We're back

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertelt Ellen over haar zomer en ook haar verhaal wat zegt: ‘We’re back!’

Brief 170 – 12 september 2023

Hey Sandy,

Wat was het fijn om weer een brief van je te mogen ontvangen en wat leek het alweer lang geleden (wat natuurlijk ook zo was, haha). Zo in de zomer vergeet je soms even alle dingen waar je voor de vakantie mee bezig was. Althans dat geldt voor mij in ieder geval.

Uitgerust terug

Jullie vakantie klinkt echt top. Heerlijk als je zo met het gezin kunt genieten van een paar weekjes rust. Helemaal als iedereen aan zijn trekken komt en je veel leuke dingen kunt ondernemen. Wat een luxe eigenlijk, hè? Dat we in de gelegenheid zijn om lekker met het gezin weg te gaan. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor, want het is niet vanzelfsprekend (zeker niet in deze dure tijden).

Lego avontuur

Jij hebt twee jongens die gek zijn van lego. Wij hebben een zoon die niet echt veel met lego gespeeld heeft. Grappig om te lezen hoe jullie er helemaal in opgaan en hoe enthousiast jullie ook nog na het bezoek aan Legoland en Lego House zijn. Mooi! Als je een gezamenlijke interesse hebt en die met elkaar kunt delen, beleef je er volgens mij nog meer plezier aan. En dat is natuurlijk ook de bedoeling van een vakantie.

Nieuwe plannen

Op jouw social media zag ik al van alles voorbij komen. Je bent heel ambitieus mag ik wel concluderen. Dat past ook wel bij jou. Je gaat er helemaal voor. Het komt dan ook vast heel goed uit dat je nu wat minder bent gaan werken, zodat je je met volle focus kunt richten op al die plannen.

Sandy’s Creaties

Ik herken mezelf heel erg in jou wat betreft het bedenken en uitvoeren van plannen. Zo ben ik zelf al jaren op zoek om mijn passies met elkaar te verbinden en er op die manier een verdienmodel van te kunnen maken. Ik bedoel, allemaal leuk en aardig zo creatief bezig zijn, maar het zou toch wel te gek zijn als het ook iets opleverde. Al is het maar een beetje waardering voor alle tijd en energie die je erin stopt. Ik vind de naam die je voor al je creatieve maaksels hebt bedacht heel goed passen. Het voegt alle onderdelen mooi samen. Ook je instagramlook is heel mooi. Goed bezig.

Cursus

Jij bent weer aan een nieuwe cursus begonnen. Misschien heb je het al gezien, maar ook ik ben weer aan het studeren geslagen, hihi. Dit keer voor gezondheidscoach. Ook dit hebben we gemeen. Opzuigen van nieuwe kennis en informatie om dit vervolgens te kunnen inzetten. Ik ben benieuwd wat deze cursus van Marion je brengt. Ze is heel enthousiast en succesvol. Ik heb haar een keer ontmoet bij een netwerkbijeenkomst die ze toen nog met Rosa organiseerde (Los & Lippig). Je krijgt er gelijk goede zin en energie van. Waarschijnlijk zul je me in een volgende brief op de hoogte houden van je vorderingen.

Schrijven in de vakantie

Ja, ik was inderdaad heel nieuwsgierig naar je manuscript. Zou het inmiddels verstuurd zijn naar die ene uitgever (waar je je idee bij hebt gepitcht?). Aangezien ik in de vakantie geen appje van je had gekregen, had ik al bedacht dat je nog niet zover was. Wel super knap dat je in de vakantie fanatiek met de laatste puntjes op de ‘i’ bent bezig geweest. Dat vergt echt discipline. De laatste loodjes wegen echt het zwaarst. En nu maar hopen en bidden dat het een verhaal met een goede afloop wordt.

Human design

Je schreef als laatste nog een alinea over Human Design. Ja, dat ken ik zeker. Ik vind dat namelijk ook heel interessant. Al begrijp ik er jammer genoeg niet heel veel van. Het aflezen van je kaart is nog niet zo makkelijk. Het heeft best wat raakvlakken met de wet van aantrekking al vind ik dit een stuk concreter. Ik snap in ieder geval helemaal waarom het jou ook interesseert. Wéér iets wat we gemeen hebben, hihi. De lijst met overeenkomsten wordt almaar langer. 😉

Mijn avonturen

Waarschijnlijk heb je via social media meegekregen dat ik in mijn vakantie twee leuke berichtjes heb gehad. Twee van mijn verhalen (die ik had ingeleverd voor schrijfwedstrijden) hebben het gehaald tot plaatsing in de verhalenbundels “Het Strand” en “Verraad”. Uiteraard ben ik daar super trots op en heel blij mee. Van de vier wedstrijden waar ik aan heb meegedaan, is de helft succesvol gebleken. Een mooi eindresultaat dus. Het smaakt naar meer. Ik heb nog een verhaal klaar liggen, een ander verhaal (een YA sprookje) komt binnenkort online en ik werk ook nog aan mijn AIW feelgoodverhaal voor de verhalenbundel over Alice in Wonderland. Daar ben ik de komende tijd nog even zoet mee, hihi.

Andere dingen

Verder ben ik lekker druk met het opnemen van mijn podcast en gaan Henk en ik weer een nieuwe vorm uitproberen. Vanavond (ik schrijf deze brief maandag 11 september) is de eerste live opname van onze rubriek Henk en Ellen in gesprek met publiek dat ook actief wordt betrokken bij het tweede gedeelte van deze avond. Daar heb ik heel veel zin in. Hopelijk komen er een aantal mensen, want het is natuurlijk nog steeds bloedheet… We shall see. Ik laat je weten hoe de avond verlopen is.

Zo zijn er altijd dingen die ontstaan en waar ik in mee beweeg. Soms betekent dat meer bezig zijn met schrijven, dan weer met podcasten of met het leren van nieuwe dingen. Kortom, er is weer genoeg te doen. Vervelen komt niet (meer) in mijn woordenboek voor.

Ik kijk uit naar jouw volgende brief, want ik ben erg benieuwd of het je gelukt is om je manuscript op te sturen naar de uitgever. Succes!!!

Tot de volgende keer.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.