gaat het lekker via een omweg. Elk stapje dichter naar je doel is er eentje. En zo komen wij er ook echt wel, alleen duurt het misschien wat langer…

Mijn oliën

Jij vertelde dat jij die ‘salesy’ berichten van andere mensen ook wel eens langs ziet komen op social media. Mensen die oliën verkopen via hun account. Ik snap dat jij dat een piramide-achtige structuur vindt en ergens lijkt dat inderdaad ook wel zo. Het is ook de reden dat ik er in de eerste instantie ver bij uit de buurt wilde blijven. Ik heb zelfs uitgezocht wat men over dit soort bedrijven zegt – je kent mij inmiddels wel een beetje 😉 – en ze noemen het multi-level marketing.

Toch wilde ik door de goede verhalen de olie wel eens uitproberen en ik ben zeer tevreden. Het is echt goede kwaliteit en ik gebruik het momenteel dagelijks op allerlei manieren. En dat deel ik graag op mijn olie-account. Mocht ik gaan besluiten te gaan verkopen, dan ga ik dat ook echt op mijn eigen manier doen. Dan zal het niet actief werven van klanten gaan worden – dat past namelijk totaal niet bij mij – maar meer in de vorm van: je kunt iets via mij meebestellen of via mij een eigen account aanmaken. Zoiets… En als ik op die manier wat extra punten kan sparen (wat ik nu ook al doe) en daarmee dingen met korting kan kopen, is dat leuk meegenomen.

Verhaal van de maand

Inmiddels zijn we alweer bijna halverwege de maand december en daarmee dus ook weer bijna halverwege mijn “Verhaal van de maand”. Ik vertelde al in een eerdere brief over het idee om er daadwerkelijk weer eentje te gaan schrijven en jij schreef vorige week dat je nu lekker meeleest elke dag. Leuk om te horen!

Zoals je weet zat ik een beetje in een schrijfdipje, door allerlei andere dingen had ik er minder tijd en energie voor. Je vroeg het vorige week al even in jouw brief en nee, mijn energielevel is nog steeds niet zoals het was. Ik moet dus goed blijven kijken wat ik wel en niet doe. Ik merkte dat schrijven zo’n ding was dat ik even niet meer deed. En daar baalde ik van, want ik vind het zo leuk om te doen. Maar door de fase waarin ik nu met mijn manuscript zit – de herschrijffase die ik het minst leuk vind – gaf dit gewoon niet de energie die ik normaal van schrijven krijg.

Schrijfplezier en schrijfritme

Ik kan gelukkig zeggen dat ik door mijn “Verhaal van de maand” nu weer in een schrijfritme zit. Ik moet tenslotte elke dag een stukje plaatsen en dit helpt mij enorm met weer in een ritme komen en blijven.

Daarnaast heb ik ook weer mijn schrijfplezier teruggevonden. Door het genre wat ik heb gekozen – feelgood – heb ik het mij ook niet te moeilijk gemaakt. Ik ben gewoon een gezellig kerstverhaal aan het schrijven over Daisy met een gezonde dosis liefde erin verwerkt. Het is superleuk om elke dag de reacties van de lezers te zien. Die geven mij de boost om verder te schrijven en dragen zeker bij aan mijn schrijfplezier.

Volgende “Verhaal van de maand”

Ik heb met mijzelf afgesproken dat ik er hierna in ieder geval nog één ga schrijven. Wel zal ik minstens een maandje pauze houden, omdat vorige keer het elke dag moeten plaatsen van een stukje, mij – naast mijn energielevel – ging opbreken. Daarom zal het waarschijnlijk februari en anders maart worden dat ik mijn volgende verhaal ga maken. En wie weet, misschien plan ik er op die manier nog wel een paar in 2023, met steeds een pauze ertussen. Je weet het maar nooit.

Tot zover deze brief! Nu ga ik snel weer verder met mijn verhaal van Daisy 😉…

Tot snel!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto van Unsplash

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.