update op schrijfgebied

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief geeft Ellen een update op onder andere schrijfgebied.

Brief 138 – 4 oktober 2022

Hey Sandy,

Blij om te lezen dat jij weer van mijn brief hebt genoten. Ik denk dat dat ook de belangrijkste reden is waarom we al zo lang brieven schrijven naar elkaar. Omdat we het gewoon heel leuk vinden om op de hoogte te zijn en blijven van elkaars (schrijf)avonturen. Om met gelijkgestemden te brainstormen over gedeelde passies.

BLIJVEN LOPEN

Rowwen Hèze schreef een toepasselijk liedje dat ‘Blieve loepe’ heet (blijven lopen in Nederlands 😉). Als je blijft gaan en kleine stapjes zet, kom je een heel eind. Dan haal je uiteindelijk de eindstreep. Zo werkt dat met jouw manuscript ook.

Al doe je iedere week maar een paar zinnen, als je het lang genoeg volhoudt, komt het af. Ik weet dat je het misschien liever anders had gezien, maar het is wat het is. Kanttekening: ik heb een manuscript waar ik al meer dan zes jaar mee bezig ben en dat nog steeds niet voltooid is (ik bedoel maar 😊).

DOEN WAT GOED VOELT

Het belangrijkste is om te luisteren naar je onderbuikgevoel (je intuïtie). Dat geeft je in waar je op dat moment het meeste behoefte aan hebt. Nu is dat bij jou alles leren over en bezig zijn met etherische oliën. En daarin herken ik me zo in jou. Ik kan ook echt helemaal ergens in opgaan en na een tijdje weer een nieuwe passie ontdekken.

Zolang je doet waar je je goed bij voelt, kan het niet “fout” zijn. Ik probeer dat steeds beter toe te passen, al lukt me dat nog niet altijd, hoor. Soms vind ik ook dat ik eerst iets moet afmaken, voordat ik weer aan iets nieuws begin.

VAN LEREN KRIJG JE ENERGIE

Het is wel zo dat je energie krijgt van dingen leren. Je horizon verbreden, jezelf ontwikkelen, nieuwe stof tot je nemen. Het is iets waar ik erg blij van word en jij volgens mij ook. Het geeft je het gevoel dat je verder komt, dat je niet stilstaat.

Jaren terug hoefde dat voor mij niet. Ik wilde liever dat alles bleef zoals het was. Dat was makkelijk en vooral overzichtelijk. Achteraf begrijp ik dat ik geen ruimte had om mezelf te ontwikkelen. Ik was te druk bezig met overleven en had geen energie om nieuwe dingen te leren. Hoe anders is dat nu. Ik ben er in ieder geval erg dankbaar voor dat ik het nu op deze manier ervaar en bekijk. Een echte verrijking.

SCHRIJFINSPIRATIE

Ik heb ook weleens dat er gewoon niets komt als ik wil beginnen aan een verhaal. Heel vervelend. Ooit denk ik: ik hoop niet dat dit een teken is, dat ik op de verkeerde weg ben. Maar die gedachte druk ik snel weg. Je kunt periodes hebben waarin het even niet zo wil vlotten en dat is helemaal oké.

Vaak ga ik dan naar buiten, de natuur in met een lekker muziekje in mijn oren. Ik concentreer me dan op het verhaal en meestal komen er (niet altijd op dat moment, soms een dag of wat later) vanzelf ideeën. Bijzonder hoe dat werkt. Het werkt overigens niet altijd zo. Het kan voorkomen dat je gewoon geen leuk verhaal kunt bedenken. Helaas pindakaas. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, toch?

VRIENDEN OP AFSTAND

Ik herken wat je zegt over vrienden op afstand. Het is niet altijd handig of makkelijk om een vriendschap op afstand te onderhouden. Zeker niet wanneer je iemand graag een hart onder de riem wil steken als het even wat minder gaat.

Jouw berichtjes toen het even niet zo lekker ging, heb ik erg gewaardeerd en ze deden me heel goed. Ook al was je er niet letterlijk, toch voelde het wel zo. Wat een geluk dat we dat tegenwoordig kunnen via internet en social media (een van de weinige voordelen, haha).

ZELFLIEFDE

Ik vind het stiekem een hele opluchting om te lezen dat jij precies hetzelfde ervaart wat betreft de Selflove Mastery. Zoals je schreef, we pakken het gewoon weer op als we er behoefte aan hebben en er weer aan toe zijn. Voor nu hebben we even andere prioriteiten en dat is prima.

Het getuigt juist van zelfliefde om jezelf toestemming te geven dingen even op z’n beloop te laten en later weer op te pikken. Daar is niets mis mee. Ik hoop alleen wel dat ik het ook nog wel echt ga doen, want dat is nog even de vraag, hihi…
Ik heb trouwens de business cursus van Cynthia niet aangeschaft. Heb voorlopig wel even genoeg aan mijn hoofd. Heb jij die wel gekocht? (of stond je niet op de wachtlijst?)

Nou, dat was het weer voor vandaag. Ik ga maar weer eens verder met mijn opleiding ervaringsdeskundige. Inmiddels ben ik aanbeland bij module 5. Het gaat lekker! Succes en vooral veel plezier met alles wat jij deze week gaat doen en ik kijk, uiteraard, weer uit naar je antwoord. Tot snel.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto van Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.