Geduld is een schone zaak

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik dat ik nog geen nieuws heb. Geduld is een schone zaak…

Brief 173 – 3 oktober 2023

Hoi Ellen,

Het was heel leuk om jouw eerste brief na onze zomerbreak te lezen. Zoals jij ook al zei, we hebben elkaar weer een hoop te vertellen.

Nog steeds aan het wachten – geduld is een schone zaak

In mijn vorige brief  vertelde ik over het opsturen van mijn manuscript. Zo lief dat jij en zoveel andere mensen zo met mij meeleven… Het wachten was begonnen en is nog steeds gaande, haha. Wel heb ik de dag na het opsturen een enthousiaste bevestigingsmail gekregen. Nu weet ik in elk geval dat mijn manuscript is ontvangen en dat is toch wel erg fijn.

Ik vrees dat ik nog wel even geduld moet hebben. Dat schreef de uitgever ook in de mail. Ze gaan ermee aan de slag, maar wie weet hoe lang dat nog gaat duren. Ik wacht het rustig af. Voorlopig zal ik nog niet zo veel kunnen melden.

Groots inzetten

Ik moest wel gniffelen toen jij schreef dat ik de lat hoog leg, door er meteen een verhalenreeks van te willen maken. Ja en nee… Ja, het klinkt misschien wel wat ambitieus. Ik snap dat je misschien denkt: probeer nou eerst maar één boek te doen… En toch is het vooral nee, want het is voor uitgevers juist heel interessant om te weten dat er meer inzit dan alleen maar één verhaaltje.

Het is voor een uitgever best een gok om met iemand in zee te gaan en al helemaal met een onbekend iemand. Er gaat vanuit hun kant een hoop tijd en energie (en geld!) zitten in het uitgeven van een boek. Het kan dan interessant zijn om te weten, dat er een vervolg inzit, zodra het succesvol blijkt te zijn. En dat je er niet meteen vandoor gaat naar een andere uitgever…

Dromen

Hoe gaaf zou het zijn als het niet alleen lukt om voor dit verhaal een boekcontract te krijgen, maar ook voor (een kans op) een vervolg? Het is iets om over te dromen… En als ik dan toch aan het dromen ben, dan droom ik er ook direct een film of serie bij. Het verhaal is namelijk ook uitermate geschikt om vast te leggen op beeld. Al zeg ik het zelf 😉… Maar misschien is dit, voor nu, toch echt die lat wat hoog leggen, hihi.

Andere plannen

Ik vertelde in mijn vorige brief dat ik mij, tijdens het wachten op een reactie van die uitgever, prima vermaak met het maken van digitale tekeningen. In mijn hoofd waren toen al allerlei ideeën waar ik mee aan de slag zou kunnen. Inmiddels beginnen die ideeën al steeds meer vorm te krijgen. Zo ben ik op dit moment bezig met het maken van tekeningen van dieren, die leuk kunnen staan op de muur van een babykamertje of kinderkamer.

Alleen ben ik er voor mijzelf nog niet helemaal uit, hoe ik het precies vorm wil geven. Ga ik het afdrukken op canvas? Ga ik er art prints van maken? Zal ik de tekeningen digitaal verkopen, zodat de koper zelf kan kijken waarop hij of zij het wilt laten afdrukken? Of misschien wel allemaal? Ik kan natuurlijk ook gewoon alles proberen en kijken wat het beste werkt…

Kaarten

Wat mij ook leuk lijkt, is het maken en verkopen van kaarten. Zo kunnen de tekeningen voor de baby- of kinderkamer ook prima op een geboortekaartje. Of ik kan tekeningen voor kerstkaarten of verjaardagskaarten gaan maken. En noem het maar op…

Tekeningen voor een/mijn boek

Jij hintte in jouw vorige brief al naar een idee dat ik ook iets met tekeningen voor mijn boek kan doen. Ook dat is een optie… En dan niet persé alleen voor mijn verhaal dat nu bij de uitgever ligt, maar wie weet is prentenboeken maken ook nog een idee. Het is iets om verder over na te denken. De mogelijkheden zijn er in elk geval genoeg!

Eén voor één

Ik moest wel lachen toen jij vorige week schreef dat je vaak meerdere dingen tegelijk doet of wilt doen. Dat is voor mij ook heel herkenbaar. In eerdere brieven is dit inderdaad al vaker langsgekomen. Toch is het misschien wel handiger om ons meer te focussen op één ding tegelijk. Het is beter voor het afronden van dingen. Toch merk ik dat ik dan – als ik voor mezelf spreek – echt niet kan kiezen. Ik wil graag schrijven én tekenen én die cursus(sen) doen.

Wel heb ik gemerkt dat het goed werkt, wanneer ik mij focus op één ding per onderdeel. Met tekenen/schilderen is dat nu dus het maken van digitale tekeningen. Met schrijven was het focuspunt mijn manuscript. En wat betreft mijn cursussen, is dat momenteel dus vooral “bijverdienen met je hobby”. Maar daar ga je al, ik zeg al “vooral”. Het blijft lastig…

Jouw cursus

Als ik het zo lees in jouw brief, is jouw cursus wel even andere koek. Het klinkt niet makkelijk. Toch hoop ik dat het je goed gaat lukken, want het klinkt heel interessant. En wie weet wat je ermee kunt gaan doen. Want jij schreef het eerder ook al eens; het is allemaal leuk en aardig wat wij doen – veelal hobbymatig – maar er komt een moment dat het ook fijn is om er geld mee te verdienen. Die spreekwoordelijke kachel moet toch roken…

En daarmee ben ik alweer aan het einde gekomen van deze brief. Ik kan niet wachten om volgende week jouw reactie en belevenissen te lezen.

Tot snel!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto van Pixabay

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.