Nieuwe boeken!

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik Ellen onder andere over de nieuwe boeken die ik met mijn jongens heb gekocht.

Brief 139 – 11 oktober 2022

Hoi Ellen,

Wat was het weer leuk om jouw brief te lezen! Waarschijnlijk val ik erg in herhaling, maar dat geeft niet, toch?

Blijven lopen

Jij schreef vorige keer over het toepasselijke liedje van Rowwen Hèze; ‘Blieve loepe’. Het is inderdaad erg passend bij het schrijfavontuur rondom mijn manuscript. En ook wel een geruststellende gedachte… Met kleine stapjes kom ik er ook wel. Elk stapje is er eentje, zullen we maar zeggen.

Stiekem moest ik wel een beetje lachen toen jij mij geruststelde met de opmerking dat jij een manuscript hebt waar je nu al meer dan zes jaar mee bezig bent en dat nog niet af is. Aan dit manuscript ben ik namelijk al iets meer dan zeven jaar bezig, haha. Maar ik waardeer je poging om mij gerust te stellen 😉…

Druk bezig met nieuwe dingen leren

Om aan te sluiten bij jouw brief: ik krijg ook veel energie van het leren van nieuwe dingen. In mijn geval gaat het natuurlijk momenteel over etherische oliën. Ik merk dat ik zoveel mogelijk informatie opzoek en gewoon alles wil weten. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat ik inmiddels weer een stapje verder ben gekomen in mijn opleiding aromatherapie. Daarnaast heb ik een nieuwe aromatherapie-bijbel gekocht voor mijzelf: Aromecum. Een boek van ruim 650 bladzijdes vol met informatie over etherische oliën. Kun je je voorstellen hoeveel ik daarvan kan leren?  

Ze zeggen niet voor niets: je bent nooit te oud om te leren. Waar ik er vroeger niet aan moest denken om nieuwe studies of opleidingen te doen – ik was dolblij dat ik eindelijk klaar was met “naar school gaan” (en toen werd ik juf 😉) – kan ik er nu echt van genieten. En jij ook, weet ik. Grappig hoe dat soort dingen lopen.

Nog een nieuwe cursus?

Jij vroeg vorige week of ik de business cursus van Cynthia Houben heb aangeschaft. Het antwoord: nee. Ik zag hem inderdaad wel langskomen, omdat ik nog steeds in de Facebook-groep van ‘The Good Place’ zit, maar ik stond niet op de wachtlijst. Dit onderwerp is wel iets waar ik ook graag meer over wil leren, maar voor nu ben ik met genoeg cursussen of opleidingen bezig. Het is niet verstandig om er nog eentje bij te gaan doen. Ik heb met mijzelf afgesproken, dat ik eerst ga afmaken wat nog niet af is. En dan mag het weer 😉…

Daarnaast vond ik ‘The Good Place’ wel leuk, maar nou ook weer niet zo kwalitatief goed dat ik er zo’n bedrag voor zou neerleggen als ze voor deze nieuwe cursus vraagt. Misschien dat het niveau en de kwaliteit wel anders is hoor, maar dat bij elkaar maakte dat ik deze even oversla.

Kinderboekenweek

Het is je misschien niet ontgaan, maar het is momenteel weer Kinderboekenweek. Als juf, moeder en kinderboekenschrijver (oké, kinderverhalenschrijver tot nu toe) vind ik dit een heerlijke periode. Het feit dat er net dat beetje extra aandacht naar het lezen van boeken gaat, is gewoon superfijn. Ooit hoop ik dat er kinderen zullen zijn die in deze periode een boek van mij zullen uitkiezen als dit mag van hun ouders.

Wij hebben namelijk altijd de traditie dat de jongens nieuwe boeken cadeau krijgen in de Kinderboekenweek. Hiervoor gaan we ook daadwerkelijk naar de boekwinkel i.p.v. online. Zo steunen we ook de lokale winkel. En van elk verkocht boek, in diezelfde lokale winkel, gaat een percentage van het bedrag naar de school waar ik werk (en waar mijn kinderen zelf op zitten). Daarvoor mag school dan weer nieuwe boeken uitkiezen. Een prachtige win-win-situatie!

Nieuwe boeken

Gisteren was het zover. Ik ben met mijn jongens boeken wezen kopen. Jammer genoeg hadden ze niet het boek dat mijn oudste graag wilde hebben, dus die hebben we alsnog online moeten bestellen. Mijn jongste heeft wel wat uitgekozen. Zo’n heerlijk educatief boek, maar dan wel heel leuk geschreven. Ik twijfelde nog een beetje of hij er niet te jong voor is, en dat doe ik nog steeds, maar hij is gisteren wel al gelijk begonnen met lezen/kijken. Ze hadden er nog een ander deel van en die heb ik ook gelijk maar meegenomen. Ik denk namelijk dat mijn oudste hier ook van gaat smullen. Het was stiekem zijn tip voor zijn broertje. Iets met voorbedachte raden ofzo 😉… Het gaat om de boeken op de foto: Adams Anatomie en Adams Wonderlijke Apotheek.

Ach, het maakt mij niet zoveel uit. Ik kan er gewoon zo van genieten dat mijn jongens van lezen houden. Welke ouder wil dat nou niet?

Schrijfwedstrijd

Nog even een update over de schrijfwedstrijd. De deadline is over drie dagen en tot op heden is er nog geen verhaal op het digitale papier terechtgekomen. Dus, tenzij er vandaag of morgen opeens een geweldig idee mijn hoofd in kruipt, denk ik niet dat het nog wat gaat worden. Ach, het is was het is. Er zullen nog genoeg andere schrijfwedstrijden komen. Ja, toch?

Tot zover weer mijn update van vandaag.

Tot snel weer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.