Gelezen boeken in de boekenmaand januari 2020

Nieuw jaar – nieuwe ideeën. Het lijkt mij leuk om aan het einde van de maand een korte samenvatting te geven over deze boekenmaand. Ik vertel je welke boeken ik de afgelopen maand gelezen heb en andere dingen die ik heb gedaan of beleefd op boekengebied.

Gelezen boeken in deze boekenmaand

Ik heb drie boeken (uit)gelezen deze maand. Het is een goed begin voor de Hebban reading challenge 2020. Nog maar 17 te gaan!

Boekenmaand boek 1: Wat de zee vertelt – Julia Drake

Begin dit jaar kwam ik een leesclub tegen op Instagram. Zelf had ik mij voorgenomen om dit jaar eens mee te gaan doen met een leesclub, dus dat kwam goed uit. Het eerste boek wat zij dit jaar gingen behandelen was Wat de zee vertelt. Na het lezen van de flaptekst was ik erg nieuwsgierig en ik besloot mee te gaan doen met de leesclub. Ik vond het erg leuk om mee te doen en aan het einde heb ik een recensie geschreven over het boek. Deze recensie is terug te lezen op mijn website.

Boekenmaand boek 2: Weigevoel – Cindy Pieterse

Toen ik het vorige boek bijna uit had, kwam ik een nieuwe leesclub tegen. Dit keer was dat via Hebban. De kaft van Weigevoel maakte mij al erg nieuwsgierig en na het lezen van de flaptekst, wilde ik het boek graag lezen. Ik had mijzelf via de website opgegeven voor deze leesclub en ik had mazzel: ik mocht meedoen en kreeg het boek thuisgestuurd. Inmiddels heb ik het boek dus uit en kan ik zeggen dat hij erg leuk is. Een uitgebreide recensie moet ik nog maken en die is dan ook op deze website terug te lezen. Voor nu ben ik nog druk bezig met mijn mede-leesclubgenoten (is dat het goede woord???) met het beantwoorden van allerlei vragen. Het is grappig en interessant om te lezen hoe anderen het boek ervaren hebben.

Boekenmaand boek 3: Harry Potter en de gevangene van Azkaban – J.K. Rowling

Dit boek, Harry Potter en de gevangene van Azkaban, heb ik voorgelezen aan mijn oudste zoon. Net als zijn moeder, een grote Harry Potter-fan. De boeken zijn nog wat lastig om zelf te lezen, dus daarom lees ik ze voor. Natuurlijk was ik hier in 2019 al mee begonnen. Inmiddels zijn we overgestapt op deel 4 in deze reeks: de Vuurbeker. Ik lees elke avond natuurlijk maar een klein stukje voor, dus voorlopig ga je deze nog niet tegenkomen in uitgelezen boeken, maar dat geeft niet. Tot die tijd geniet ik samen met Leon van de nieuwe avonturen van Harry Potter en probeer ondertussen mijzelf in te houden om niet te veel te verklappen, hihi.

Gelezen boeken in de boekenmaand januari 2020

Extra activiteit in deze boekenmaand

Ik heb de afgelopen maand meegedaan met de Kinderboekenchallenge van Uitgeverij Lemniscaat.

Eigenlijk wilde ik alle boeken in deze blogpost erbij vertellen en laten zien, maar dit bleek toch nog een heel verhaal te worden. Hiervoor verwijs ik dan ook graag naar de blogpost over De Kinderboekenchallenge.

Welke boeken kun je bij de volgende boekenmaand verwachten?

Natuurlijk ben ik alweer bezig met nieuwe boeken lezen.

Zo ben ik de jongens aan het voorlezen uit De Kerstmisaurus en die verwacht ik komende maand wel uit te hebben.

Leon ben ik dus aan het voorlezen uit deel 4 van Harry Potter, maar voorlopig is die nog niet uit.

Zelf ben ik nog steeds bezig in deel 3 van De Zeven Zussen: Storm. Inmiddels ben ik daar al een tijdje in bezig, dus ik verwacht dat ik hem uit zal lezen. We gaan het zien de komende maand.

En jij?

Welke boeken heb jij gelezen in januari? En wat vond je ervan? Laat het mij hieronder in de reacties weten. Ik ben dol op nieuwe ideeën…

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto‘s

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.