duimendraaien en nagelbijten - omgaan met spanning

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertelt Ellen over omgaan met spanning.

Brief 156 – 14 maart 2023

Hey Sandy,

Hopelijk hebben jullie genoten van een weekje vakantie. Hier lijkt het alweer even geleden, haha. De tijd gaat zo snel voorbij, voor je het weet staat de volgende vakantie alweer voor de deur šŸ˜‰.
Zoals altijd heb ik weer genoten van jouw brief. Het blijft een feestje om iedere keer te lezen over wat jij allemaal hebt meegemaakt.

HOE IDEEEN SAMEN KOMEN

Ik begrijp heel goed dat je het spannend vond om samen met mij dit avontuur aan te gaan. Van te voren weet je immers niet hoe het zal zijn en of onze schrijfstijlen bij elkaar passen. Natuurlijk heb ik vaker jouw verhalen gelezen en jij de mijne. Maar samen een verhaal schrijven is andere koek.

Een idee is bij mij meestal snel geboren. De uitwerking ervan is een tweede. Dat kan soms wel eens moeizaam gaan. Niet altijd, hoor. Vaak begin ik aan een verhaal en schrijft het zichzelf (zoals jij dat al zo mooi benoemde in jouw brief). Het is helemaal gaaf als de een de ander inspireert en zo op nieuwe ideeƫn brengt. Dan kom je een heel eind.

SPANNINGEN – OMGAAN MET SPANNING

Een aantal dingen vonden we allebei spannend. Niet super spannend, maar gewoon gezonde spanning. Zoals, kan ik weer aansluiten bij het vorige stukje? Vindt ze mijn stukje wel goed? Hoe kan ik er iets goeds van maken? Is dit wel wat ze bedoelde met haar stukje? Allemaal vragen die in ons hoofd rondspookten.

We maakten het nog extra spannend door ons verhaal pas op de een na laatste dag in te leveren. Die deadline namen we erg serieus. Eerlijk is eerlijk, we hadden het net op tijd klaar. En op tijd is goed genoeg. Als we nu een dag te laat waren geweest, was dat natuurlijk heel erg zonde. Gelukkig was dat niet zo.

OMGAAN MET TELEURSTELLING

Zelf zijn we super enthousiast over ons verhaal. Ik vind het oprecht een zeer geslaagd zomers feelgood verhaal. En ik weet dat jij die mening met me deelt. Nu is het afwachten of de jury het met ons eens is. We zijn namelijk niet de enige schrijvers die een verhaal hebben ingeleverd. Het kan dus zo maar zijn dat we 19 maart erg teleurgesteld zijn. Maar daar gaan we niet van uit. We hebben positieve energie het universum in geslingerd. šŸ˜Š

De verhalen van de andere deelnemers zullen vast ook heel goed en lekker zomers zijn. Waarschijnlijk is het ook een kwestie van smaak. Wat de ene hilarisch vindt, kan de ander vreselijk irritant vinden en andersom. Het ligt eraan hoe de verhalen geĆÆnterpreteerd zullen worden.

WAT IS EEN GOED FEELGOODVERHAAL?

Dat is de hamvraag. Zit het in de grappige details? Of de spitsvondige dialogen? Is het vooral te doen om de romance? Moeten de personages een persoonlijke ontwikkeling doormaken? Allemaal belangrijke dingen in en aan een feelgood verhaal. 

Zelf kan ik heel erg genieten van twee mensen die om elkaar heen draaien. Dat je denkt: schiet nou eens op en kus elkaar. Meestal moeten er nog strubbelingen overwonnen worden, voordat het verhaal een happy end krijgt. Een goed verhaal is het voor mij als je met een gelukzalige zucht het boek dichtdoet.

EEN WEEK DUIMENDRAAIEN EN NAGELBIJTEN

Inmiddels is het bijna zover. De uitslag zal deze zondag bekend worden gemaakt. Ik visualiseer me een slag in de rondte dat onze namen op social media zullen verschijnen als een van de gelukkige winnaars. Hoe mooi zou dat zijn?

Het betekent ook dat we nog een week geduld moeten hebben en in die tussentijd kunnen nagelbijten en duimendraaien. Mocht het zo zijn dat we niet tot de winnaars behoren, zijn we alsnog super tevreden en trots. We hebben het toch maar mooi geflikt om samen een goed verhaal te schrijven.

VOOR HERHALING VATBAAR

Misschien val ik in herhaling, maar voor mij was het een geweldige ervaring die ik zeker nog eens wil herhalen. Ik hoop natuurlijk dat dat voor ook jou geldt. We weten nu in ieder geval dat we elkaar kunnen inspireren en dat onze schrijfstijlen bij elkaar passen.

Er zijn genoeg andere schrijfduoā€™s die prachtige boeken hebben geschreven. Het zou helemaal te gek zijn wanneer wij samen een langer verhaal zouden kunnen schrijven. Dan kunnen we alvast fantaseren over een pseudoniem en hoe leuk het zou zijn om samen naar het boekenbal te gaan, haha.

Je leest wel, ik ben al flink aan het dromen over de toekomst en de mogelijkheden, hihi.

In de nieuwe brief die jij schrijft, zullen we het weten. Tot die tijd ga ik verder met duimendraaien en nagelbijten. Fingers crossed!!

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat Ć©Ć©n of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto van Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.