boekenverzameling

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertelt Ellen onder andere over haar boekenverzameling.

Brief 140 – 25 oktober 2022

Hey Sandy,

Na een korte break zijn we weer terug en is het aan mij om een nieuwe brief te schrijven. Zoals altijd was het lezen van jouw vorige brief wederom een feestje.

VAKANTIE

Ik hoop dat jij en je gezin genoten hebben van een heerlijke vakantie in Limburg. Op social media heb ik wat dingen gelezen (o.a. je bezoekje aan de edelstenen winkel (waar wij altijd langs komen als we naar de bioscoop gaan, dus ik weet precies welk winkeltje dat is 😉)), dus ik weet zeker dat het fijn weekje is geweest.

Helaas was onze vakantie niet zo geslaagd. Beter gezegd: er was helemaal geen vakantie. Door een staking van het securitypersoneel op het vliegveld Brussel Charleroi konden we onze vlucht niet halen en kwam er een vroegtijdig einde aan ons tripje. Heel vervelend, maar het is wat het is. Soms lopen dingen anders dan verwacht en kun je dat het beste accepteren in plaats van erin te blijven hangen. Maar leuk is anders…

SCHRIJFWEDSTRIJD

Wat jammer dat het niet meer gelukt is om een verhaal te bedenken en uit te werken voor de schrijfwedstrijd. Zoals je zelf al aangeeft, er zullen vast nog meer leuke kansen komen. Het werkt pas als je een goed idee hebt en niet geforceerd aan de slag gaat. Dat heb ik het afgelopen jaar gedaan en kijk wat me dat heeft opgeleverd 😊.

Ik heb één verhaal ingeleverd voor een schrijfwedstrijd en daar houd ik het bij. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik me in het nieuwe jaar volledig wil richten op het eindelijk afkrijgen van mijn verhaal (ja dat ene waar ik al zes jaar mee bezig ben…). Dat voornemen heb ik vaker gehad, maar dit keer wil het echt waarmaken. Fingers crossed.

BOEKENWURMEN

Wat leuk om te lezen dat jij en je jongens samen op boekentocht gaan en dat ze allebei een mooi boek mogen uitzoeken rond de Kinderboekenweek. Een leuke traditie. Helaas gaat die vlieger hier niet op, al moet ik zeggen dat Yfke wel heel erg van lezen houdt. Is er tenminste eentje die mijn passie deelt 😉.

Ik vind het een goed idee om ze zelf hun eigen boek te laten uitzoeken, dan heb je de meeste kans dat ze enthousiast zijn en met veel plezier gaan lezen. Dat hoef ik jou niet uit te leggen, als juf, haha…

VEEL BOEKEN

Ik houd enorm van boeken. Het is alleen zo jammer dat ze zoveel plaats innemen en dat veel boeken ook best prijzig zijn. Gelukkig heb ik een leuke site ontdekt waar ze boekpartijen verkopen. Oké, het kan zijn dat er een kleine beschadiging te zien is of dat het niet het nieuwste van het nieuwste boek is, maar dat maakt mij niet zoveel uit. Misschien heb ik je die tip al weleens aan de hand gedaan: de boekenkraam.

Je kunt je vast wel voorstellen dat mijn boekenverzameling langzaamaan een beetje uit de hand begint te lopen. Ik droom dan ook van zo’n gave boekenwand in huis. En in een perfecte wereld zijn alle boeken op kleur gesorteerd en ziet het er geweldig uit. Mezelf kennende gaat ‘m dat waarschijnlijk nooit worden, hihi.

NIEUWE RUBRIEK

In mijn podcast heb ik sinds kort een nieuwe rubriek opgenomen: de boekentip van de week. Het gaat dan met name om boeken die op het gebied van persoonlijke ontwikkeling indruk op me gemaakt hebben. Boeken waarvan ik denk dat de luisteraar iets kan opsteken.

Op deze manier daag ik mezelf uit om ook daadwerkelijk al die boeken te lezen. Ik heb er namelijk een handje van om zoveel boeken in te slaan dat ik er niet aan toekom om ze ook echt allemaal te lezen. Klinkt dat bekend? 😉

CURSUSSEN

Toevallig dat we allebei hetzelfde denken over de nieuwe cursus van Cynthia. Ik heb ook besloten niet mee te doen. Bovendien weet ik nog niet hoe ik het precies zou kunnen inzetten in mijn leven. Voorlopig heb ik trouwens meer dan genoeg te doen.

Mijn cursus creatief schrijven nadert z’n einde. Nog 2 lessen en dan kan ik het open boek examen maken en de cursus hopelijk met een goed resultaat afronden. Ook ben ik nog volop aan het werk met mijn opleiding ervaringsdeskundige, al vind ik sommige opdrachten best lastig en heb ik de neiging ze uit te stellen, hihi. Deze week wil ik in ieder geval module 5 inleveren. Dat moet lukken!

GENIETEN VAN HET PROCES

En wat we vooral niet moeten vergeten in deze drukke periode is genieten van het proces. Beseffen dat we goed bezig zijn en dat we veel nieuwe kennis en ervaringen opdoen die we meenemen in ons leven. Hoe gaaf is dat?

Ik mag wel zeggen dat ik trots ben op ons. We doen het nog niet zo slecht.

Ik wens je een heel fijne week en tot snel.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.