ideeën om over te bloggen

Eens in de zoveel tijd kom je iemand tegen die hetzelfde pad bewandelt. Het is dan erg mooi dat je samen op avontuur kunt gaan. In dit geval op schrijfavontuur. Op een aparte pagina op deze website kun je lezen over de schrijfavonturen die ik samen met Ellen beleef. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Dit keer vertel ik over de wondere wereld die bloggen heet. Het is een reactie op Ellens vorige brief.

Brief 32 – 28 januari 2020

Hoi Ellen,

Wat grappig om te lezen dat je zo ongeduldig wordt als je op mijn brief wacht en dat bedoel ik niet gemeen hoor. Ik weet echter dat jij erg veel geduld moet hebben, omdat ik mijn brief altijd op tijd, maar op het laatste nippertje opstuur. Toen ik jouw vorige brief las, had ik mij voorgenomen om je deze keer niet zo lang te laten wachten. Is alleen niet echt gelukt, sorry! Iets met de eigenschap van ‘dingen op het laatste moment doen’…

De wondere wereld die bloggen heet

Zoals jij in jouw brief al vertelde, zijn we allebei bezig (geweest – het is nu afgelopen) met een blog challenge. Het leek mij een goede manier om mijn blog de boost te geven die deze challenge beloofde. De afgelopen twee weken hebben we elke dag een artikel gekregen met daarin een heleboel informatie. Ook stond daar elke keer aan het einde een opdracht bij, die met deze info te maken had. Inmiddels heb ik een hoop dingen gelezen en geleerd. En dingen die ik eigenlijk wel al wist, hebben weer even de aandacht gekregen. De komende tijd heb ik nog genoeg te doen en te verbeteren aan mijn website en blogstrategie. Klinkt dat herkenbaar?

Nieuwe onderwerpen om over te bloggen

Ik moest laatst innerlijk grinniken toen ik een post van jou langs zag komen op de social media. Jij vroeg aan mensen welke onderwerpen ze graag zouden zien terugkomen in jouw blogposts. Dat wekte natuurlijk gelijk ook mijn interesse, want ik ben ook altijd op zoek naar inspiratie voor nieuwe blogberichten. Heb je daar eigenlijk nog goede ideeën uit gekregen?

Zelf probeer ik ook mijn ogen en oren open te houden als ik bijvoorbeeld ergens ben. Wie weet welke ideeën er dan in je opkomen… Ik heb zelfs sinds kort een mini-notitieboekje in mijn tas zitten, waar ik dit soort dingen dan ook in kwijt zou kunnen. Tot nu toe is hij trouwens nog verdacht leeg, haha. Ik merk dat ik toch nog steeds veel in mijn telefoon noteer in de app die ik speciaal voor het bloggen erop heb gezet. Ach, het maakt ook eigenlijk niet uit waar het staat. Als ik maar nieuwe ideeën blijf krijgen. Toch?

Dingen waar andere bloggers over bloggen

Sinds ik een website en een blog heb, ben ik ook erg nieuwsgierig naar andere bloggers en de onderwerpen die zij behandelen. Het onderwerp waar wij over bloggen – het schrijfproces – is niet zo’n veel voorkomend onderwerp en dat vind ik wel erg jammer. De bloggers die daar dan wel over bloggen, lees ik graag. Ik heb mijzelf regelmatig afgevraagd, waarom ik zo’n lastig onderwerp heb gekozen, maar kom elke keer weer tot de conclusie dat ik ook echt niet ergens anders over wil bloggen. Er zijn al genoeg mama-bloggers, travel-bloggers, lifestyle-bloggers, enz. Waar er nog niet genoeg van zijn, en ik mijn ogen ook nooit genoeg van kúnnen zijn, zijn… Ja, hoe heten wij eigenlijk… schrijf-bloggers? Klinkt niet logisch, maar je snapt wat ik bedoel. Dat betekent in ieder geval dat er voor ons een speciaal plekje in de bloggerswereld is.

Soms lees ik een blog waarvan ik denk, hé dat is een leuk onderwerp, en dan onthoud ik dat. Niet dat ik dingen overneem of ideeën in wil pikken, maar het kan wel inspiratie geven voor een eigen blogbericht over hetzelfde of eenzelfde soort onderwerp. Zo heb ik een keer een blogpost geschreven waarin ik antwoord gaf op 10 tea topics en daar heb ik hele leuke reacties op gekregen. Dit jaar staat hij nog een keer op de planning, omdat ik het zo leuk vond en in de tussentijd ook weer zoveel leuke nieuwe vragen in mijn theezakjes vond. Wordt vervolgd…

Hoe bedenk jij waarover je wilt bloggen?

Hoe doe jij dat eigenlijk? Waar haal jij je inspiratie vandaan? Buiten natuurlijk de vraag die je onlangs stelde op de social media. Wat ik wel erg slim vond trouwens, hihi. Wie weet geven jouw tips op deze vragen mij wel weer nieuwe ideeën. Niet dat ik om ideeën verlegen zit hoor, gelukkig heb ik nog een heel lijstje te gaan. Als ik echter naar bloggers kijk die al heel wat langer bloggen, kan ik alleen maar bewondering hebben voor het feit dat zij na al die jaren nog steeds nieuwe dingen kunnen verzinnen. Ik kan alleen maar hopen dat dit voor mij ook het geval is.

Boekrecensies

Een onderwerp waar ik graag over blog zijn boeken. Afgelopen jaar heb ik al een aantal boekrecensies op mijn website gezet en mijn plan is om daar dit jaar een heel aantal bij te plaatsen. Het is voor mij een motivatie om boeken te gaan lezen en ik merk dat ik zelf ook op zoek ga naar recensies als ik wil weten of iets een goed boek is. Hopelijk vinden mijn lezers het leuk om deze recensies te lezen en hebben ze er wat aan. Dat laatste is natuurlijk helemaal leuk.

Zo ben ik alweer aan het einde gekomen van mijn brief. Hopelijk vond je het weer leuk om te lezen en is je geduld beloond ? …

Tot snel weer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.